Komentari za tekst "Vaše dete 2 godine - prvi kvartal"

Komentara
99
Ostavite komentar
Nemojte se time zamarati, sve su bebe kao i djeca drugacije. kod nas je opet situacija da sa 2 god.zna sva slova, broji so 50, prica sasvim normalno kao mi, nema vise pelene, i obzirom da smo mi muzicki nadareni evo i pjeva, tekatualno i melodijski sve pjesmice od pocetka do kraja. Po navedenom, mnogi misle da ima 4god.😂 samostalno jede itd. Ali sta vam hocu reci, ja zaista nikad nisam poredila svoje dijete sa drugom djecom, apsolutno se time nisam zamarala, vase dijete, je jedinka sama za sebe, jer pazite ni mi svi nismo isti.
Moja curica je do prije 3 mjeseca znala izgovoriti nekoliko riječi (mama, tata, baba... oponasati (brm brm, vau, mjau) i to je to.
Sad unazad mjesec dana već slaže rečenice, ne možeš ju zaustaviti kad priča, a mislili smo da neće još dugo. Preko noći se sve okrene :)
Lijep pozdrav mame
Moj sin ima 2 godine i 2 mjeseca
Govori mama,tata,baba,deda,ne,moje,ima,imitira motorku,auto i zivotinje
Brblja nesto svoje a sve razumije
Polako propricace
Sta imitira???
Imitira zvukove zivotinja pas,macka,krava,koka
Imitira zvuk motorke,auta
da pitam samo nesto nevezano za moje dijete.od 2 god :)) kako da dodam jos jednu trudnocu sad?
Draga Jasmina, na aplikaciji je dovoljno da odete na Vaš profil i da kliknete na sivi krug sa plusićem pored vašeg detea i unesete novu trudnoću, verovatni termin porođaja.
Pricace kad mu dodje vreme
Moja devojcica od 2 godine prica kao da ima 10, lepo i cisto izgovara sva slova, cak i r,č,dj,lj,š,ć... sastavlja recenuce, postavlja pitanja, podpitanja, broji do 20 na srpskom i engleskom, zna sve boje, i bezbroj pesmica...ali drage mame, ja sa njom otkad se rodila razgovaram bez tepanja po ceo boziji dan, sta god smo radile ja sam joj objasnjavala, sta radimo, zbog cega...sve sve...verujte da je sa godinu i 3-4 meseca pocela super da prica, ali sada bukvalno kao da ima 10 godina, samo se druzite sa vasom decom, igrajte se sa njima, posvetite im se maksimalno, umesto crtanog i telefona uzmite neku kreativnu igracku, puzzle, bojanku, budite dosadne i samo pricajte i ispitujte ih, videcete vrlo bzro ce sve da nauce,taj savet dam svim mamama koje se zaprepaste kad je cuju...svi su oni prepametna mala cuda, upijaju sve, samo im se posvetite :)
A ovo sto je doticna Anela napisala, samo cu reci, polusvjet, pakosni i zlobni je gori od atomske bombe.
Ovako nesto da jedna majka napise je blago receno fuj, i u najmanju ruku primitivno. U 21.vijeku gdje djeca od 2.godine, mnoga znaju i da citaju, broje, a vec sa tri i govore vise jezika..., vi pisete o nekakvom prisiljavanju... Pa znate sta, postoje majke, za vasu informaciju koje ne uvale-brutalno receno mob.djetetu od 2.god. u ruke, kako bi one ispijale kafe i visile na fcb.isl., nego kroz igru rade sa svojom djecom na njihovom intelektualnom, te motorickom razvoju.
I vidite, vi i ja smo 300% nepodudarni intelektom, pa tako, prije nego u 21.vijeku tako nesto napisete za tudje dijete kao nemogucim, poradite sa vlastitim pa ce te vidjeti rezultate.
Raditi sa djetetom kroz igru je mnooogo vise od ovog sto sam vec napisala, jer nasa djeca uzivaju provoditi vrijeme sa nama. I da, ja imam dijete koje sa 2.godine zna sva slova, govori kao i mi, ide na tutu, jede samostalno, obzirom na roditelje sa dva govorna podneblja, govori i dva jezika tecno, pa sad mi jos recite da moje dijete nije normalno!? 😠 Nase dijete je i vise nego sretno dijte, uviuek nasmijano i do sada nikad nismo povisilio ton, a kamoli udarili niti jedno nase dijete, tako...vi niste normalni jer ocito zapostavljate svoje dijete, tako da tim razlogom ne bi ste trebali da osudjujete drugu, naprednu djecu, vec se posvetite svom djetetu, za promjenu se malo edukujte, jer nisu ni svi roditelji dobri pedagozi, ali bar se na tome, koliko, toliko moze raditi. ;)
P.S. a ti si sigurno samo cula za Dostojevskog, blage ti veze nemas nista o njemu i njegovom pisanju. ;)
Moj sin od 2 godine govori 15 rijeci svega 🤷‍♀️ a 24h sam s njim, 24h sam njemu posvecena i djevojcici koju cuvam..Sve isto radim s njima, druze se i bukvalno su kao blizanci. Djevojcica prica nas jezik kao i ja, a nije nase nacionalnosti, znaci samo je od mene to naucila i razgovara kao velika :-) a moj sinEK nece nista 🤷‍♀️ iako razumije sve..
Da, ranije ne bih poverovala ovom komentaru,ali sada i ja imam takbu devojcicu. Ali! Iako je ova mama bas ponosna na sebe i smatra to svojim uspehom,ja na svom primeru vidim da to nema veze sa nasim trudom nego samo sa samim detetom. Moja devojčica ima starijeg brata sa kojim sam čak i više pričala i radila jer je bio jedinac pa sam samim tim i imala više vremena nego za nju...a on je propričao sa 2 i po godine i to tako da sam ga samo ja razumela,Tek sa 3-3 i po je moglo da se kaze da ume da prica. Ona trenutno sa svoje 2 godine bolje razgovara nego on sa 4. Tako da to što neko dete kasnije progovori nije znak da se roditelji ne trude.

Potpuno se slazem.Vrlo je bitno stalno pricati,objasnjavati,ponavljati,razgovarati!
i mi isto tako 😁 razgovara ko da je veliki, sve zna gde sta ko pa bolje zna nego mi 😂
Dosta je bezobraznih i drskih majki,
pre svega ova aplikacija i sluzi da bi ste culi neciju stranu price, i da bi neko cuo vasu. Prema tome ne budite drske i osudjivati nekoga, ko je zeleo da da bar neki pametan savet. Dok ima tu i ovih koje bi samo da potkopavaju nekoga.
I nasa beba je ista takva, samo broji do 10, za sad 😂 prica, prica i samo prica 😊
Svaka čast ,pa mi uopšte ne razgovaramo sa svojom decom ,nismo na vreme od tebe saznali da ne treba da se cuti ,draga mama. Lupila i ostala ziva
Ovo je sto posto tacno. Isto sve, kao da sam za svoje dete pisala. Mame, verujte da je moguce.
Bravo za Vas!
Ma sta nam naprica?! Jos samo da si rekla da cita Dostojevskog pa da ti poverujemo. Pusti dete da bude dete, ono nije krivo sto si ti iskompleksirana majka.
uzmite dijete i igrajte se s njim.Uzmite mu mobitel i maknite ga sa tv-a i pustih crtica.Dijete od 2 godine nije jos potreba provlacit po logopedu,osim ako je bas vidljiv problem.Ja sam mama koja priznaje da je davala mobitel cim zaplace,i ne otupilo dijete.Ovdje je gomila mama koje glumataju da " one to ne cine" .Pricajte s djecom pa cete viditi napredak,ja vec vidim..Manje citajte knjiga .. Pozz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »