Komentari za tekst "Vaša beba u 22. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
35
Ostavite komentar
Zdravo! Moja prva beba ima 22. meseca, a druga 5. meseci. Prva beba je prohodala sa punih 19. meseci, prvi zubić sa 7. meseci. Nošu koristimo ujutru i kada hoće da kaki, on me pogleda zacrveni se i onda ja jurim po nošu a on se krije po stanu dok ga be uhvatim. Najbitnije mi je da ne ustaje sa nje dok ne obavi šta treba.. Što se tiče pričanja on samo kaže mama i baba. Mumla nešto, aaaa, grrrr, ali ništa više. Iako mu mama brblja i priča, on jednostavno još izgleda nije spreman. Uglavnom znam šta hoće i razumem ga, ali eto. Kod njega sve nekako polako. Iako je prohodao još je vrlo nestabilan, sapliće se, udara, možda je tu malo povukao na mene. Igramo uz muziku, plešemo, on pevuši, okreće se, ali govor još ništa.
Pozdrav! Ja bih samo da podijelim svoje iskustvo...Moje djevojcica uskoro puni dvije godine i za vecinu stvari se uklapa sa ovim stvarcima sa Bebca...Ali, ona je moje drugo dijete. Potpuno razlicita situacija od mog prvog sincica. On je sve radio na svoj nacin, kasnije progovorio, kasnije se bavio nosom, a ista majka ih je vaspitavala, sta vise, sa njim sam mnogo vise imala vremena i radili smo samo nas dvoje zajedno sve. Djeca su mi jako razlicita temperamentom i ja to postujem. Zelim samo da vam kazem da ne krivite sebe ako se ne uklapa vase dete u neke sablone, vec da ga ne uporedjujete u pustite da se razvija svojim tempom uz vasu ljubav i podrsku. Nismo ni mi svi iste individue, tako i oni. Sada malisan ima skoro 4 i sve je sustigao u hodu, malena njega kopira, od njega uci neke izraze...Jednostavno, sva su djeca razlicita i odrastaju u razlicitim okolnostima. Ako neko dijete ne brblja stalno, ne mora da znaci da njegova mama sa njim ne radi, ne cita, ne objasnjava sve...Nema prostora za osjecaj krivice. Samo ljubav i podrska!
Moja beba još nije prohodala 😂 a zna samo mama i tata da kaže 🙉
Imamo bebca od 22 meseca :) Mnogo je hiperaktivan, prohodao je pre prvog rodjendana, jos samo na luster nije uspeo sam da se popne. Sve razume sta mu kazemo ali nece bas da prica, mislim da je to jer uci uporedno 3 jezika odjednom, i na sva 3 jezika kada mu se nesto kaze on razume i uradi, ali nam je zato teze da pricamo ali ima vremena, vazno je da se mi razumemo :) Pozdrav svim mamama i bebicama :)
Moj sin ima 22 meseca i slabo prica zna da kaze par reci,ali ja ga ne forsiram toliko puno da sad mora da sklopi recenicu trudim se da nauci jos reci,ali polako...kao sto nam preko noci porastu tako ce i preko noci da progovore... 😁
Bogdan sa 22 meseca zna da broji do 11, zna da otpeva jedno desetak pesmica, sklapa recenice od 4,5 reci i vrlo je zainteresovan za knjige koje non stop citamo, pa verovatno otuda i veliki fond reci.
S druge strane, bojkotuje nosu i vrlo, vrlo slabo jede.
Svako ima svoju muku 😁
ja imam devojcicu od 22mes i isto tako.. i isto tako nece na nosu..
Pozdrav svima! Moj sin fino prica, sklapa recenice, zna 2 strofe iz leptiricu sarenicu i jos dve pesmice moze da isprica uz moju pomoc... poprilicno je aktivan i nece nikad voljno na spavanje, moramo prvo da se posvadjamo te se uglavnom dobro isplace pa tek posle zaspi...veliki stres za mene a sigurno je i za njega, ima li neko savet za uspavljivanje bez plakanja? :(
Decu ne treba uporedjivati. Svako dete je prica za sebe. Evo napisaci i ja. Moja curica, broji do 10, zna par boja,peva pesmice, peva na engleskom, koristi nosu, prica, zna dosta toga, sklapa recenice. Trazi sta joj se jede, pije. Ali zene moje, cemu losi komentari, cemu tolike rasprave?? ;)
Mislim da su svi upravu i da niko ne preteruje niko nije lud valjda da laze sta mu dete zna. Svako dete se razvija na svoj nacin a svi se kroz koju godinu izkednace . Ako je dete rano propriacalo i voli da prica i da uci nove stvari ne cudi me da zna i bajku i pesmicu i da broji .uostalom svako dete zna nesto drugo jer sve zavisi sta ko uci svoje dete . Moj sin npr ima 22meseca ne prica nista dem baba i papa kao konkretnih reci ali ceo dan brblja sto bi rekli na kineskom i ubi se pokusavaju da nam objasni sta hoce kao i drugim mama bitno mi je da me sve razume .A ne iznenadjuje me sto neke bebe znaju mnogo vise iz razloga kad nam je doska drugarica u goste koja je bila mnogo manja od njega i pita je baba gde li je bato ona kaze otisao kuci bato mislim se moj bi me samo bledo pogledao da sam ga pitala tako nesto tako da sve zavisi od dece. I jos nesto mislim da majke cija deca ne mogu nesto da urade gledaju na kokentare majki cija deca znaju dosta kao vid hvalisanja sto po meni uopste nije kao sto sto sam ja prokomentarisala da moje dete ne prica tako ce i ona reci za svoje dete sta ono ume ili ne ume a ne da bi meni natrljala na nos sta ima ko od toga tako da po meni savetujem sve mame one cija deca bolje napreduju da ne napadaju mame cija deca ne znaju puno pitanjima pa sto ne zna pa kako itd kao i obrnuto da one ne napadaju da se ove samo hvalisaju ner svako je dosao ovde da podeli nesto o svom detetu a ne da vodimo rat poz ;)
delove tela je naucio da pokaze pa sa malo vise od godunu dana a sad vec uveliko znao celo telo i pokaze sta je sta i da izgovori.
Mi smo u ovom uzrastu sada i vec par dana imamo boginje varicele ali dobro bolje je dok je mala da prelezi.
Cao mame,
Moj bebac ima 22 meseca, hoda, trci, skace vrlo je aktivan i prica ono sto on hoce i kad hoce. Rano je prohodao sa deset meseci i ima sve zubice vec pre prvog rodjendana ali nece da zvace hranu. I dalje voli pasirano i kase vise od svega i naravno slatkise. Ima li neka mama ovakvih teskoca i neki savet?Pozdrav svim mamama i bebama
Mi imamo isti takav problem..jos uvijek jede pasirano a evo 22 mjeseca su mu..ima skoro sve zubice, sav je super,isto prohodao sa 10 mj. ali kada je u pitanju hrana ako bude i najmanja mrvica u hrani da se nije izblendala ima nagon na povracanje i neće vise da jede..a opet hoce samog hljeba, keksice, cokoladice, to zvace, ali hranu konkretno nista..
Je li se ista promijenilo kod vas, vidim da je post od prije 6 mj. Lp..
moj bebac ima 22 mjeseca i prica samo mama, tata, baba, deda, ocu, necu, daj, ajde, inace penje se svuda,sve razumije ali nece da ponavlja. :-)
Svako dete je prica za sebe. Moj malisa u ovom uzrasti, a i pre 3 meseca cak, prica kao matorac, postavlja pitanja na koja cak nekad ne znam odgovpr. Sa 18 meseci je vec znao da broji do 10, sve boje i to ne samo osnovne vec i sivu braon roze, zna oko 20 slova i stalno me pita da mu citam sta pise... Pesmica zna bas puno sam da recituje. Njegove recenice su od 7- 8 reci, a retko kad pogresi rod, broj i padez. Ali je zato motoricki na dosta nizem nivou, prohodo sa 18 meseci, tek pre neki dan pokazao interesovanje da se sam popne na krevet, dosta je smotan. Najvise voli da se igra sa kockama pa onda kao smislja neke price i sa knjigama. Znaci, neko ce pre da bude atleticar, da trci skace penje se, neko je vise za pricu i filozofiju... svi smo razliciti.
24 minusa i to samo zato jer ti dijete to sve zna?? predpostavljam?? koja zloba.. uzas!!
Ne znam zasto vam je neprihvatljivo da neka deca sve ovo znaju?! Ne razumem cemu ta neverica... Moj sin odavno zna sve boje, da broji, da peva neke pesmice, nekoliko slova... Sve razume i s njim razgovaramo kao sa odraslima, recenice su mu prilicno slozene, a logika veoma razvijena. Ne preterujem ni malo, a iskreno me bas briga da li neko misli tako. Tako da ni Vas CicaMica to ne treba da dotice uopste.
P.S. Ako cemo analizirati ovaj tekst, tesko mi je da poverujem da tek sad kazu da dete imenuje svoju nogu, ruku, oko... A opet ne kazem da nema dece koja su sad to savladala, pa ne mislim da ona zaostaju u razvoju za drugom decom. Svako je dete prica za sebe.
Pozdrav mamama!
da da rodio se sa fakultetom....


Matematicar mali? Tablica mnozenja? Visa matematika? Ispitivanje funkcije? Nebo je granica. Samo ga kod profesora mate ubacite nek' bilduje mozak.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »