Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
421
Ostavite komentar
Po meni,apsurdno je stavljati tako malo stvorenje na nosu ,lako moze kasnije da mu se smuci pa nece hteti,pa opet pelene. Ne kaze se dzabe sve u svoje vreme. Uzivajte sa bebama,ne dresirajte ih.
Glupost, kakvo dresiranje, dete je neispisani list papira i odise potrebom za ucenjem novog. Ja sam sa 9 meseci isla na nosu, a mama mi je skinula i nocne pelene sa 11-12. Mog malog sam postepeno pocela da stavljam na nosu sa 8, posto je sa 7 vec poceo stabilno da sedi i penje se uz namestaj. Sad ima 9 meseci i par dana, 99% obavi u nosi, osim nocne pelene. Dakle, stavljam ga ujutru, posle spavanja, posle rucka, posle setnje, na 2-3h, nosa nikad nije prazna, ne kaki i ne piski vise u pelenu u toku dana uopste. I igra se usput dok je na nosi. Prosecno sedi na nosi max 5 min. A cak nije ni leto, posto kazu da se obicno leti pocinje sa nosom. Da nije hteo, ne bih forsirala, ostavila bih, ali posto vidim da hoce i izgleda i razume, ne vidim zasto da ne.
Moja beba vec nekoliko dana mlati glavom levo desno, inace je vesela beba, da li se jos neka mama susrela sa necim slicnim?
Moja je to radila kao mala tipa sa tri meseca kad se uspavljuje, onda je prestala i evo sad opet pocela. Kazu da se tako razvija nervni sistem i da je to pozeljna faza! :))
Stvarno ne znam ko vam piše ove članke, ali definitivno ili nema decu ili prosto ne zna o čemu priča. Ovo nije prvi put da me iznervira nešto što sam pročitala. Rečenica :" neke mame se ranije vrate na posao jer žele karijeru a neke prosto žele da provedu prvih par godina da svojim detetom"?!!! Mislim stvarno o čemu vi pričate?! Ja sam morala da se vratim rano na posao i prvi i drugi put, ne zbog karijere već zbog toga da bi ta deca imala od čega da žive. I da ne pričam da ljudi koji rade kod privatnika jednostavno moraju inače neće imati posao na koji će se vratiti. Toliko od mene. Pozdrav svim mamama
pa vecina se vrate zbog karijere.. Moja jetrva ima 3 djece i vratila se na posao samo zbog karijere i to kad je najmanji imao mjesec dana.. Cijelu platu daje na jaslice i poreze i siterku koja peuzima djecu dok se ona ne vrati s posla.. A nije joj to potrebno
molim vas pomoc jel vam se desavalo beba kad se uspava nakon nekog vremena pocne kao da stuca u san i da ne mozete da je probudite neko vreme sta god radili molim pomoc zbog cega je to tako?
Dete kod lekara i trazite uput za neurologa decijeg.
mame, citam da neke od vas ubacujete plazmu u adaptirano mleko. Ja sam dobila informaciju da nikako ne mesam.
Zaista ne znam zasto administratori postoje kada je ocigledno da se sve objavljuje.I psovke i neki potpuno neprimereni komentari pa i ovi o medu plazmi i drugim namirnicama koje ce svakako jesti nekad DA , ALI zato ste prve godine tu da pravite kasice, hranite zdravo bebu, provodite vreme sa njom , igrate se , ucite isl.Neke mame mogu poverovati da je ovo normalno sto svakako nije.A o prpucavanju i sto neko napisa mrs ne bih duzila
Objasnite, molim vas, mojoj svekrvi da ne trpa 5 kasika plazme u mleko i med bebi!

HIPP je takodje GMO
Plazma je GMO proizvod, ima i drugih keksica, naprimer HIPPov keksic, bio moja beba ga obozava
Slobodno mozete da pomesate plazmu. Ali, bolje sa kravljim mlekom. Natavno, ako beba nema problem sa alergijom. Moj bebac jede griz napravljen od kravljeg mleka od sedmog mesesa, i plazmu i mleko i med od treceg meseca. Mislim, cucla u med. Ali, i sisa jos uvek.
Na stranu, to sto savetujete kravlje mleko i plazmu pre vremena, ali savetovati med pre 2.godine je ne samo stetno nego i opasno. Bakterija koja se nalazi u sporama meda moze izazvati bolest kod bebe koja moze ugroziti i bebin zivot...I nije u pitanju industrijski med ili domaci, svaki je opasan jer pre 2.godine bebin zeludac ne moze da ga obradi
Dorucak (keksolino, cokolino ili rizolino), uzina voce ( banana, kruska ili breskva i kruska i keksa kasiku mljevenog), rucak ( temeljac od teletine ili piletine i šakica carskog povrca), popodne kad izadjemo monte i kad dodjemo iz setnje opet keksolino ili nesto tako.
A monte je??
Ajme, vidim da je proslo dosta vremena od ovog komentara, ali ne mogu ostati suzdrzana. Kakav monte u ovom uzrastu, da li ste Vi pri zdravoj svijesti? Znate li sta dajete djetetu? I da beba nema ni jedan mlijecni obrok? Mislim, pored keksolina i sta mu/joj vec dajete. Prosto sam sokirana, jadne te bebe, sa takvim nacinom ishrane im unistavate zdravlje i buducnost u samom startu. Sta sve ovdje necu procitati. Cega se pametan stidi - budala se ponosi.
Pa na primer -palentu, poparu, ovsene/razane pahuljice sa jogurtom ili voćem ili oba, proso i ostale zitarice..
A izvini, sta treba da jede??? Koja isto tako, dete zdravo i napreddno sa savrsenom krvnom slikom! Jedino moja beba vec rucka sir za dorucak recimo, pavlaku, hleb i to. Sve po savetu pedijatra. NS
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »