Komentari za tekst "Vaša beba u 13. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
127
Ostavite komentar
Naša isto samo 4
Moj malisa tek sada propuzio. A mi digli vec ruke od toga, i eto...nikad kasno za lepa iznenadjenja :-)

Imam sina koji ima 13.5 meseci, trudnoca uredna, porodjaj prirodan, bez komplikacija, beba napreduje i nas pedijatar je zadovoljan.
Medjutim, ono sto mi kao roditelji primecujemo, je da on prilicno kasni u nekim stvarima za svojim "vrsnjacima".
Naime, ne ume da tasi, mase pa pa, ne govori apsolutno nista, osim mamama, bababa, ali nista smisleno da tako kazem.
Nekada se zaigra toliko, da nas ne primecuje koliko god da ga dozivamo.
Uglavnom se igra sa lopticama, kockama.. Sve baca na pod, i sve sto je nesto zvucnije to je zanimljivije.
Sve sto on zna za ovaj uzrast je da pogleda kada ga pitam gde je tata, baba, kamion (njegova igracka). Zna da se kao sakrije kad mu kazem, da mi da nesto sto vec ima u ruci i to bi bilo sve.
Ne pokazuje prstom nista.
Ne drzi flasicu sam, ne zeli da jede nista sam, sve sto mu dam u ruke, zavrsi na podu.
Propuzao je sa 10 meseci, ustao sa 11, ali jos uvek ne hoda.
Prilicno je veselo dete, uredno jede sve, spava itd.
Nas pedijatar u domu zdravlja kaze da je to sve sasvim normalno za njegov uzrast, a ja prosto nisam mirna. 
Volela bih da cujem necije misljenje.

Pozdrav svima mamama!

Kupite mu flašicu sa drskama mi smo tako naučili sami da pijemo vodu a mleko sam joj jednom slucajno ispustila dok je pila i ona je mahinalno uhvatila flašicu i od tad pije sama i mleko,jede sto joj dam u ruku ali naravno da baca i rastura kada nije vise gladna a nekad je i pustim da bi istraživala materijal hrane,sto se tiče nose nisam ni pokušavala da je stavljam još je mala,ne hoda ali ustaje sama i još uvek nije stabilna,zna gde je pametna glava,da mase,sta je kaka i tako to ali to se dete uci i vrlo brzo uče,svako je dete različito ne brinite.
Jao isto kao kod nas ja sva u panici jer me je pedijatrinja ispitivala da li mase,mora da se uci pospravljat za sobom,jeste li mu dali papir i olovku kao da sara po papiru popogu zeno draga on je 13 meseci sve stavlja u usta,baca po podu... ali sve u svoje vreme tako da bez brige
vama je netko dobro nabio komplekse,nije vam dijete glupo ako ne zna mahati kao neki vrsnjak,vjerujem da ima neke druge sposobnosti sta netko drugi ne moze,ali ni to nije bitno,jer sve u svoje vrijeme,ljubite svoju bebu :)
Naša ima 13 mjeseci, tek se neki dan na noge postavila dva puta i to po par sekundi, ali mentalno je jako napredna. Kaki na tutu/nošu od 9.5 mjeseci,počne dirati pelenu kao da hoće da je skine,a sad već mjesec dana kaže ka-ka. Govori 3 srpske riječi,5 njemačkih ( u D živimo) i 2 italijanske( tata je Italijan), da ne pominjen šta sve ovako zna. Kad vidi psa kaže ava ava. Pali i gasi svijetlo kad je neko drži kod prekidača, uglavnom mentalno je jako napredna i pedijatar nam kaže, ali motorički sve je savladala dosta kasnije nego druge bebe oko nas. Usjela se sama tek sa 10 mjeseci i 10 dana, propuzala sa 11 i po, a kad će prohodati pojma nemam,ali ne bih rekla da će brzo. Pedijatar nam kaže da je to u redu. Eto,samo želim reći da niste jedini,djeca su različita.
Draga Jelena, nas bebac sada ima 16 meseci, vodili smo ga kod jos jednog pedijatra pre mesec ipo dana, koji nam je potvrdio da je nase dete zdravo i pravo i da APSOLUTNO nemamo razloga za brigu. Danas, mesec ipo dana kasnije, on zna svasta nesto, gde je pametna glava, da tasi, kako kaze kuca, koza, koka, gde su mu igracke, pije iz flasice sam, jede sam, ponavlja za nama kao papagaj, jos uvek se nije pustio, ali vidim da je i to sve blize...Tako da sve to nekako preko noci ipak dodje na svoje. Bez brige! Veliki pozdrav od nas :)
Jovana, kao da si opisala moju devojcicu. Isto je tog uzrasta, ali jos uvek dosta stvari ne zna koje znaju deca tog uzrasta. Nadam se i ja da je sve to normalno.
Opustite se. Moj bebac puni za 7 dana 14 meseci. Tek se pre 10 dana pustio,normalno nestabilan je. Kasno je naucuo da tasi sa nekih 10 meseci. Uspeo sam da sedne sa 9. Poceo da puzi (vojnicki) sa 11 meseci, a da puzi normlano sa punih 12 meseci.Pre neki dan je naucio da mase i salje poljupce. Takodje vise voli sam da se igra,ali voli i drugu decu. Svako dete je individualno. Poslusajte pedijatra..sve je to normalno..
pa to je sve normalno ja mislim. Moja bekana nece sama da drzi flasicu, nece da pokaze prstom kad je nesto pitam gde je ali uperi pogled u tom pravcu...svako dete je drugacije. Nekome treba duze da razvije neke osobine a nekom opet ne. Mislim da se za badava brines. Pozdrav 👋
Nema potrebe da brineš, stvarno nema razloga, sve je to normalno, pogotovo kod dečaka. Uzivaj u svom malom biću i pusti ove zenurace ovde, njihova deca znaju tablicu množenja još sa 5 meseci, piske u nosu odmah itd, pusti te lovačke priče, čitaš ovde svašta pa si se dodatno upalasila.
Kako treba postupiti kad je dete u ovom uzrastu tvrdoglavo, ili kad pocne da se breca kako bi dobilo nazqd nesto sto mu je oduzeto?
Ja ignorisem. Primetila sam da to najbolje prolazi. Pokusavala sam ,na primer kad uzmem daljinski ili casu iz ruku, a ona krene da vristi i da se zacenjuje, da objasnim lepo da to nije za bebe vec za velike, da moze da se polomi bla bla..ali sto sam bila tisa i lepo objasnjavala ona je vristiala..pa sam odlucila da se pravim kao da se nista ne desava i verujte za par sekundi se umiri.. onda je poljubim i zagrlim i kazem e sad si dobra .
Zdrave mame,moj sin ima 13 meseci i 16 zuba ali imamo bas veliki problem sa balavljenjem 😃 da li neka ima slican problem i da li zna kako moze da se resi?pozdrav
moja cerka ima 13 mjeseci i jos ne hoda hoce dok je cuvamo a sama nece odma pada boji se
moja beba jos uvjek nece da hoda hoce dok se cuva a kad je pustim odma sjedne
Kako spreciti napade besa kod bebe od 13 meseci?
cao mamice...
moja Lara je prohodala sa 10,5 mjeseci, ima 8 zubica i pedijatrica nam kaze da je velika za svoj uzrast (84cm duga i 12,6 kg), pa me zanima kolike su vase bebe?
ima tri obroka preko dana i ujutru i uvece flasicu mlijeka...:-*
Nasa malecka ima 82cm i teska je 12kg...s obzirom na visinu prema grafikonu pedijatar nam je rekao da je kilaza ok i da spada u kategoriju vise dece...mi imamo 3 obroka glavna, uzinu vocnu posle rucka i mleko uvece obavezno a ponekad zavisi popije i ujutro jos jednu dozu..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »