Komentari za tekst "Problematična koža bebe: Ekcem (Atopijski dermatitis)"

Komentara
211
Ostavite komentar
Moja beba sutra puni 2 meseca,ima ekcem na licu sitne su hrapave bubuljice dobili smo latopik lek al nesto nemanogo bolje, vas savet molim cime da sprecim ovo Hvala unapred
Da, definitivno je uzrok crevna flora i vazduh. Ali ima tu jos nesto sto ni doktori je znaju, jer bar 1/5 dece danas ima ozbiljan problem. Ne zanosimo se da krema resava problem. Ali ga smiruje, i dete umesti krvavivih gnojnih rana ima kozu sa kojom moze da zivi.
Mi smo radili alergo testove, i nista... pili probiotik latopik 3 mesecs, i nista. Razbijali glavu 6 meseci i analizirali bukvalno svaku namirnicu i citali svaki moguci forum.. dzabe... tako da ostaje da bar ublazimo stanje na kozi dok ne prodje samo od sebe, kao sto je kod velikog broja dece slucaj. Bepanthen sensiderm je nesto sto je nama, a sada vec i mnogim drugim ljudima olaksalo zivot kada nista drugo nije radilo a probali smo sve sto nije kortizon. Jer to zlo ne treba niko da koristi ako bas ne mora!
Na zaloat, mnogi se ne informisu dovoljno pa ne znaju kakve posledice kod beba kortizon moze dugorocno da izazove. Molim vas, ne uzimajte to olako...
Pozdrav i sve najbolje.
Gde moze da se kupi Bepanthen sensiderm krema?
Zaboravi napisati... Terapija dermatologa je bila sa raznim kremama i La topix probiotik... A alergologa-Aerius sirup za alergije mesec dana da se pije... :/ nikakvog poboljsanja uz dijetu i taj sirup :( Samo malo strpljenja i mazanje raznih hidrurajucih kremica...
Evo jos jednog kometara koji mozda pomogne nekome... I mi smo imali atopijski dermatitis,beba 5 meseci,pocetak decembra... Upaljeni obrazi i brada,pomalo celo,gadno za videti... Razni kortikosteroidi koji su trenutno pomogli dok se mazu... Razne hidrirajuce kremice od onih za 200 pa i onih cije cene dosezu i do 2500-3000 dinara-Nista ne pomaze! Naravno posto je dojena beba po savetu dermatologa i alergologa skoro dva meseca neka njihova dijeta (nista mlecno,nista margarin,i jos mnogo toga,nikakvi citrusi i kikiriki,orasi,lesnik i sl STO SVAKAKO NISAM JELA! Nikakvi sokovi,nikakve cokolade... otprilike samo hleb i voda :( al i dalje se nije povlacilo... Nije se ni malo povoklu sve dok nije dosao april mesec i toplo vreme... Znaci uzrok atopijskog dermatitisa kod nas je bio SUV I HLADAN VAZDUH! Sledeca zima je prosla super i ni A od atopsijskog dermatisa... Stavila one keramicke posude sa vodom na radijator i sve super. Naravno uz mazanje hidrirajucih kremica kad se ide napolje...Naravno,da poatoji uzrok i pad imuniteta (iako mi nismo u prvoj godini zivota nikako bili bolesni) i da postoji mogucnost da se svake zime on vrati,mi smo samo te prve zime imali. Evo je treca zima prozali nije nam se hvala Bogu vratilo!
Ja sam davno pisala nase iskustvo ali da potvrdim da ima svakako i uticaj vazduha i vetra recimo. Nas sin ima 5 god i kad hod udjemo u trzni cenetar njemu je ispod ociju koza modra. Kada izadjemo sve se smiri.
Za sve one koji se bore sa atopijskim dermatitisom, moram samo da kazem da sam dermatitis nije uzrok. On je posledica desavanja u organizmu. Najcesce povezano sa alergenima jer je crevna flora oslabljena. Mazanje nece puno pomoci, samo ublaziti svrab i enetualno omeksati kozu. Treba naci uzrok i to leciti. Uvesti probiotike, omega 3, vitamin d, naravno posto proverite vrednosti, ali najcesce su u deficitu i uraditi alergoloske testove. Izbaciti sve sto i iritira i onda mozete ocekivati poboljsanje. Kortikosteroidi mogu pomoci samo ako je jaka upala pa da se to stisa ali nece da resiti zauvek. Neka deca ga prerastu tako sto ojacaju, ali neka i ne.
Drage mame, mi smo muku mucili sa ekcemom, cak su nam slabo i kortizon kreme pomagale. Moj stariji sin dok je bio bebica, imao je po obrazima crvene pecate koji su se pretvarali u rane i krv je znala da krene. Nema sta nismo probali. Nocima je nasa bebica znala plakati, a i mi sa njim, jer ga je to peklo i svrbelo. Jednom na internetu sam negde procitala o komplet kremama za ekcem iz apoteke Valerijana iz Beograda. Uspeli smo nekako da narucimo i dostavimo do nas te kremice ( posto zivimo u inostranstvu) To je bio spas za nas i nasu bebicu! To mu je pomoglo i obnovimo kozu. Napokon!!! Sto je takodje bitno kreme su na prirodnoj bazi, nemaju hemikalija, zbog toga im je rok trajanja 6 meseci, trebaju biti na hladnijem mestu. Svakom bih preporucila da proba, jer kad je nema uspeo pomoci sa onako teskim oblikom ekcema, mislim da ce svakom. Moj sin sad ima 5 godina i napokon je pretastao i stekao imunitet da ga je ekcem naustio. :)
Pozdrav svima.
Jedan tata da se javi, koji je sa suprugom i bebom prosao agoniju zvanu atopijski dermatitis. Pocelo je vec sa oko mesec dana kao mala flekica na ledjima. Koja se pojavljivala i nestajala. Pa izbije na drugom mestu, pa nestane, i tako dalje. Prva uporna je bila ta na ledjima. Da ne duzim, vremenom se prosirilo na skoro cela ledja, cele grudi, ruke, i dobar deo nogu. Zadebljala koza, hrapava i crvena, koja se povremeno peruta. Doktori su konstatovali ono sto svi znamo, a-dermatitis, i naravno dali zlo koje se zove hidrokortizom. To je pomagalo, ali kratkorocno. Od krema nema sta nismo probali. Sve moguce, aderme, bioderme, kupke, gelove... sve sto mozete da nadjete u apotekama. Skupo nenormalno, ali dzabe! Bilo je sve gore i gore. Povremeno dan-dva srece kada miruje ili deluje da se povlaci, iluzija da smo shvatili staje uzrok, koji vrlo kratko traje dok ne bukne opet i bude jos gore! Da skratim, jer nekome mozda pomogne ko sada cita, jer sam ja proveo mesece citajici sve moguce forume. U svajcarskoj smo posle 20 drugih krema, i kijekakvih homeopatskih lekova dosli do apotekarke koja ima isti problem sa decom i dala nam bepanthen, alo ne obican, koji smo vec probali u Srbiji, nego bepanthen sensiderm cream. Posle 2 sata smo videli vec ozbiljan naolpredak! Koza se poravnala, nije bila zadebljala vise. Nismo mogli da verujemo. Posle 2-3 dana sve je nestalo. Ostali su samo crveni oziljci gde su fleke bile nekad. Ali zadebljanja, perutavost i sve ostlao je nestalo za 2 dana!
Mozda nekome ko je ocajan ovo pomogne, ne znam da li u Srbiji ima ovog bepanthena, ili ima neka zamena. Ali sam zeleo da ovo napisem, jer mozda nekome pomogne da vrati svoj i detetov zivot u normalu. Pozdrav i srecno!
Gde naci kremu
Kako možemo da nažemo bepanthen sensiderm?Hvala
Ja sam ocajna i upravo smo otrcali u apoteku po kremu. Zahvaljujem se,vas komentar nam je pao ko kec na deset. Hvala i sto postoji ovaj forum.
gdje ste ga nasli?
Да ли можете да сликате ту крему некако? Имам дете од 2 месеца,исти проблем. Хвала пуно :)
Ćao drage mame!
Moj sin ima 4 ipo mjeseca. Dojila sam ga samo mjesec dana, više nisam mogla...
Kako sam prestala da ga dojim, pojavilo mu se prvo na celu jako suha koza. Mazala sam Pavlovićevom kremom, medjutim nije mu pomoglo. Kad sam otisla doktoru, rečeno mi je da je od mojih hormona tako...
To se tako iz dana u dan širilo, postalo grubo, peruta se na nekim mjestima i koza je jako upaljena.
Jedno jutro kad smo se probudili, sin je bio sav natekao u licu. Kad smo doktoru otišli, odmah nas je uputio u bolnicu. Tamo smo proveli 3 dana uz Antibiotik, 3 Kreme i Fenistil kapi. Sad smo kući i terapija se nastavlja jos jedan dan. Nažalost mu nista ne pomaze.
Koristila sam A-Derma proizvode, Avené, Becutan...
Nista mu ne pomaze. Benac ce samo češe jer ga strašno svrbi. Noći su mu jako nemirne, ne pije mlijeko kako treba, ne spava i ne moze se ni igrati od toga.
Stvarno mi je potrebna vaša pomoć. Ja više dalje ne znam...
Krema revita,koju pravi biljna apoteka u zenici. Nama prosli sve za 4 dana. Pravi je jedan divan doktor u apoteci .
Moja deca su imala strasan problem sa ekcemom. Probali smo sve. Nas spas je bila apoteka Valerijana u Beogradu. Potrazite detalje i adrese na internetu. Na prirodnoj bazi sve, oni prave u apoteci. Samo pitajte za komplet za ekcem. Znam koliki to problem moze biti i deci i roditeljima. Srecno!
Moja ćerka je takođe bolovala od ekcema na licu i vratu. Posetili smo 3 deramtologa koji su nam u suštini rekli isto, krivili alergije, tako da je morala konstantno da pije vitamine, tablete za alergiju i kreme koje bi samo smanjile iritaciju i svrab ali nikako kompletno izlečili ekceme, a moram da napomenem da je sve to koštalo par desetina hiljada dinara. Zatim skoro 10 meseci nakon prvog pojavljivanja ekcema, skoro da smo potpuno izgubili nadu. Njoj je bilo veoma teško, kao mladoj devojci, da se nosi sa velikim crvenilom na licu. Zatim smo sasvim slučajno otkrili komapniju koja je nova na našem trržištu, dok veoma poznata na zapadnom tržištu, LR Healt and Beauty, i probali njihovu propolis kremu na bazi proplisa i aloe vere, i na svačije oduševljenje ekceme su se povukle kompletno u naredne 3 nedelje. Nismo mogli biti srećniji, a sve to za veoma malu sumu novca. Ovo sam htela da podelim sa svima vama, jer znam koliko je teško nositi se bilo kakvom bolešću a posebno kad izgleda kao da nema leka. Tako da svakom bih od srca preporučila ovu kremu, jer potpuno verujem u njeno 100% prirodno dejstvo, koju mogu koristiti i novorođenčad. Kremu možete naručiti preko divne devojke Aleksandre, koja je predstavnik te komanije kod nas (0600107307, aleksandra.mrdja@gmail.com) koja je i nama pomgola.
Drage mame, treba mi vasa pomoc. Jako sam zabrinuta. Mom sinu od 3 god su se pojavile kao sitne bubuljice prvo na podlaktici pa onda se kasnije prosirilo na butini a sada i na stomacic. Vec nam mesec dana to traje koristimo kremu afoderm, sirup aerius i miksamed kremu prepisano od strane dermatologa ali ja ne vidim neki efekat. Dijagnozu nije mogao da odredi sto me i brine samo je napisao dermatitis alia in obs. Imamo kontrolu za 7 dana. Da li neko zna nesto prirodno sto bi nam pomoglo? Upravo citam komentare. Molim za iskrenu pomoc bas sam se zabrinula. Unapred hvala.
Pozdrav Suzana,evo da podelim nase iskustvo.Moja cerkica od 11 meseci imala je katastrofalan osip po stomaku,ledjima i preponama.Nema gde nismo isli i drzavno i privatno da nam kazu sta je u pitanju,ali niko nije dao tacnu diagnozu,dobili smo samo da koristimo sudokrem.Medjutim sudokrem joj je dosatno isusivao kozu a osip je i dalje bio tu,isto tako sitne bubuljice i na dodir jako hrapavo i neprijatno...probali smo sve i svasta od krema ali i dalje je bilo isto,cak se prosilrilo i po licu...Onda nam farmaceut ponudio Bioderma kremu,ja sam je mazala po citavom telu i nakon dva dana se povukao taj osip i ni koza nije bila tako suva kao kod osipa.Evo koristim je vec peti dan i osipa vise nema a koza joj ke hidrirana i meka.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »