Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
184
Ostavite komentar
Zanima me da li u tih 18 meseci spadaju i meseci provedeni na birou? Da li oni ulaze u prosek?
moje pitanje, ja sam pocela da radim u martu 2017 a trudnicko sam otvorila u februaru 2018, prosek plate je oko 30 hiljada, po njihovoj racunici kako je na sajtu objasnjeno ja bi trebala da primam 11x30000/18 sto dodje nekih 18 hiljada, zar je moguce da se porodiljsko odsustvo isplacuje manje od zakonskog minimalca
Postovani,
Zanima me taj deo majke koje imaju vezano 6 meseci rada...kojih 6 meseci? 6 meseci pre porodiljskog ili trudnickog ako se uzima bolovanje? Recimo primer: u 18 meseci radila sam 12 ali 9 radila pa 6 nisam pa sad opet radim 3 i idem na trudnicko. Jel ja imam 6 vezanih?
Da li neko zna da li isplaćeni bonusi (na platu) na koje su takodje plaćeni porezi i doprinosi, ulaze u osnovicu za obračun?
Ne ulaze, iako je placen porez, ulazi samo plata iz ugovora o radu, umanjena za regres i topli obrok
I mene ovo zanima :)
Ja imam jedno pitanje,zaposlila sam se i posle dve nedelje saznam da sam u drugom stanju,prvo sam bila na obuku gde nisam ila prijavljena a posle 4 meseca sam potpisala ugovor za stalno i posle nam koliko dana otisla na trudnicko. Znaci imala sam staz nekoliko dana,i trenutno primam samo 30 posto. A kako cu sad primati?
Moj poslodavac je i vise nego korektan.Platu dobijam u dan, a njima refundira socijalno.Na trudnicko sam isto tako otisla bez problema ,a ugovor produzen.
Kada se uplacuje porodiljsko bolovanje posto se otvara 28 dana pre termina, a dokumentacija se predaje posto se beba rodi- resenje ne moze da se dobije dok se izvod ne dobije a to malo duze traje. Jel i prvih 28 dana placa drzava ili kao pre poslodavac? Ako drzava od pocetka placa onda ce biti kasnjenja ...
posle zavrsenog porodiljskog bolovanja, nekih 1,5meseci kasnije sam dobila otkaz, 3meseca sam primala naknadu sa biroa, pocela sam da radim u novoj firmi, radim vec mesec dana, ostala sam trudna. da li imam prava na trudnicko i porodiljsko. radim u kontinuteu 22meseca, .
Zar novi zakon ne diskriminise visokoobrazovane žene i ograničava isplatu njihove plate na max 3 x prosek?
Da li trudnicko bolovanje ulazi u obracun proseka plate za porodiljsko bolovanje? Pocela sam da radim 8.5.2017. A bolovanje sam otvorila 12.9.2017. Trudnicko bolovanje je zapoceto 12.10.2018. porodila sam se 11.1.2018. Da li neko moze da mi kaze koliko posto plate me sleduje? Hvala 😊
Trudničko bolovanje.. tj isplate za vreme bolovanja ne ulaze u prosek. racuna se sve do tog momenta.
Mame ja od sledeceg meseca sam na porodiljskom. Zanima me da li se dobija isti iznos kao na trudnickom bolovanju? Hvala
Kada sam otvarala porodiljsko bolovanje imala sam više od šest meseci radnog staža. E sad me zanima kako će mi se obračunavati zarada na porodiljskom bolovanju i da li će na visinu te zarade uticati to sto sam bila na trudničkom bolovanju(održavanje trudnoće) posle tri meseca od prijave?
Jel bila svima isplata za oktobar porodiljsko?
Da li neko moze da mi odgovori da je usvojen nov Nacrt zakona o utvrđivanju iznosa zarade za vreme porodiljskog odsustva koji predviđa da se za obračun zarade uzima u obzir 18 meseci koji prethode otvaranju porodiljskog odsustva a ne 12 kako je bilo do sad. Izglasavanje o ovom zakonu je bio na dnevnom redu u januaru, a trebalo je da stupi na snagu 1. jula tekuće godine. Hvala
Ja stvarno nisam imala problema sa platom; ali samo zato sto radim u humanoj firmi sto se tice trudnickog; oni mi isplacuju 100% redovno inace kad je plata; a njima ce dtzava refundirati; odmah cim sam saznala da sam trudna otisla sam na trudnicko bez problema; volela bih da svi imaju tako, ali nazalost malo je ovakvih kao ja i drzava je sve nehumanija prema nama i poslodavci isto tako. Zato svima govorim, pogotovo mladjima, ucite i ne dajte ikome da vas zeza jer znanje stvarno jeste moc!
Ni ja nisam primila platu za avgust,tada sam jos bila na
trudnickom. Pitala sam u Rfzo,kazu da kasni uplata iz republike.
Mozda zavisi od grada. Cula sam da u Sapcu porodilksko kasni dva tri meseca. Zanima me da li vam je kasnilo trudnicko, meni jos nisu platu za avgust isplatili.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »