Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
875
Ostavite komentar
slazem se sa savetima i dodala bih kad odlucite da secete,kad prerastu mesu,morate ravno,nikako polukrug jer ce ti coskici opet urasti...mladja sestra je to imala od rodjenja,i sad je super ne boli je nista...
pozdrav :)
Pustili smo da sami izrastu, i jesu.. ako bas deluje upaljeno i posle nekog vremena, naravno obratite se pedijatru, mi nismo imali potrebe, ali svaka beba za sebe.
Pusti da izrastu noktici, nemoj da ih seces neko vreme.. Uzmi i turpijom ih samo skrati.. Takodje na tom mestu gde se javlja crvenilo mozes pavlovicevu mast da mazes :)
Mame, koliko kolicinski beba treba da pojede neke meso + povrće kaše?
Dobar dan. Imam dilemu. Sin mi je rodjen sa 3550, sa sest meseci ima 7830g i 72cm. Pedijatar mi kaze da ima malo kila u odnosu na visinu. On lepo jede, sisa na zahtev, raspolozen. Ima jednu slanu kasicu. Moram priznati da me je njena prica jako potresna. Da li je stvarno to mala kilaza? Da li je neko ima takvu situaciju? Hvala puno. Pozdrav mame
Isto! Sa tačno 6 meseci moj sin je težak 7850gr, a dugačak 71cm. Sisa na zahtev, a od skoro smo uveli jedan nemlečni obrok u podne. Pedijatar je rekla da malo poradimo na dobijanju kilaže, tako što ćemo uvesti drugi nemlečni obrok sa mesom svaki dan, pa žumance, naizmenično. Dalje, da mu dajem poparu? sa mladim kajmakom, za večeru mlečnu kašu sa žitaricama. Inače naš pedijatar je specijalista za ishranu...
Moj decak ima oko 9kg i oko 70cm je dugacak. Al je jako temeljan, bas je krupan. Rodjen sa 4400gr. Svaka beba je za sebe, ne treba uporedjivati. Nista ne brini ako je on zadovoljan, sve je ok.
Meni je pedijatar rekla da se gleda da prva dva broja tezine budu veca od duzine. Moja beba je sa 5 meseci imala 6850gr i 67 duzinu i rekla je da je to skroz ok i da ne treba da bude debela beba. Tako da mozete i time da se vodite. Kod vas je ta razlika daleko veca tako da ne znam zasto je vas pedijatar to rekao.
beba treba da udvostruci tezinu za 6 meseci tako da je to sasvim ok ..uzivajte :)
Moj sin je slican imao je 3850 na rodjenju, sada 7400, raspolozen, aktivan, motoricki super. Ima za dorucak mlecnu kasu, za rucak slanu sa mesom po preporuci pedijatra jer mu je nizak hemoglobin. Nasa dr kaze da je sve ok i normalno razvijena beba. Starija cerka mi je sa 6 meseci imala 11 kg, pa sam sa njom poredila ali svako je dete prica za sebe. Ne brini, ako se normalno ponasa, ne mogu sve bebe biti buce.
Drage mame,moj sin ima 6 meseci i pocela sam da mu dajem kasice,i jos uvek sisa. Pa me zanima koliko gr bi trebalo da pojede i koliko obroka da ima? Hvala unapred
Moj sin ima 6 meseci. Ja mu oko 11h dam jako malo slatke kasice, mozda pola sata posle mleka. Oko 14:30h mu dam pola teglice slane kasice, i pola slatke. Uveče oko 19h mu dam takodje jako malo, mozda tri, cetiri kasike, kasicu za laku noć. (Hipp ima kasice za laku noc). I obavezno gledam da ga svaki dan hranim u isto ili priblizno vreme.
Pozdrav mame.. Ovako, moja curica je napunila 6 mj.neki dan, od punog 1 mj.ne dojim nego je na dohrani, pa smo poceli kasice od 4 puna mj..jede svakakve kombinacije voca i povrca ali samo u vidu uzine 2 puta izmedju obroka..pojede 100g ali opet nakon sat dva hoce formulu.. Dosad je imala 4 mlijecna obroka, kao sto i pise na kutiji(ujutro i uvece 200ml a 2 tokom dana manja) ali sad posto smo presli na Novalac 2 pise da idu 3 pa me zanima kako ste izbacili taj jedan obrok?
Cao mame🤗 moj decak ima 6 meseci i tezak je 7900 a dugacak 68cm? Jel to normalno ili tripujem da je malo😏
Moj sincic ima isto 6 meseci i tezak je 7500 i dugacak 69...i pedijatar kaze da super napreduje...tako daa opusteno...tvoj sincic je super...😀
Zavisi kolika je bila porodjajna tezina. I moja beba je otprilike te kilaze, i to je super.
Pitanje za mame..
Moja beba ima 6 mjeseci i pocela sam mu davati kasice ali ih jede slabo, mislim jede ih i ispljuvava ali isto pojede ponesto i unervozi se, a istu tu kasu kad mu stavim u flasicu lagano pojede bez opiranja. Mozete li mi dati jos neki savjet kako da ga naucim da jede iz kasike? Hvala unaprijed!!
Mozda mu ne odgovara kasicica,ako mu dajes iz metalne kasicice. I moja se gadila u pocetku pa sam mislila da je do hrane,isto tako je jela bez problema uz mleko,medjutim kada sam joj kupila silikonske kasicice,od tada jede najnormalnije. Ne svidja im se ukus metala ili je hladan,u svakom slucaju probaj to :)
Moja beba za 6 dana puni 6 mjeseci.. veoma rano je pocela da sjedi, samo sto je usla u 5 mjesec, cak i da ustaje sama , uz namjestaj i krevetic. Nisam je sputavala, vec kako je ona sama zeljela, jer tako su me svi savjetovali..
Da li moze da joj steti ?
Sve što ona sama uradi ne šteti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »