Komentari za tekst "Brak ili vanbračna zajednica"

Komentara
23
Ostavite komentar
A tašto žene pristajuna vanbračnu zajednucu pogotovo ako umaju decu? Znači da su same krive za sve eventualne pravne probkeme. Ne činite zlo svojoj deci
Ja sam u vanbracnoj zajednici skoro 12.godina, sada sam u drugom stanju i nemam nameru da sada trcim pred maticara da smo hteli mogli smo to uraditi milion puta do sada. Naravno da imamo to u planu ali nije prioritet, bice jednog dana..Ako se slazete, volite, uopste papir nista nece promeniti. Mnogi parovi se vancavaju, a nisu ziveli ni dan zajedno pa tek tada shvate da su pogresili .. Uzivajte , volite se to je vazno pogotovu detetu papir ne znaci nista ako u porodici manjka ljubavi!!!
Imaju
Da li po novom zakonu roditelji koji su u vanbracnoj zajednici imaju pravo na roditeljski dodatak?
Mene zanima imam 2dece 4 i od 2godine kome pribadaju posto ja sa muzem zivim zajedno ali nismo vencani i ne slazemo se vec odavno imamo puno svadje pa zato me interesuje ako bi ga ostavila kome bi pribadalo deca?
Žensko sam i stvarno ne razumem gluposti koje pročitah u komentarima. Prvo- bez obzira da li je reč o braku ili vanbračnoj zajednici, ne razumem rečenice tipa "žena trpi". Šta vi to drage žene trpite? Da li vas je neko prisilio da živite sa tim čovekom pa sada morate da ga trpite?! Dvoje se ili slažu ili ne, ako neko nešto tu trpi onda vi i ne treba da živite zajedno, bilo da je reč o braku ili ne. Ja živim u vanbračnoj zajednici 3 godine i sada čekamo bebu. Niti ja išta trpim, niti on. Sve radimo zajedno i oko svega se dogovaramo. Nekada nešto više on potegne, nekada ja. U vanbračnoj zajednici smo jer ja ne želim da se venčam. Dovoljno smo razumni da umemo sami da uređujemo svoje odnose, a ne da to zakon čini umesto nas. Takođe, nemam nameru da menjam svoje prezime, jer to što sam upoznala muškarca koga volim ne znači da ću zbog njega da menjam identitet. Dete će nositi oba prezimena, jer ima i oca i majku. Njegova penzija mi ne treba jer nisam nesposobna, radim i zarađujem, a ne čekam da me neko drugi izdržava. Zapravo, ja ne bih dozvolila ni jednoj ženi/muškarcu da primaju porodičnu penziju od supružnika, da se ja pitam samo bi deca primala porodičnu penziju od roditelja. Takođe me imovina ne interesuje, imamo dovoljno sopstvene. Sve što stičemo dogovaramo se na koga će se voditi. Onog trenutka kada se rodi dete oboje ćemo ostaviti testamente da sve pripada detetu, kako i treba da bude. Tako da drage žene, vaši nesreći životi nisu argumenti za za ili protiv vanbračne zajednice, odnosno braka. Rešite sopstvene probleme i izađite iz problematičnih zhajednica, a kada konačno budete srećne, samostalne i sposobne i nađete adekvatnog muškarca, biće vam potpuno svejedno o kom obliku zajednice se radi!
Devojko, kod tebe je samo inters i gola sebicnost, zato tesko coveku pored tebe...i do testamenta si stigla, ali u brak neces....jadan covek...
Drage moje dame , postujem svaku odluku ali moj stav je ipak da bracna i vanbracna zajednica nisu jedno te isto. Cinjenica je da postoji veza koja vam omogucava da se medjusobno upoznate i prihvatite mane svog partnera jer ce te u vrlinama svakako uzivati. Zbog cega se parovi odlucuju na vanbracnu zajednicu zaista ne znam ali po parovima koje licno poznajem je razlog -nesigurnost i nedostatak prave ljubavi. Ako gresim zasto onda ne biste vasu ljubav i krunisali ?🤵👰
Šta znači krunisati. 21 vek je.Brak je prevazidjen. Nadam se samo da će mlade generacije to osvestiti i ignorisati ta zastarele pojave.
Zene u vanbracnoj zajednici su uvek -na propasti.
U zivotu se snalaze kako umeju,Muskarci uvek naslede imovinu i sve od svojih roditelja, posle smrti a za zensko se kaze miraz je prokletstvo i nesreca ko ga uzima.Zasto ministri se ne potrude i pomognu zenama i deci -Izjednaciti sve kao i brak vencan i olaksati nam bar malo.Imovina nije bitna kome pripada vec ko je nasledjuje.
Mislim da ni jedno ni drugo nisu pozitivni za zenu ukoliko naleti na nekog ko je ne razume i ne postuje.Izasla sam iz braka u kome imam dvoje dece.Tuzim se sa svekrom za imovinu koju smo skupa sticali a vodi se na oca bivseg muza.Pa takav je slucaj u mnogo porodica u ovoj nasoj zemlji...I da...Zena koja zivi vanbracno i neguje decu i muza po nasem zakonu nema penziju...valjda nasi ministri smatraju da ona ne radi isto sto i zena u braku..pozz.
Ministri bi razumeli da su u zenskoj kozi i obavezama- sve godine u vanbracnoj zajednici.Trpiti sve ukucane, posao,njegove roditelje.Posle smrti muza naslednici svi se otimaju kao da nista u zivotu nisu stekli na to- od njihovog brata.Zena se u toj situaciji ponovo nalazi u najvecem problemu i mukama.Jos su nasi ministri nezreli da presude zenski mucenicki zivot od rodjenja pa i udaja.Neka je uzmu sebi ili drzavi -a mi zene neka pocrkamo od tereta u svom zivotu.Prokleta zemlja -RS-kako se radi,
tako je u njuj i stanje.
U vanbracnoj zajednici svaka zena vise doprinosi u kucu od muza , bez obzira gde on radio i koliku platu imao.Zato zene trebaju da svoje muzeve ubiju, otruju, i da nisu privrzene svoj porodici do kraja.Zenama se presudi svakoj na kraju kada nema penziju, imovinu, a rodbina njegovi najblizi kao jastrebovi lete na plen da sto vise uzmu da imaju od njegovo,imoine pa dali oni radili ili ne radili tu imovinu bitno je da se uzme da stoji.Svak druga kuca u Srbiji je zatvorena i zarasla u korov od njegovih naslednika koji uzmu a ne rade imovinu vez stoji u korovu.Zakon o vanbracnoj zajednici neje ispravan, i na stetu je svake zene.Sramota za ministre koji zakon nemogu da urede.
A sta ciniti kada ste u braku 27 godina ,a nemate uslov za jedan normalan zivot jer taj isti suprug nedozvoljava da se u kucu uvede voda nego se pere sudje i leti i zimi u nekoj prostoriji i na najvecem minusu a onda pisle toliko godina obolim od embolije pluca ,secerne bolesti duboke venske tromboze,opterecenja desne strane srca ,i tromba u levoj nozi.a nemam nikoga od rodjenja
Kad se toliko žalite i nikad niste zadovoljne ( i ako ovaj članak ide samo vama u prilog , ma sve ide vama ženama u prilog ) onda se okanite muškaraca , decu ćemo u budućnosti u epurvetama da pravimo i tako će svima biti bolje.
Preporucila bih svim devojkama da se ne udaju -niposto.Kad je zakon neuredjen i na stetu zene .Netreba nijedna da na kraju prolazi kroz najvece probleme
Traze zene koje zive u vanbracnoj zajednici ,da se vanbracna zajednica izjednaci sa brakom tj .sa svim ljudima koji su vencani u svemu.Tj - za decu , imovinu i penziju,Kad zena ima prava sva u vanbracnoj zajednici da trpi ,slusa muza u svemu da po smrti ga sahrani sama , obavi sve po redu, sahranu, trecinu, sedmicu, 40 dana a posle toga se pojave naslednici i traze svu muzevu imovinu u koju nisu ulagali nista -traze nasilno jer im svima dodje kao veliki i besplatni poklon za ceo zivot .Zena nema nista jer nema vencani list.Molim ministarstvo pravde da bolje razmisle o zenama koje su u van.zajednici zivele vise godina.
Zasto je brak greska u zovotu svake zene? Greska je ako ste se udali za idita, ne mogu da nadjem bolji opis, i jos veca greska je ako tog istog trpite iz ko zna kojih razloga. Brak je divna stvar ako pored sebe imate dobrog coveka sa kojim mozete sve da sa dogovorite, volite i poštujete. Onda je uzivanje.
vanbracna zajednica naravno ali nazlost izabrala sam brak koji je po meni greska u zivotu svake zene.
Andrijana
Ti si osoba koja verovatno vodis glavnu rec u kuci - a muz ne .U svakoj kuci muz je glava u svemu i nije svejedno zeni - kad ima posao, obaveze razne , decu i os. Ona je preopterecena sve dane,jos ako je muz ne razume dovoljno naravno da su nesuglasice pocele.Ne vidim ni jednu zenu srecnu u svemu, A brak ko brak -ide koko mora.Jos ako u kuci ima svekra i svekrvu, zaovu ili djevera nije lako se snaci u svemu i ugoditi. Brak je lep prvih godina a posle zivi se sto se mora i tu si se smesstio, sve prihvatio i trpis dokle izdrzis.Zene sve trpe do krajnje izdrzljivosti i vec kad se nagomila tuge, umora i svega tad je razvod .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »