Komentari za tekst "Vaš bebac u 14. mesecu – 2. nedelja"

Komentara
138
Ostavite komentar
Kakoooo! ? Savet!
Bravo, Majo! Konačno neko normalan!! I mi skidamo pelene, sad je počela sama da traži nošu. :)
Kako? Daj savet.
To su normalni roditelji,bravo. Moj pedijatar kaže da ako dete do druge godine ne skine pelene ili je retardirano dete ili roditelji. Ali na žalost roditelji se ne bave time, lakše im je pelenu staviti i verovati da to deca rade refleksno do godinu i po, a u stvari do 8. meseca kake refleksno i do 12. piške.
Potpuno se slazem sa vam.. Ili kad kaze neka majka dete nije spremno, ajde molim te, mozda majka nije spremna a dete je spremno. Pa zar bi vi vise volele na +40da nosite pelene. Dobijete mens. Pa vam je muka nedelju dana da nosite ulozak, a kamo li svaki dan pelene. Moja majka je brata i mene naucila na nosu sa 6 mes. A kako se uci beba na nosu?! Pa sto ranije to bolje a ne sa 1,5.. 2 god kad dete vec sve zna i tera po svom. Ili kad neka majka pita a kako da skinem pelene, pa nekako, pelene se ne skidaju jer dete nije rodjeno spelenama, jednostavmoNE STAVIS PELENU. Ujutru kad otvori oci beba odma poski, e onda odma je odneses na nosu stavis kad zavrsi ustane okene se da vidi sta je uradila ti kazes "bravo" i aplaudiras, ibebe vole da su zanimljive da im se aplaudira da im se dive, bice sreca jer je uradila nesto zanimljivo... Preodje 15 minuta a ri opet dete na nosu, usput je potas hoce da kakas/piskis... To je sve... U pocetku bice tesko, i po 5x dnevo upiski ce se u gace, ali vremenom naucice!!!
Drage mame mene samo zanima koliko je bogat recnik vase dece u ovom izrastu?Moj sincic je hvala Bogu jedno zdravo i jako dete,hoda i veoma je nemiran ali sto se tice pricanja,zna samo deda,baba i nekad promrmlja mama nista vise..pomalo sam zabrinuta 😏
mama, tata, njam njam, zna da kuca kaze vau, radijator je pep (pec), kad nesto baca kaze ba, ali i kad nekom nesto daje kaze baaaa. to je to sto kao ima nekog smisla. i to od pre 10 dana. do tad je samo njam njam govorio.
moje isto, bas sve sto ste opisali..sva deca su drugacija, dajte mu vremena :)
Nemoj brinuti scako je dete za sebe...samo radite sa njim puno i sve sto radite pricajte...
Mi komuniciramo..odfivara kad je pitamo da li nesto zeli ili ne..a reci nama,tata,baba,defda,pas,maca,av av,mast,maus,vrata,prozor,ruka,glava,noga,nos,usta,am am,ponavlja u principu sve sto joj kazes ..imamo 14 meseci i 10dana..hoda samostalno
zabrinuta? Zaboga,dijete ti ima 14 mj.
Mama,tata,daj,kaki, ajde, ćao, okej i to nam je to. Inače razume sve,dva jezika, srpski i italijanski i ponešto danski. Takva smo porodica,dva jezika u kući i treći napolju.
kod mene je prisutan ruski danski engleski i portugalski i naravno srpski tako da ne znam sta da kazem zna da kaze mama baba ne i naj sto isto na danskom znaci ne a hoda uveliko trci penje se uz krevet provlaci izmedju stolica posto nam zubici izlaze i dalje zvace sve zivo sto dovati skida nalepnice sa igracaka baca stvari ima izrazen govor tela i emocija sto smatram super kompezacijom za govor jede sve sto se tice pelena i nose nije zainteresovan da sedi na nju koliko da nosu vija po kuci al docice i to na red vazno da je on jedno razigrano i veselo dete sve to dodje na svoje
mislim da je jos rano da bi se brinula. inace moja beba je prava pricalica. sve razume sta joj se prica. zna kako kazu skoro sve domace zivotinje, imitira ih. zove mama, baba, deda, nana, teta, koka, zec, ljeb (hleb) Nina, beba, dak (duck) i jos puno nesto. prava je pricalica.
Mislim da preterujete sa ovakvim tekstovima.Citajuci tekstove i komentare pojedinih mama,pitam se da li je sa mojim detetom sve u redu.Pre neki dan smo probali da nacrtamo kucu paznja ga je drzala citave dve sekunde i papir i bojca su zavrsile u njegova usta.Inace moje dete je prohodalo sa 10 meseci,razume sve sto mu kazemo ali nece da prica,zna samo tata,mama,baba,deda i kako se kuca oglasava i ako mu suprug i ja posvecujemo dosta vremena uceci ga raznim stvarima,jednostavno njega ne drzi dugo paznja.Obozava da dira sve sto ne treba,i sve sto se nadje u njegovoj blizini zavrsi u ustima.Tako da me komentari tipa moje dete peva,crta,cita i ostalo izluduju.
haha ha isto vala bas jos mi je mali u provesu nicanja zuba samo gleda sta bi da stavi u usta kakvo crno crtanje i bojice samo mi jos ta belja fali sve ostalo je kao i kod sve normalne dece nista posebno i drugacije igra se na svoj nacin drzi ga mesto dve sekunde istrazuje okolinu ma sve kako treba vise od toga i ne trazim al stvarno me nasmeju neke mame ko da su rodile nikolu teslu buduceg u najmanju ruku
U pravu ste, sad jos i da crtaju sa godinu i nesto. Ne no avionom ce da upravljaju.
i sigurno dete sa 14 meseci zna da li je zec
plav crven ili beo, mislim kakve gluposti...











U potpunosti se slazem. Kada citam ove tekstove ne znam da li nesto nije u redu sa mnom ili sa mojim detetom.
Dijelimo isto mišljenje, u ostalom svako dijete je individualno i priča za sebe. Ne razvijaju se sva djeca isto.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »