Komentari za tekst "Kako izgleda procedura epiduralne anestezije?"

Komentara
220
Ostavite komentar
Drage mame, ima li neka od vas sveže iskustvo porođaja u Gradskoj bolnici da nam opiše i naravno kako ste doživele epidural?
Ja sam o ovoj ustanovi cula sve najbolje ali moje licno iskustvo od pre 15 dana je skroz drugacije. Epidural nisu hteli da mi daju iako je bilo svih uslova i imala sam sve analize koje su potrebne za dobijanje iste. Anesteziolog je bio tu i molila sam ga da mi da, rekla je da ce mi dati a onda je otisla i vise se nije pojavila,da bi mi nakon vise od tri sata cekanja u bolovima doticne da dodje, doktor rekao da sada vise nema uslova za anesteziju, jer sam se previse otvorila. Nakon porodjaja dobijam informaciju od drugog doktora da epidural nisam dobila, jer nisam imala raniji '' dogovor'' sa anesteziologom, odnosno da moram da im platim da bi mi dali. Znaci, iako je drzava obezbedila da od bude besplatan, sada je situacija jos gora, jer traze da im date mito kako bi radili svoj posao. Sramota!
ja sam se porodila epiduralnom anestezijom krajem 2016. dobro je sve proslo nije bilo bolno nista i posle porodjaja je bilo sve ok. i ja sam imala malo glavobolju i malo bola u ledjima al jako malo. moja je preporuka za epidural
Da li neko ima skorasnje iskustvo sa epiduralom u Kragujevcu?
Neeka hvala puno,bas je to ono sto me interesuje. tek sam pocetak cetvrtog meseca ali zbog loseg iskustva na prvom porodjaju stalno razmisljam o epiduralu pa bih na vreme da prikupim informacije, a kada dodje vreme, uradicu kao i ti, raspitacu se u ambulanti pa kako bude :)
Ukratko u svakom momentu dana ili noci postoji anesteziolog koji je zadužen za epidiral na porodilistu (pored ostalog posla koji obavlja). Pitanje je ko vas od ginekologa poradja jer su pojedini protiv epidurala pa da vas ne prevare da nema anesteziologa ili da ste morali sa nekim da se dogovorite. Ne znam u kom ste periodu trudnoće sad i bilo bi pozeljno da odete u anesteziosku ambulantu da se konsultujete sa nekim anesteziologom oko same procedure epidurala, da se objasni kako se sta izvodi i da mu/joj ispricate svoju anamnezu jer postoje kontraindikacije za epidural koje su veoma retke ali postoje. Ambulanta radi svakog radnog dana od 9 do 13 i nalazi se kod male "septične" sale. Ja sam lično odlično prosla, stavljen mi je posle prokidanja videnjaka i porodila sam se za 4h a prvorotka sam. Bola nema a znate da treba da gurate kad osetite da vam se kaki kao i kod svakog normalnog porodjaja, taj osećaj da vas "tera u wc" je ustvari znak da je beba spremna za van 😊 kateter mi je uzvadjen sutradan bez ikakve pompe, kao kad izvade braunilu iz vene
Imam ja, sta te interesuje?
Da li neko ima sveže iskustvo sa epiduralom u Betaniji ? Interesuje me kakva je tamo situacija trenutno po pitanju epidurala.
Da li neko moze da podeli iskustvo sa epiduralom u Nisu?za sada sam cula samo da se mnoge zale da im nije delovao pa me interesuje vise misljenja
Epiduralna anestezija se uvodi iglom kroz koju se jedna cevcica ubaci u kicmu. Ja sam se plasila od same pomisli na to, dok me bol nije preplavio pa sam jedva cekala epidural! Savetujem svima da be cekaju I da se ne kolebaju jer PORODJAJ TRAJE. Sto znaci da moze da se desi satima da lezite u trudovima koji jako umaraju. Epidural vam pre svega cuva snagu za poslednju fazu porodjaja.Sto se tice doktora Krajinovica iz Narodnog fronta, moze da vas onako osetljive u tom trenutku zbuni njegova pojava I licnost. Ali on je fantastican anesteziolog i meni je ulivao beskrajno poverenje da zna sta radi. Prgav je I svadljiv, ali ponavljam veoma strucan I verovatno najbolji anesteziolog u GAKu. Ja sam mu beskrajno zahvalna za tih par sati odmora. Porodjaj je na kraju zavrsio hitnim carskim zbog bebinog polozaja, pa mi je I tu bio anesteziolog. Generalno sve pohvale za Lekare u Frontu spasili su I bebu i mene.
Ja sam se bas prosle nedelje upoznala sa dr. Krajinovicem, bas zbog epidurala. Sve preporuke koje sam dobila bile su vezane za njega. Prvi kontakt je bio malo cudan, cak i smesan, ali kada mi je izdeklamovao sve od a do š i dao detaljna uputstva sta ce se desiti i kada i kako i kako ja da postupam, odmah sam se smirila i sada samo cekam. Jeste prgav, ali nekako uliva poverenje. Verujem da cu ga i ja rado preporucivati svima nakon svog porodjaja. :)
Jedino što je nezgodno kod epidurala je katetar koji vam ne skinu odmah, ili kao što je bio slučaj sa mnom, stajao je 3 dana jer nisu imali dovoljno slobodnih anesteziologa koji su mogli da ga izvade.
Porođaj sa epiduralom je u mom slučaji prošao sjajno i svakako ga preporučujem, ali svaka bolnica ima različitu politiku po tom pitanju pa se dobro raspitajte.
Drage majke,u takvim trenutcima svi se hvatamo za slamku spasa u mom slucaju epidural uopste nije delovao,velika zamerka sto u Betaniji po njihovim recima nocu ne rade anesteziolozi iako sam ga platila i u ponoc otisla u porodiliste zato sto mi je pukao vodenjak,i tada sam bila otvorena 3 prsta. Lezala sam na porodjajnom stolu do 9h ujutru,bolovi su bili nesnosni. Dok nisam pocela da vristim da mi neko da epidural koji sam platila i cekala kao spas babice su mi rekle da ne dramim jer mi i onako nece delovati a otvorena sam samo 5 prstiju. Na svo moje insistranje na kraju sam ga dobila sat vremena kasnije,i na zalost bolovi se uopste nisu smanjili.
Kako ide zakazivanje epidurala u Frontu,koliko ranije i kome se javiti?
I zaboravila sam da napisem to kada je za drugi porodjaj dosao i dao meni epidural. Naglasio kako se zove i preziva i on i sestra koja ide sa njim dok daje epidural...i kako oni zure... I kako je eto on jedva izdvojio vreme za mene.. i slicne price kako treba da im budem jako zahvalna. Ocekivao je da ga nadjem i dam novac posle.. ali mu ja ovaj put novac nisam dala. Inace bio mi je isti anesteziolog i prvi i drugi put.
Ne zakazujete vec kad dodjete da se poradjate odmah recite babici koja ce vas voditi na ctg i slicne preglede i doktoru da to zelite. Ukoliko imate vezu tj svog dr tamo onda dogovorite sa njim. Ili ako hocete da platite onda odete ranije nadjete anesteziologa i dogovorite. Obavezno ponesite zadnje rezultate krvne slike jer ako to nemate treba da vam vade krv da urade neku analizu. Problem je sto uvece i u toku noci ima samo jedan dezurni anesteziolog a u frontu ima puno porodjaja pa ne stize svima da da, pogotovu ako se dogodi carski rez tada anesteziolog mora biti u sali. U principu ako se poradjate nocu, kao ja oba puta, spremite mito da bi anesteziolog dosao do vas. Mada i to zavisi koji je doktor u smeni. Ja sam oba puta imala sjajne babice. Prvi put sam dala novac i jedva su dozvali anesteziologa. A drugi put je devojka na krevetu za porodjaj pored mog imala vezu i dosao je anesteziolog zbog nje pa nije mogao da ne da i meni posto su ocekivali da druga beba bude bas krupna.. i bila je 4,5kg.. na kraju sve se zavrsilo ok.srecno
Drage mame! Da li znate kakvo je trenutno stanje sa epiduralom u Visegradskoj? Da li se placa?Jel se ugovara ranije sa anesteziologom?
Kakva su skorasnja iskustva iz Narodnog fronta u vezi epidurala,da li sobzirom da je besplatan moze u svako doba da se dobije ili to bas nije tako?
Kakva su skorasnja iskustva iz Narodnog fronta u vezi epidurala,da li sobzirom da je besplatan moze u svako doba da se dobije ili to bas nije tako?
Ja sam zakazala epidural u N Frontu,dr dolazi po pozivu,koliko znam ne placa se nista,al svakako cu ga pocastiti. Analize koje treba da odradite su krvna slika,koagulacija i vreme krvavljenja,rezultat moze biti 2 nedelje star.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »