Komentari za tekst "Prijavite bebca"

Komentara
61
Ostavite komentar
a sta onda treba poneti u bolnicu od dokumenata za elektronsku prijavu?
Mi zivimo na Paliluli a porodicu se ubolnici Dragisa Misovic, na koju opstinu ce biti prijavljeno dete?
Bice prijavljeno na opstini na kojoj se nalazi adresa prebivalista, to nema nikakve veze sa opstinom na kojoj se nalazi bolnica! Vi dete prijavljujete na svoju adresu!
Zar nije trebalo od prvoj januara sve da ide elektrinski u porodiliatu 😔😔😔😔😓😓😓😓
Od srca se zahvaljujem bolnici Dr. Dragisa Misovic sto su nam olaksali muke oko prijave bebe, prijave prebivalista , svih izvoda pa sve do zdravstvene knjizice. Sistem koji su uveli trebalo bi uvesti u svakom porodilistu. Nama su dokumenta stigla na kucnu adresu. A sve sto je bilo potrdbno je da dodje tata :)
Posle 15ak dana (radnih) :)
I kada ste na kraju dobili dokumenta?? Evo nama prodje mesec dana
Zovite opstinu savski venac za informacije :)
Nama je proslo 10 radnih dana. Rekli su 10-15 radnih dana. Sacekacemo jos malo pa cu okrenuti nadlezni mup, ili opstinu. Valjda ce neko znati nesto da kaze :)
I mi smo prijavili bebu u porodilistu Dr. Dragisa Misovi, ali od dokumenata nam jos uvek nista nije stiglo na kucnu adresu, a proslo je vise od dvadeset dana. Ne znam gde da proverim sta je sa dokumentima.
Drage mame najbolje je po meni da u svom mestu na vreme proverimo sta nam gde treba od dokumenata jer vidimo da se razlikuje od grada do grada cak i u istom gradu u dve opstine ima razlike ja cu se poroditi u jednom a mesto prebivalista mi je drugo....pa moram se nasetati da kasnije nemoram da brinem...
U Zrenjaninu mozete obaviti sve za dan... Prvo opstina, moraju doci oba roditelja - mi smo oboje rodjeni ovde, tu smo se vencali, tako da su nam trazili samo vazece licne karte. Izvod bude brzo gotov, a onda suprug sa izvodom ide u SUP i dalje sredjuje prebivaliste i na kraju zdravstvenu. Tako je bilo prethodna 2 puta, videcemo kad za koju nedelju dobijemo trecu bebu :)...
pa niste lepo pojasnili sta treba za vadjenje izvoda iz maticne knjige rodjenih.... jel treba licne karte oba roditelja i drzavljanstvo oba roditelja ili samo jednog? vencani list ide samo na uvid ili treba fotokopija da se dostavi?
sta je potrebno nositi u SUP da se dete prijavi na adresu,ako smo podstanari?!
do sada je trebalo prisustco i lk oba roditelja, uplatnica, izvod iz mkr za dete, ugovor o vlasnistvu stana i lk vlasnika stana.
Ana, mi smo takodje podstanari,ja sam sada 8.mesec i bas pre jedno mesec dana smo isli sa vlasnikom stana u supda nas prijavi na adresu stana u kome zivimo..Ja sam bas pitala a kada se rodi beba jer mora opet da dodjemo svi sa sve gazdom sluzbenica je rekla ne samo jedan roditelj je dovoljno,,E sad trudnicki mozak je zaboravio sta treba od dokumenata ali nesto osnovno tipa licna karta roditelja,izvod i sl..
Za izvod iz matične knjige rodjenih u NS je otišao samo suprug,nosio je svoje uvjerenje o državljanstvu i možda vjenčani list..moju ličnu kartu nije sigurno i meni niko nije tražio da dođem..posle sedam dana je otišao po izvod i to je to..
Ja još nisam državljanka Srbije,ali imam odobreno prebivalište i neki evidencijski br. zbog čega su mi u SUP-u rekli da imam sva prava kao suprug,ali kad smo pitali za te novčane nadoknade rekli su da ne možemo dobiti dok ja ne dobijem državljanstvo..što ne znam kada će biti.. Zna li neko neki način kako izvući taj novac..ipak imamo pravo na njega..
Ali tata jeste...i beba..valjda bi to trebalo da je dovoljno jer taj novac je namjenjen bebi ne meni.Nema veze,nadam se da cu ga dobiti dok ne istekne tih sest mjeseci.
Ako nisi drzavljanin, nemas pravo.
A sta ako tata nije tu,nas tata je u inostranstvu i moracu sama da prijavim bebu.Nadam se da cu moci.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »