Komentari za tekst "Šta je amniocenteza?"

Komentara
86
Ostavite komentar
Zdravo drage mame pitanje...punim 36 god. u avgustu tadila dabl i tripl i sve ok hvala Bogu,amnio sam odlucila da ne radim jer sam sigurna da je sve kako treba?! Pa dal ima slicnih iskustava kao moj volela bi znati? Pozz
Moje iskustvo. Imam 21.godinu i radila sam tripl test pre 5dana, statistika samog testa je pokazala malu verovatnocu rizika, ginekolpg i strucmo osoblje mi je reklo da je potrebna amniocinteza. Pristala sam naravno, znajuci da cu biti sigurna posle toga sta je sa mojom benom. Danas sam pre podne radila amniocintezu, imala sam strah kao da idem na neku operaciju na zivo, sva izgubljena sam bila, odavno se nisam tako osecala. Sva sreca legla sam doktprica je bila prijatna i digla mi je raspolozenje, da je taj ubod bio kao da vadim krv, osetila sam kao da me komarac ujeo. Najbitnije je da budete mirne u toku uboda, da se ne pomerate da ne dodje do komplikacije. Tako da je sve proslo kao da sam sela i pila kafu😂
Ne slusajte price da nesto boli ili ostalo, ja Vas sve razuveravam i sigurne budite da NE BOLI! Rezultate cekam 3. Nedelje pa cu videti sve
Radila sam amniocentezu pre nekoliko dana kod dr Novakov u NS, sve je prošlo dobro, ona je prijatna, smirena, blaga, sve što sam osetila je ubod kao kad vadiš krv. Nisam gledala ali sam slušala i ništa nije strašno. Dobila sam antibiotike i utrogestan 3x vaginalno, za mene je nastao blagi stres kad sam ležala kod kuće. Vaginalete stalno curkaju pa sam ae tripovala dal je to plodova voda ili ne..rekli su mi da je očigledno kad je plodova voda u pitanju. Da li neko ima slična iskustva? Uložak za detekciju curenja plodove vode košta 2800 dinara?!!! Stvarno sramota!
Koliko si platila privatno
Ja sam bila danas u Betaniji na amino,mogu reci moj slucaj,nista nisam osetila osim vadjenja igle iz stomaka ali bas nista(sto sam se zacudila jer sam bas metiljava 😞)A i mrsavica sam,pa mozda zbog toga?!
Postupak:Dr.gleda uz i namesta bebu neki 5 min,i onda ubode iglu i sestra povlaci spric neki 20-ak sekundi,i onda dr.pusti otkucaje bebine da cujete ,pokazao mi je bebu da vidim da je sve ok.bili su jako ljubazni i profesionalni.Sve pohvale za dr.Relju Djordjevic.
E sad kad sam izasla u hodnik,strah me je sustigao i onesvestila sam se 😞 al dobro...Ceo dan neka zbrka u stomaku,verovatno se beba uznemirila...Zamerka sto je tamo guzva i na rogam i otpusnu listu sam cekala 3h sedeci na stolici u holu,umesto da lezim kuci i odmaram...I na Betaniji ne daju nista od lekova i terapije,sto me plasi...Samo mirovanje 3-4dana...
Zdravo ,evo i mog iskustva vezano za amniocentezu. Radila sam pre nekoliko dana u KC Nis, i mogu Vam reci da je bilo bolno, nelagodno i nepriatno. Svaka cast doktorki koja je to radila, bila je jako fina i pazljiva,jako strucna i strpljiva ,ali sam se ja izgleda puno stegla pa je zato proslo sve kako je proslo. Nakon intervencije me je skoro ceo dan boleo stomak, morala sam da lezim i stavljam Utrogeston od 200 ml 3-4 dana nako intervencije. Na rezultete treba da cekam 15 dana.
Medjutim, opet bih pre izabrala amniocentezu nego neki od testova preko krvi, jer je amniocenteza mnogo pouzdanija !
Pozdrav !
Zdravo! Radila sam amniocintezu pre 72 sata u Nisu. Sve je proteklo uredno. Od terapije samo utrogestan 3 puta 200 mg. Zanima me da li je obavezno piti antibiotike? Meni nisu dali. Molim da mi neka odgovori. Traumaticno sam dozivela ovu intervenciju, a nije nista strasna. I zanima me koliko treba vremena da prodje da znamo sigurno da nema kontraindikacija. Pozdrav!
Ja sam radila prosle nedelje u NS,mnogo sam se prepala. Ali nista nisam ni osetila. Dobila sam utrogestan 2puta od 100mg. Meni su rekli 3 dana da lezim i naredne dve nedelje nista tesko da ne dizem. Rezultate cekamo 4 nedelje.
Драге моје, ево и ја да поделим са вама моје искуство везано за амнио... Прошлог уторка (27.02.) ми је у КБЦ Звездара одрађена амнио од стране маестралног др. Ивана Бојовића и ја не знам да ли ће ми нека од вас веровати да ништа нисам осетила у буквалном смислу те речи. До чега је не знам али мени је захват био боза. У КБЦ Звездара се лежи 24ч након интервенције, међутим рано ујутру следећег дана мени исцури мало плодове водице па су ме задржали још један. Сутрадан је отицање водице престало, међутим у међувремену су стигли резултати крви, црп је био 14,4 (инфекција) па су ме оствили још један дан ради праћења. Црп је поновљен и сутрадан је био 9, међутим добијем (не јаке) болове са доње леве стране и наравно нису ме пустили кући. Следећи дан, тј. субота добијем контракције и задрже ме до недеље. У недељу, тј. јуче је све било ок и пустили су ме кући. Искрено, тих дана ми је свашта пролазило кроз главу. Данима сам пре интервенције размишљала да ли да радим тест из крви или амнио и одлучила сам се за амнио, у фазону, неће ваљда баш мене и могу вам рећи да сам се покајала. Ако је неко на клацкалици са тим размишљањем, мој савет је тест из крви. Сутра идем поново код њих на контролу и вађење крви, надам се да ће све бити ок. Успут, пар информација, небитних, успутних  Услови у КБЦ Звездара су благо речено лоши, од чистоће вц-а, кревета, соба, сестре ту и тамо, има пар ок, док су неке баш нељубазне и истриповане. Др Бојовић обасјава и због њега човек све ружно заборави. Моје искрене препоруке за њега, стручан, љубазан, детаљан. Ако можете некако да дођете до њега да вам он оради интервенцију, нећете се покајати.
Драга, можда је сада касно за одговор, претпостављам да је код тебе прошло све ок. Ја сам добила венски антибиотике три пута, тј. три дана за редом због повећаног црп-а, не знам тачно који антибиотик је био у питању, погледала сам у отпусну листу али ни тамо не пише који, пише само да сам третирана антибиотиком. Ова девојка што је била са мном у соби није добила ништа од терапије и истог дана је пуштена кући зато што је и код ње као и код тебе било све у реду. Нису ни мени контролисали плодову водицу, сама сам пријавила. Надам се да си ок и да си прегурала без антибиотика јер свакако их не смемо користити на своју руку. Велики поздрав.
Draga Jelena, da li si pila antibiotike zbog povecanog crp-a i koje? Ja sam radila amnio pre 48 sati i za sad je hvala Bogu sve u redu. U Nisu ne daju antibiotike niti kontrolisu krv ni plodovu vodicu. Nista ne curi. Nemam nikakve bolove. Samo me zanima da li treba da pijem antibiotike preventivno.
Pozdrav, danas sam radila amniocentezu, procedura je malo bolna, podnosljivo, mene je malo vise bolelo od vadjenja krvi. Ali ne treba da vas bude strah. Procedura traje samo par min. Nakon toga sam dobila inekciju Cefalexin. Doktor mi je prepisao Cefalexin 2x2 I Progesteron 3x1. Cena procedure u prvatnoj ordinaciji je 25 000, plus 5 000 za hitno slanje uzorka u Bg. Rezultati 10-15 dana.

Da napomenem meni je Dabl 1:451 5,17 Corr.Mom
A Tripl 1:78.
Mene zanima koja bi to privatna ordinacija bila da rade za 25000. I ja treba da radim a sve su mi cene visoke...
Zdravo, htela bi da te pitam gde si radila AC? I ja bi trebala da radim zbog povecanih parametra Dabl testa. Samo ne bi da idem drzavno jer se puno ceka na rezultate. Hvala unapred.
zdravo svima molim vas za savet htela bih pitati i meni zakazali za 19 01 2018 god da idem za amniocintezu i jako me strah da nesto ne bude sa bebom dali to sto bodu jer jako boli ili isto kao kad dajem krv iz vene jer me to najvise strah a i dali doktori nesto daju za smirenje i to il kao neka anastezija prvi mi je put pa neznam zamolila bih vas da mi kazete doktori su rekli da samo jedan dan ostajem u bolnici i poneti utrogestan od 200mg u bolnici kbc zvezdara se trebam javiti molim vas do sutra da mi nekokaze kako izgleda to hvala unapred
Caos, imala sam amniocetezu pre 4 dana nakon cega sam nekoliko puta imala jace probadajuce bolove, ali su bili prolazni, bez ikakvih drugih tegoba... Kako da znam da li sam imala kontrakcije, tj kakav je osecaj tada?
Radila sam AC kod dr.Kolarskog, u decijoj bolnici u NS-u. Cekala sam 3 sata da bih dosla na red (bile su 3,4 pacijentkinje pre mene). Jako sam se uplasila, toliko da sam cak pre same intervencije dobila kontrakcije. Ali, niiiiista me nije bolelo, manje nego kod vadjenja krvi, ali stvaaarno. Mirujem vec nedelju dana, ali se dobro osecam. Pijem utrogestan. Rezultati za 3,4 nedelje...
Stvaaaarno nemate potrebe da se plasite ove intervencije ako je radi iskusan ginekolog.
Mi smo bili juce na razgovoru kod geneticara i malo je reci da smo otisli iznervirani. I suprug i ja smo med radnici i kolege i uvek smo ljubazni sa kolegama, ali ovo je bilo katastrofa. Dr nas bukvalno nije ni pogledala, pitala nas po 2 pitanja i nakucala izvestaj i to je to, ni rec objasnjenja ni nista, sve je bilo zavrseno za manje od 5min... Sramota.
Vezano za rezultate: zvala sam bila tacno posle 3 nedelje i rekli su mi da rezultati nisu jos gotovi i da nazovem za nedelju dana. Naravno, ja sam opet zvala za 3 dana i bili su gotovi. Sledeci dan sam dosla kod geneticarke u deciju bolnicu, cekala na red 2 sata...tumacenje rezultat je bilo u vidu jedne recenice: "uredan zenski kariotip". Moram da naglasim da sam kod geneticara isla na svoje insistiranje, i ako mi je ginekolog rekao da su rezultati dabl testa ok. Geneticarka me je poslala na AC zbog NT 2,1 i rekla da kada je preko 2 tu smo malo oprezniji pa se radi AC.
Meni je ginekolog zakazao za geneticara prvi slobodan termin. Ja bi tada bila vec 25 nedelja, pa mi je rekla da idem licno kod njih da mi pomere datum. Otisla sam pre 12h u deciju bolnicu i bez problema zakazala neki raniji termin. Geneticarka me je pitala gde zelim da radim AC u decijoj ili u betaniji... Meni je bilo sve jedno ali u decijoj bolnici sam mogla da uradim za 4 dana, pa je tako i bilo. Ako sam dobro razumela, ako si Rh- onda ti zakazuju termin u Betaniji za AC a ako si Rh+ onda je sve jedno.
Tako da ako budes radila u decijoj dr. Kolarski ce ti raditi.U Betaniji ne znam ko radi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »