Komentari za tekst "Ako ste ovim Zakonom hteli da podstaknete rađanje, ja vas svojim primerom demantujem!"

Komentara
37
Ostavite komentar
Radim kod Kineza,i da,jesam prijavljena,ali ova drzava i njene inspekcije zmure na to sto u mom lokalu grejanje ne radi,vrata na prodavnici i na magacinu su otvorena konstantno,znaci promaja ubija,ali ne,ja sam RAZMAZENA sto hocu na trudnicko!! Lako je tebi,tata platio za posao u drzavnoj firmi,sedis u kancelariji i turpijas noktice. Idi sama se bori kroz zivot,pa da te vidim
A da li ste svesni koliko zena obavlja poslove koji su rizicni po trudnocu u najranijem stadijumu zbog virusa, zracenja, podizanja tereta? (medicinske sestre, lekarke, vaspitacice, radiolozi, stomatolozi, prodavacice itd.) ma sramota je sto drzava ne brine o majkama od momenta kad se trudnoca potvrdi, sta sve zena treba da izgura da zastiti sebe i svoje dete, treba majke da budu zasticene kao beli medvedi! p. s. sam odlazak na posao primera radi u haoticnom beogradskom javnom prevozu sa nenormalnim vozacima i nenormalnom voznjom je rizik sam po sebi i to veliki za jednu trudnicu!
Kod vas pelene 17€, kod nas u Sloveniji 13€.
u Crnoj Gori Pampers je 9,99€ po marketima, a u apoteci 17€!
Ja mislim da ove zakone, uopšte sve zakone, pišu ljudi koji nemaju veze sa oblašću u kojoj rade!
Primanja porodilja po novom zakonu ne želim da komentarišem... To je blago rečeno katastrofa!
Ja ne razumem državu, koju trudnice oštećuju. Ovamo se priča o podizanju nataliteta, a ovamo trudnice oštećuju državu, zato što se prijave negde da rade, iz svog dzepa daju 15000 mesečno, kako bi imale minimalna primanja kasnije. A ne pitaju se da li su te žene radile na crno možda(polovina sigurno jeste), ili nisu mogle da nadju posao (što je još gore, jer odakle im onda tih 15000 da uplaćuju par, meseci)! I uostalom, kakve veze ima da li rade ili ne rade!?! Ako ne rade, ne rade za sebe... Neće se ni obogatiti od tih godinu i po minimalca, a ni ova drzava osiromašiti zbog toga!
I što je najvažnije, zašto uopšte postoji razlika medju ženama, ako one hoće da rode dete, nije vazno da li je direktorka ili poljoprivrednik, svaka žena treba da ima pravo na primanje tokom trudnoće i posle porođaja! Ali svaka... Ko radi, nek ima više, ali zašto bi i žene sa sela bile uskraćene za neka primanja. Ovamo se priča kako nestajemo kao narod, gase nam se sela, a sa druge strane nema stimulacije za stvaranje porodica. Znamo svi dobro, da neko na selu nema mnogo izbora za rad.
Ne živim na selu, nemojte me shvatiti pogrešno... Ali mislim da sve to nije fer.
Radila sam 6 godina, od kojih sam posle 3. prijavljena, posle par meseci ostanem trudna(srećom pa me prijavila pre toga), posle porodjaja se vratim i radila još godinu dana. Onda odlučimo da odemo odavde,dam otkaz, promene se neke stvari i ne odemo. I naravno da opet nisam našla posao. I naravno, da sam htela još dece. I naravno, da sam sama sebi platila ta tri meseca, da bih imala neka primanja. I sad treba da budem srećna što sam se porodila pre ovog zakona! A i baš sam srećna, jer za par meseci opet neću imati posao. A i srećna sam jer zbog novog zakona tek sl.godine cu moći još jedno dete. Ali mi žene smo čudo, šta nam fali da rađamo i u 40.godina. Važno je da ne oštetimo državu.
A nije važno što ja sa svojim diplomama ne mogu da radim u struci, jer eto nemam TU vezu.
E pa draga državo, ja nisam otišla odavde, ali veruj mi, moja deca hoće! A vi vodite računa da vas trudnice ne oštete, nemojte da gledate ko vam nije platio porez, struju i ostalo. Najveći problem ove zemlje su trudnice!! I deca koju će da rode...
Bravo najezila sam se citajuci Vas komentar, od prve do poslednje reci uboli ste u CENTAR!
Kada ovako "nagradjuju" zene trudnice i porodilje koje su iole uspele da pronadju posao i da rade i rmbace sta onda da ocekuju one koje ne rade?
Dzabe smo ucile i sticale diplome skola i fakulteta kada nema posla za nas..jos nas kaznjavaju..sta se ovo desava? Treba li ponovo da izadjemo na ulice 8. marta da bi stekli prava kao zene i majke..vracaju nas u 18.vek..hvala ti Srbijo i Srbende na celu vrhu!!!
diplo
Ja cekam trece dete a porodila sam se u oktobru prosle godine. Meni se ne isplati da radjam jer mi porodiljsko ne ulazi u prosek (trudnicko nisam imala ,radila sam). Protiv abortusa sam ali da se beba nije slučajno zakačila i da nisam trudna tesko bih se odlučila za trece. Sa kašnjenjem porodiljskog itd. Više mi se isplati da radim za dva deteta nego da nemam ništa sa troje... I sada ja moram da kazem sta je tu je, da prihvatim situaciju!E NECU!!!
Ana dovoljno je da zena iz nehata popije antibiotik dok pije kontracepciju ili da kondom pukne tokom odnosa (kad moram da budem prosta) pa da neplanirano zatrudni. Ali ovde se ne radi o tome da li je zena "zakacila" ili nije, vec o zakonu koji ide ka tome da unisti ono najsvetije a to je PORODICA. Ovim zakonom se kaznjavaju zene koje radjaju.
Jesi li čula za kontracepciju? Zar nije malo primitivno da ti se beba “zakači” u 2018.godini?
Tuga je što će pre da osude nas o ili onaj način, oni nam uzmu i ono malo što imamo i dodatno otežaju život. Samo ne smemo da ćutimo i trpimo, ali izgleda da sendvič i flašica sokića brzo zapuše usta većini.
Tako je, smatraju nas banditima! Radim u kineskoj robnoj kuci, kao prodavacica, a ustvari fizikalisem. Nosim kutije sa robom iz magacina(koji je u podrumu) na sprat i obrnuto. Osam i po sati je radno vreme i za ceo mesec dva slobodna dana. Nemamo pravo ni na dorucak ni na rucak. Jedemo i usluzujemo musterije. Prijavljena tek posle 6 meseci rada. Da stvar bude jos gora, prijavljena sam na minimalac(25000) a ustvari dobijam 600 dinara dnevno. Ko je ovde bandit? Ko ce da stane na kraj privatnicima koji nas izrabljuju? I naravno da sam otvorila bolovanje cim sam saznala da sam trudna. Jer svakako nemam tih 18 meseci. Bitno je da beba i ja budemo dobro. A drzava neka se stidi na kome zaradjuje!
Sigurno nije veci stres u kancelariji nego u trgovini. Dva dana pred porodiljsko sam preko ruku prenela pola tone voca. Bukvalno.I stajala po 8 sati. I sad mi ti kazi da je kancelarijski posao tezak?
To jeste za bolovanje, ali ja ih poznajem 15 koje su ga otvorile, a rade u kancelariji i sede kao i kući,ali otvorile su ga odmah. I posle se čudimo kad država stane tome na put.
Ja radim u kancelariji i otvorila sam bolovanje u 6-om mesecu. Ne radim fizicki tezak posao ali i te kako radim sa ludacima. Svaki dan sam imala neki stres. Najbitnije mi je dete. Da je sve bilo kako treba, ostala bih do kraja kako sam najpre i planirala.
Sta ti mislis ako zena radi u kancelariji da ima lagan posao? Mozda fizicki lagan i ako sedenje od 8 sati nije preporucljivo, a kolicinu stresa u takvim fimama ne uzimas u obzir?
“Umesto da se buduće majke osete ponosnim one se osećaju poniženo i uvređeno..“ istina...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »