Komentari za tekst "Prijavite bebu bez papirologije i odlaska na šalter"

Komentara
35
Ostavite komentar
Pod uslovom da im sistem u prodilištu ne pada sveki drugi dan. Mi nismo uspeli sve da obavimo zbog toga u porodilistu nego po izlasku sve pesaka od ustanove do ustanove, nakon carskog reza bas pozeljno za porodilju.
Dali i dalje funkcionise ova e prijava zbog korone nisu dozvoljene posete pa ni suprug da dodje u bolnicu,a ako je neka mama imala iskustva neka se javi...
da li je neko prosao kroz prijavu deteta ,a da zivi u inostranstvu?
Porodila sam se u decembru 2021 stigao mi ke samo ozvod,zvala sam sve za koje sam cula da imaju veze sa e-upravom i niko ne zna gde je zapelo,u opstini kazu da je sto se njih tice sve odradjeno i sad ne znam sta dalje jer niko ne ume/zeli da mi da konkretan odgovor...cak i e-mail od vlade republike nema konkretan odgovor zasto nije prosledjen zahtev...
Hteo bih da pitam zena se porodila 13 novembar god 2020 da li ima pravo na neku pomoc kao porodilja na 5 dete
Imam jedno pitanje... porodila sam se 25.06.2020. Prijavila sam bebu u porodilistu,stigao je izvod i zdravstvena knjizica ali resenje o novcanoj nadoknadi porodilji i za prvorodjeno dete nije stiglo iako u poruci pise da stize do 45 dana. Da li je nekom to resenje kasnilo, da li treba da cekamo jos ili..?
U Gradskoj bolnici na Zvezdari smo podneli zahtev. Beba napunila 4 meseca, nista nije stiglo na kucnu adresu. Ni zdravstvena knjizica nije bila gotovado pre neki dan, a i izvod smo morali da uzmemo u opstini i platili ga naravno. Nije 440 din skupo ali ako vec pricaju da je besplatno onda neka i bude.
U Valjevu odlicno funkcionise... Za par dana se dobije izvod i zdravstvena knjizica na kucnu adresu.
Ako sam dobro razumela- da bih koristila ovu uslugu u porodilistu, suprug i ja moramo da budemo prijavljeni na istoj adresi u lk?
Zemunsko porodiliste I dr. Dejan Dinic najbolji na svetu!! On je toliko stručan i brizan da sam zgranuta, mogu reći da u životu nisam imala bolje iskustvo sa doktorom u Srbiji pa sam prosto zacudjena. A u porodilistu su završili sve papire što se tiče izvoda, prijave, zdravstveno i zahteva za dodatke. Neverovatno!
Mozda je bilo davno ali bila bih Vam zahvalna da mi kazete da li ste vodili privatno kod njega?
Poštovani,
Interesuje me da li postoji mogućnost prijave deteta u porodilištu, konkretno Novi Sad, ako roditelji nisu venčani i koja je procedura.
Unapred hvala na odgovoru.
Maki, hvala najlepše na odgovoru.
Usluga je dostupna u porodilistu u Novom Sadu i procedura je ista s tim sto otac nakon prijave u bolnici mora otici kod maticara da potpise zapisnik o priznavanju ocinstva, ali vi ne morate ici sa njim.
Imam pitanje, prijavljena sam na istu adresu sa suprugom, medjutim cerkice iz prvog braka su i dalje prijavljene na adresi kod oca, a ja imam starateljstvo, da li to moze biti problem za dobijanje roditeljskog dodatka?
Porodila sam se u februaru 2017 u Bačkoj Topoli već tada je E prijava bila u funkciji, babica je kucala podatke, ja sam bila tamo da joj odgovorim na pitanja (npr na čije zdravstveno osiguranje se upisuje beba i sl.) papiri vam ipak trebaju, izvodi iz mkr, mkv, LK, zbog podataka.
Kad smo stigli kući, ubrzo su stigle i poruke od E uprave da je naše dete upisano u matične knjige, osiguranje itd. Nakon nedelju dana na kućnu adresu su stigli izvod iz mkr i državljanstvo. Za roditeljski dodatak smo prošle godine ipak morali na šalter.
Hvala Bogu da su to konačno sredili!
Nekada je bilo ovako:
http://arhiva.elitemadzone.org/t441563-Pomoc-oko-prijave-novorodjenceta-Tutorijal-prijave
Gde, kako i kada se vrši oriznavanje deteta za roditelje koji nisu u braku?
porodila sam se 13.06. u Subotickoj bolnici sa drugim detetom,sve su mi odradili,sem sto je suprug morao u gradsku kucu da prijavi da je on otac jer nismo vencani.Posebno smo morali i za deciji i za roditeljski dodatak da jurimo papire,a sada vec oni to u bolnici sve rese.
Porodila sam se 02.06.2018 u Frontu...prijavili bebu...divno...izasli iz bolnice i sutradan stigao izvod.Sve pohvale...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »