Komentari za tekst "Rešite 4 najčešća problema u braku"

Komentara
54
Ostavite komentar
Drage moje, ne zavaravajte se da će biti bolje. 25 godina sam bila u takvom braku. Troje dece odgajila i razvela se tek onda. Nikad sebi neću oprostiti što sam svojoj deci priredila toliko svađa i ostala tako dugo u toksičnom braku.
Bežite iz toga glavom beg obzira i na vreme. Ako deca već imaju sebičnog oca, treba im normalna i srećna majka a to nećete biti nikada sa takvim muževima.
Niste vi u obavezi da trpite ničije sebične i razmažene sinove.
Imate obavezu da svonoj deci omogućite lepše detinjstvo.
Imam 3 djece 4 godine 13 godina i 8 mjeseci 16 godina braka.Muz se drogira dobio je otkaz.Radi kao privatno malo svaki dan ide popodne i nedolazi kuci do 3 4 ujutro a nekad i ne dodje kuci na telefon mi se ne javlja neodgovara na poruke.Kad dodje i probam sa njim da pricam nezeli kaze ja pretjerujem i da samo hocu kontrolu .Ja se brinem za sve znaci od vodjenja djece u vrtic u skolu i kuhanje spremanje po kuci kupovina ......Sama sam sa djecom trenutno neradim jer sam na bolovanju. Nemam gdje da odem prijavila sam se za stan da dobijem cekam vec pola godine.Plan mi je jednu noc kad ne dodje a ja imadnem stan da se pokupim sa djecom i da odem samo ce dobiti papire za razvod da potpise.Sex nemamo vise on vec 4 fodine spava u dnevnom boravku a ja sa djecom u spavacoj.Ovo zadnje da ostanem trudna se desilo za novu godinu.
Žao mi je zbog svega što ste doživele sa svojim sebičnim muževima, meni je na ovom svetu jedino žena i dece žao. Nekad je bolje ne udavati se, jer u braku uglavnom pate žene i deca. I moj muž se boji za sebe, boji se hoće li dete staviti koji put na nošu, ili je pričuvati dok skuvam nešto. Zaboga on radi svoj posao, žena je obavezna da radi sve ostalo. A mama mu je diktator, nikad ništa teško nije radila, sve jadni muž. Mami ne sme nikad ništa reći, mama je uvek u pravu. Sa takvima (maminim sinovima) nema komunikacije, jer oni će besomučno braniti samo sebe. Ako možeš otpiši ga kao muža, nek bude po svojoj volji samo osoba što prespava kod vas, nek živi u svojoj iluziji, posveti se deci, ako ne možeš razvedi se i to je to.
Pozdrav dame posto koliko vidim samo su zene ovde 🙂
Zivim sa zenom 2 godine imamo dete od 7 meseci, ja radim u firmi solidno zaradjujem i jis privatno pored toga tako da sto se toga tice lepo zivimo, zena ve da krene da radi kada sin napuni 1godinu. Ali imamo i problem, ja se stvarno trudim koliko god mogu da pomognem oko deteta i skuvam nesto ponekad i ves u masinu stavim i tako neke stvari, ali pocelo je mnogo da mi smetaju neke stvari sto je kuca vrlo prljava sudovi nekada stoje po 2,3dana prasine dosta i td... I prvo sam ja kada bidim nesto sklanjao cistio kada stignem i nista nisam govorio pa sam cistio i govorio ajde molim te vidi sledeci put tu paucinu i to malo sredi, pa onda ja idem privatno da radim evo danas bas primer, dosao sam kuci nike pitala ni jesi gladan hoces jesti nesto, i posvađali smo se bas jer ja ne mogu ovo ovako vise .
Sta raditi ako kazete suprugu da ne mozete vise? A on vam na to odg mozes sama da odes dete uzeti neces. Oko deteta je super preko dana nakon toga su tu igrice, meni po kuci nista ne pomaze , evo tepih donet sa pranja stoji mesec dana u preconlju da se rasiri. Nisam dugo u braku 3 godine, beba ima godinu i 8 meseci. Poceo je da ne izlazi napolje , konstatmo nesto kuka da ga boli , ja sam non stop sama sa
Detetom napolju po igraonicama, setnji i tako dalje, ne dozvoljava mi da upisem dete u jaslice, jer on nije isao, pa makar i da dam otkaz ako treba.,, padam u depresiju ne zainteteresovana sam za njega, da nemam dete otisla bih ne bih se okrenula.,
Moj problem je tek prica za sebe.U braku smo 12 godina imamo dete 4 god i sada sam trudna pred kraj trudnoce.Brak mi nikad nije bio savrsen.Ako vam kazem da imam pet kredita za opremanje njegove kuce i da nemam gde da odem..Nemam riditelje ni nekog ko mi moze pomoci tu sam gde jesam.Radim vec 15 godina imam diplomu fakulteta i dobro zaradjujem.Moj muz prosto bezi od kuce.Stalno je u poslu i obavezama i vikendom.Ode u 7h ujutru dodje u 22h uvece prespava i nema ga.Opravdanje je radi..Donosi novac ali prosto receno to mi nista ne znaci.Sama sam sa detetom po celi dan u svemu.Kad sam radila pre trudnickog imala sam zenu koja brine o detetu on nikad nije hteo da cuva dete.Da namestimo smene da mogu i ja da radim.Njega to ne zanima.On ne moze jer mora da radi.Nikakva komunikacija ni sexa nista..Ako vam kazem da sam od jednog sexa ostala trudna sa drugim detetom i spasla se neko vreme da mogu cuvati starije dete.U kuci ga nista ne zanima ako se desi mesecno da je kuci sat dva on gleda tv i telefon.Svadjala sam se ,pokusala lepim i sve drugo ali pomoci nema.Sad gledam dete i cekam bebu i znamda mi pomoci nema.
Potpisujemo,kao sebe da gledam,samo što je kod nas prikrivena situacija,"hoće ali ne može",pa zamaze oči jedan dan a onda je deset dana u ludilu..vikendi,praznici ne postoje
Kao i vecina zena ovde i ja imam preveliki problem sa muzem. U braku smo vec dve godine imamo dete od godinu dana i sada ce verovatno vecina da kaze da kukam odmah na pocetku braka da smo malo vremena zajedno i ostalo. On radi za minimalac od 7 do 5 ja ne radim nigde jer u Srbiji naravno nema posla. Meni je novac najmanje bitna stavka i nikad od njega nisam trazila da radi i zaradjuje ne znam ni ja koliko, dovoljno mi je da imamo da prezivimo i da kupimo za dete sve sto je potrebno jer ono naravno ne sme da trpi. Ali on je toliko sebican i odvratan, nikad nista nece da mi pomogne sve radim sama kuvam, cistim, perem i ostalo, dete nikad nije pricuvao kada imam neku obavezu, nikad je nije presvukao ili nahranio, ni malo ne posvecuje paznju ni meni nji njoj a cerka nam je zlato, dete za pozeleti. Kad god hocu da popricam sa njim uvek se posvadja sa mnom, ja sam najgora u svakoj prici i stalno nesto izmisljam, nece ni da me saslusa sta imam da kazem i kaze mi najgore uvrede. Za drustvo uvek ima vremena i nikad nije umoran, a kada dodje vikend kada ne radi po ceo dan lezi i nigde ne zeli da izadjemo bar malo dete da prosetamo, uvek svuda idem sama sa njom. Ne znam sta da radim, ne mogu da mu pridjem ni na jedan nacin, ako mu kazem ne daj boze nesto ruzno odmah hoce razvod a ja nemam gde da odem....ako neko ima neki savet bila bih mnogo zahvalna. Pozdrav!
Strašno. Ovo kao ja da sam pisala. Naše dete ima 8 ipo meseci. Poceo je grozno da se ponasa od kad sam zatrudnela, a oboje smo zeleli dete. I sve je bilo idealno do tada. Kuća ga apsolutno ne zanima, nikad nije tu, kad je tu s detetom se poigra 5 minuta, ostalo vreme bulji u telefon. Ne sme nista da mu se kaze. Kuci dolazi u 10 uvece sa posla umesto u 4. Kad ga zovem posle posla ne javlja se na telefon. Pije s kolegama posle posla. Sumnjam i da mozda ima drugu. Ne znam sta da radim... njemu je koliko vidim odlicno, samo ja da ne zvocam.
Pa ja imam isti problem. Samo nade dete ima pet godina. Potpuno sam sludjena. Prvo nisam prihvatala situaciju, a sada me je to prihvatanje slomilo. To najverovatnije ne vodi ničemu i ja ne znam sta cu reci cerki. Mogu bez njega, ali mi je stalo da se to spase zbog deteta.
Objasnite prvo sebi da je za dete najvažnija srećna, nefrustrirana mama koja ne trpi ništa i vrednuje sebe, a ćerki ništa nećete morati da kažete, kada vi budete srećni i imate dovoljno samopoštovanja da ne trpite bilo sta sto vas čini nezadovoljnom, dete može biti samo srećnije i naučiće puno od vas.
Dobar dan ja imam veliki problem koji nemogu da resim.udata sam i imam tri deteta .zivim sa muzem u njegovoj kuci .poceo je da se ponasa ko da nezivimo zajedno.platu nedaje u kucu ,hleb nece da kupi ,svaky platu kad dobije skloni ,kadvga pitas nece da kaze.kad uradis nesto nevalja mu odma nadje neke izgovore.sve ceka od mene da platim sve racune decu da skolujem da oblacim...kupio je kucu pored nas preselii je njegovu mamu sve sto radi radi za mamu .izbegava nas neznam sta je dobro uraditi.?
Ostaviti takvog slabica
Izvinjavam se sto cu ovo reci ali sve je ovo lepo na papiru a tesko primenljivo u praksi. Pogotovo onda kad dodje dete koje je i inace zahtevno, a da pri tom nemate nikakvu podrsku od svojih i od njega. Jos ako je trudnoca bila rizicna i odrzavana... a sex 4-5 puta godisnje, cela kuca na vama, rucak, kupovina, kupanje, hranjenje, setanje dece, kupovina poklona i za vase i njegove, racuni, i da se ne udostoji za vise paznje i vise sexa jer je on boga ti umoran a odmara se tako sto kad dodje sa posla sve ga ceka spremljeno a narednih 6 sati samo blene u tv i igra igrice i svaki pokusaj komunikacije se zavrsava sa umoran sam sutra cemo pricati...eto sto smo isfrustrirane i nezadovoljne...
Gospodjo. Moracete da sa njim ozbiljno o svemu da popricate. Ako to ne uspe lepo razvedi te se od njega pa lepo pokupite decu a on nek se posle ceska i pita gde je ogrwsio i sta je izgubio
Udate smo za istog čoveka izgleda 😔
Udata sam za Italijana i zaista nikad nisam morala da mu objašnjavam šta je jednakost polova. On sve radi kao i ja, dakle i usisa i baci smeće,opere suđe, skuva( češće ja, inače bismo jeli pastu svaki dan tri puta-:). Znači, muž ne pomaže ženi kao što to ljudi kažu,jer on nije moj komšija, nego neko ko živi sa nama. Ako skuva, ne skuva meni,nego i sebi. Tako da, ja smatram da od početka treba da se zna, jer ako žena misli da sve može, sve će i raditi. Njemu ne treba govoriti, on kad vidi da ima veša za mašinu uzme i upali. Kad vidi da je nešto prljavo očisti. Smatram da je jako bitno da se žena pre braka i dece materijalno obezbedi. Jer ako vas on izdržava vi ste izdržavano lice, podređeni ste i jednostavno u slučaju bilo kakvog neslaganja ste primorane da sve trpite, jer o sebi i deci bez njega ne možete da brinete.
Bravo
Muškarci su u današnje vreme koliko mogu da procenim postali taj “slabiji-nezniji” pol! Žene su te koje rade,brinu o kući,deci,muzu o svemu a muž je taj koji radi,i to je sva njegova obaveza.ponekad da uputi neku lepu rec i to je to..jer ipak on ne može ništa posle posla jer je umoran! Žena je na drugom mestu a to ne smemo dopustiti!Sta je sa svim onim stvarima sa početka veze,braka “zajedno u svemu,ne?! Devojke,žene pamet u glavu moramo shvatiti da ipak mi sve držimo pod kontrolom i da smo mi ta glava kuće! Ne dozvolite da vas iznerviraju,vredjaju slabiji od Vas jer ipak vi ste ta snažna osoba koja drži sve pod kontrolom!!
a ko ima razumevanja za mene?dvoje dece,kuca,skola,racuni,ciscenje,pranje,sve zivo je na meni,on dodje kuci s posla legne i on je miran...a ja?sta sa mnom?nikad pelenu nije promenio,nikad presvuko,nahranio,ili bilo sta drugo,ni jednog od dvoje dece...ja nemam slobodno,nemam pravo na odmor,ja uvek sve stignem,ja uvek sve mogu i opet ne valjam i zameraju mi se sitnice...i kako onda da budem srecna i zadovoljna,kako?kao sto rece jedna gospdja ovde,kad im pricas ko da zidu pricam,nikakve vajde od toga...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »