Komentari za tekst "Kako izgleda procedura amniocenteze?"

Komentara
58
Ostavite komentar
Vasa iskustva sa aminocintezom u Kragujevcu?
I kakva je procedura
Amnio sam juce radila u Decijoj bolnici Ns. Topla preporuka za lekara i sestru 🤗 Sam zahvat je bio podnosljivo bolan, jos uvek osecam mesto uboda mada je tackica krvi ostala na puferu. Lezanje 3 dana i mirovanje 2 ned. najtezi deo sledi- cekanje rezultata 😬
Radila sam amniocentezu pre nekoliko dana u Nisu kod dr Stefanovica. Razlog je prisustvo antitela na CMV u prvom trimestru, a infekcija je potvrdjena aviditetom na ovaj virus. Amnio je prosla bez problema, nisam osetila ubod uopste ali prilikom vadjenja pl.vode sam osetila grc materice na mestu gde se igla nalazila.Osecaj je kao kad imate blagi grc misica, nista bolno. Zadrzali su me 3 sata nakon intervencije, nakon cega sam otisla kuci. Taj osecaj nadrazenosti je trajao tog dana.Dali su mi Utrogestan 200mg 5 dana. Ja sam strogo mirovala 4 dana i peti sam lagano pocela da ustajem.Kod mene je sve proslo bez problema, sto i svima zelim.Sada cekam rezultate.
Snajka je danas radila amiocentezu
U frontu. Radila je dr. Mandić.
Nestručno, bezobrazno, neprofesionalno od početka do kraja. Sram bilo i doktorku i sestre. Ko njima da diplomu i pravo da rade. Kada nemaju ni osnovni kodeks ponašanja prema trudnicama. Toliko o brizi za trudnice i decu. Sram ih bilo
Moje iskustvo je vrlo pozitivno ... Doktor Relja Djordjevic koji mi vodi trudnocu u privatnoj klinici mi je radio amnio u Betaniji.
Na privatnom pregledu sam ga pitala sta treba da uradim da bih postupak mogla da odradim drzavno i on je samo rekao da uzmem uput i posaljem mu poruku. Tako sam i uradila. Posle dva dana mi je rekao da dodjem u Betaniju. Ni u jednom momentu nije nametao privatnu kliniku niti neka placanja.
U Betaniji je osoblje bilo izuzetno ljubazno kao i sam doktor.
Sto se tice bola, otprilike kao kad vam vade krv, nista posebno a i traje vrlo kratko.
Prvo se radi ultrazvuk da vide gde je beba i onda ide ubod ( koji traje oko 30 sekundi ) i posle toga opet ultrazvuk gde je doktor pustio da cujem otkucaje bebinog srca 😄 I naravno sve je bilo u redu😄
Pre postupka vam moraju reci da postoji rizik od 1 posto ali znajte ako radi strucnjak da je rizik skoro nemoguc.
Odabir doktora za amnio je najbitniji.
Velika profesionalnost doktora Relje zbog kojeg sam se i odlucila za amnio a ne za neki od skupih prenatalnih testova koji i dalje nisu 100 posto pouzdani i ovde se stalno svima namecu kao da svima padaju pare s neba.
Sve preporuke kad je ovaj doktor u pitanju.
Profesionalac, a pre svega covek.


Dokt,
Da podelim svoja iskustva sa vama. Prvenstveno zbog rizika godina sam radila amniocentezu kao i par godina ranije biopsiju CVS. Ovog puta stres je bio daleko veci posle dugo zeljene druge trudnoce. Postupak kao sto su zenice vec rekle nije bolan i kratko traje. Metoda biopsije CVS je bila bolnija. Molim vas zenice ozbiljno shvatite preporuku mirovanja od strane lekara. Od terapije sam dobila eritromicin,utrogestan 4x200,progesteron depo dva dana. Pet dana nisam ustajala iz kreveta osim do toaleta. Imala sam i kontrakcije i blage bolove i nije mi bilo sve jedno. Jednostavno ne reagujemo sve isto. I prvog puta kada sam radila biopsiju horiona takodje sam lezala i imala kontrakcije tako da sam poucena prethodnim iskustvom, strogo mirovala 7 dana i naredne dve nedelje bez naprezanja.Radila sam amnio u 17 nedelji privatno kod profesora koji mi je radio postupak i u prvoj trudnoci i u koga imam veliko poverenje jer sam se plasila da cekam zakazani termin u Frontu u 20-oj nedelji.Koliko god da je stresno,nemojte se plasiti,jer jedino na ovaj nacin mozete biti potpuno sigurne da je sa bebom sve genetsku u redu.
Ćao svima. Radila sam amnio u Feroni u NS 7.4., po nadzorom doktorke Kečkeš i mogu reći da me je vađenje krvi vise bolelo od postupka amnio. Nemojte se plašiti sve se zavrsi za 10 min. Samo proces stavljanja i vađenja igle je 30 sekundiostalo je UZ. Srećno svima.
Imam jednoga decaka sa njim trudnoca uredna bila sve do kraja ali sada sa ovom bebom imam strah da ce mi test od aminocinteze doci los a tek ga radim kao sto sam rekla izmedju 17-18 nedelje a u 15 nedjelju ulazim prekosutra pa mi se samo vrti po glavi to stace biti kako ce biti dali ce uredad biti to a treba da cekam 3 sedmice nalaz
Zdravo svim hrabrim zenama ja treba da radim aminocintezu u 17-18 nedjelji pa me zanima iskustvo vas majkih pomalo me strah trebam nalaz cekati tri sedmice necu se smiriti dok nebude gotov.
Ne boli nista i traje vrlo kratko, ali u svakom slucaju, sada kada su se pojavili testovi tipa Verified, sve je mnogo lakse, narocito zbog rezultata.
Ja sam radila amnijucintezu u Novom Sadu mogu da kazem da od mene niko se nije bojao od toga al kad sam otisla tamo videla sam da nema potrebe doktori i sestre su jako ljubazni dali su mi jedan besedin za smirenje i nakon pola sata odradili nista nisam osetila nikav bol mislim da nema vece boli ako to neuradite i na kraju bebica vam se rodi bolesna i kajati se do kraja zivota preporucujem svima koji imaju malu sumnju da to urade..
Koliko si čekala rezultate? Da li si u Dečijoj bolnici radila? Mene to čeka, a bojim se da rezultat ne stigne prekasno...
Ja sam radila AC krajem decembra u Kliničkom u Kragujevcu, postipak je bezbolan, traje kratko, a iz bolnice su me otpustili već sutradan, dobila sam terapiju antibioticima i utrogestan nedelju dana. Samo je čekanje rezultata užasno, ja sam ih dobila tek početkom februara, više od 7 nedelja sam čekala rezultate, ali kad saznate da je sve uredu, brzo sve zaboravite.
Moze pitanje jesi li po rezultate isla kod njih. Ja sam pre dva dana radila AC u Kragujevcu.. Oni su mi rekli za 2-3sedmice rezultati...
Jelena molim vas ako mozete da mi odgovorite i ja treba da radim amnio u Kragujevcu .Da li se lezi 2 sata posle intervencije kod njih ili odmah salju kuci?
Ne sećam se tačno, radila sam 25.12. u 18. nedelji, a rezultati su bili poznati tek oko 7.februara, nisam sigurna koja je to tačno nedelja bila...Tad su se zalomili novogodišnji praznici i virusi kako su mi rekli.Nadam se da će tvoji rezultati stići pre.
Koja si sedmica bila kada je stigao rezultat?
Posto imam 36 godina lekar mi je preporucio AC da uradim, ali ja sam pitala postoji li nesto slicno i mnogo jednostavnije jer ne zelim “ probadanje kroz stomak” i onda su mi preporucili Nifti test, skup je, ali mogla sam ti da priustim, izvadili mi krv iz vene i za 7 dana dobila rezultat, u to je ukljucen i Dabl test i svi ostali testovi... pa ko moze neka se posavetuje sa svojim ginekologom mozda je ovo bolja alternativa! Pozz
Da, mozda je jednostavnije ali odakle da dam 600 eura kad ih nemam? To bockanje u prst kosta 600 evrica. Ne mogu to svi da priuste, nije vazno sta doktor kaze da je lakse nego koliko ti je cebe dugacko da se pruzis.
Cao svima ja treba 9og februara da idem vaditi plodovu vodu strasno se bojim imam 20godina jel radila sam Daunov sindrom test i fre CG mije 2,88 kazu da moram jos taj test da uradim da vidi se dali je uredu...Dali ste i vi taj test radili jel to jako poviseno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »