Komentari za tekst "Kako da se hranim posle porođaja?"

Komentara
30
Ostavite komentar
Ma sve se smije jest samo u normalnim količinama. U ničemu ne treba pretjerivati. Kako u trudnoći nismo pretjerivali pa pobogu nećemo ni poslije poroda. Uživajte zenice i opusteno.
Kupus, grasak, pasulj?
Ovo se ne sme jesti zbog nadimanja i grceva kod bebe...
Nije naivno pisati ovakav tekst i tako slobodno unositi bilo sta....
Cao. Ja imam problem, jer ne mogu da se ugojim. Mogu tokom celog dana da ne jedem nista. Jedino kad ogladnim je oko 2-3 ujutru. Dojim bebu skoro 5 meseci. U trudnoci sam imala 65kg, a sada 53kg.... iz dana u dan sve manje... uzasno izgledam, strasno sam nezadovoljna. Da li neko ima neki savet? Hvala
poradjala sam se na carski rez, zanima me kako se treba hraniti? i sta ne smem da jedem?
cao,i ja imam problem sa viskom kilograma,pre osam meseci sam se porodila,i jos uvek sam debenjuca,ne dojim,smanjila sam hleb i slatkise ali imam problem kad treba da dobijem,tad jedem kao provaljena,kako da se vratim na staru kilazu,jel imate neko pozitivno iskustvo?
stvarno svuda pise drugacije. patronazna sestra je rekla da citruse,jagode,tresnje, spanac,zelje, mleveno meso, dzigericu, grasak i pasulj ne konzumiram dok dojim. voda moze najvise 3l,a ja sam prvih dana mogla posle bebinog sisanja da popijem litar na eks. zbog cestih grceva koje je imala beba sa 3,5 meseca rekli su mi da izbacim i mlecne proizvode jer izgleda da bebi smetaju proteini mleka sto je danas navodno jako cesto. I sad vi meni recite sta ja da jedem? najbolje nista...
Ja sam posle porodjaja jela sve živo i 10 dana nakon porođaja sam vratila kilazu koju sam imala pre trudnoce. Sve je individualno
nakon porodjaja receno mi je da ne konzumiram svjeze voce, u tekstu pise suprotno.. pogotovo da izbjegavam sok od narandze, grejpa i limuna..
Blago svima Vama.Ja sam rodila prije dva mjeseca udebljala se u trudnico 23 kg,uspjela do sad skinuti samo 5kg.Rodila na carski,dojim bebu,msm jedem od svega pomalo,pijem puno vode.UPOMOCCC
I meni je tako logicno da treba sve to da se vrati na mjesto koliko je i raslo,mada se neopterecujem sa kilazom jer mi je beba bitnija da dobro rucka,ali smeta mi kilaza stvarno(prilikom setnje i aktivnosti).Hvala Vam na savjetima,pozz :-)
Nista ne brinite,doci ce sve na svoje,u pocetku morate se pravilno hranite dok se ne uspostavi dobra laktacija,a to je do nekih 4-5meseci...Kasnije dojenje topi kalorije,i kasnije cete moci koliko-toliko da smanjite ishrani,a dodate vise tecnosti u vidu ledenog caja,negaziranih sokova,limunada,stize leto...Ne panicite,devet meseci ste se postepeno gojili,treba najmanje godinu dana da dodjete na svoje!A svoje mislim onako vitak i zategnut stomak,imam iskustva sa prvim detetom,jesam smrsala i vratila se na staru kilazu ali je sve to "labavo" bilo,tek nakon godinu sam bila top,drugi bebac mi je osmi mesec,smrsala sam opet,ali ima vremena samo se sve zategne postepeno,tako da ne brinite!Pozz
Slatke muke... :) Ja sam se sa prvim detetom ugojila 25kg.ali na meni nista,samo stomak,beba bila dosta krupna....:) Kad sam se porodila nakon mesec dana vratila staru kilazu....A nakon toha jos manje....Sa drugim detetom sam se ugojila nekih 15 kg.beba je osam meseci i imam jos 2-3 kg viska!Pijte vodu,toplu ujutru kad ustanete,hleb izbacite obicni,integralni,i ne vecerajte vec samo po neku vockucu!Nije dijeta,nikad se nisam ni vodila nikakvih dijeta,samo umereno hrana,a i obaveze oko dva deteta,i muz trece... :) Setajte,setajte;setajte.....Vode,vode,vode.....
u trudnoći sam dobila 30 kg!! inače sam sklona debljanju, pre trudnoće sam bila zategnuta i zgodna samo jer sam se ubijala u strašnim vezbama da mogu da papam koliko je moje telo tražilo...puno :) jednostavno nisam mogla biti na djeti i gladovati.
dan posle poroda otišlo mi je 16kg!! odjednom.. Bila sam u šoku...kuci došla posle 7 dana bez skoro 20...nisam imala apetit posle carskog...prva beba, malo i stresa...onda kući, grcevi,20 dana samo na supi...otišlo još...kad je to prošlo počela ipak malo bolje jesti, sad ima 3 meseca, jedem skoro sve ali sam vratila vezbe, ne previše jer nemam vremena i eto me na 5kg više nego pre trudnoće.
nekako se sve spontano desilo,iskre o nisam na početku ni mislila na kg. a celi život sam mislila da ću biti tenk posle trudnoce, baš zbog moje sklonosti debljanju. nema se vremena:)
Slazem se sa Vanjom, a i u tekstu spominju tu nadoknadu energije putem zdravih namirnica.
Ne treba to zanemariti, da se bas zbog izostavljene vocke kasnije ne poleti za nekim slatkisem, jer nemamo snage.
Treba obratiti paznju i na skrivene secere! Citajte sta vase namirnice sadrze... na primer, kaze 1gr secera na 100 gr proizvoda, pomisli covek to je nista, a ugljenih hidrata 28gr... koji se opet razlazu u secere.
U svakom slucaju, treba sve jesti, ali po malo i obavezno kretanje.
Kada se uskladi unos i potrosnja energije, nece biti ni problema.
ma kakve crne dijete...Samo unosite puno negazirane vode ,izbacite slatkiše,unosite voće i povrće,ubacite belo meso,izbacite masno meso,pijte puno mleka,pogotovo jogurta i kad vam se jede nešto slatko,uzmite voće..kada noću ogladnite,popijte dve čase vode...Ja sam se u trudnoći ugojila 13 kg,i sve je u stomaku...beba je hvala Bogu zdrava i krupna...a ja izgledam sjajno :)
Cao mame. U prvoj trudnoci sam se ugojila 18 kg. Uspela sam skinuti skoro sve. Ostalo je izmedju 4,5 kg jos da skinem. Puno smo setale ja i moja curica. Znale smo preci po skoro 10km dnevno. Po zimi po suncu,nisam se plasila da ce se prehladiti. I stvarno, nikada se nije zakasljala i imala temperaturu. Ostala sam ponovo trudna kada je imala godinu dana. Ja je nisam dojila, pokusala sam mozda nekih 20 dana.Nije htela.Mi zene smo sve razlicite.To su ipak hormoni koji rade svoj posao.
Ja sam u prvoj trudnoci dodala strasnih 20 kg i tad sam bila sva u panici i nakon mesec dana od porodjaja mi je ostalo nekih 7-8 kg vose nego pre trudnoce.
Dojila sam 11 meseci.
Do bebih 7meseci sam skinula i ostatak kilograma.

Sad sam trudna sa drugim detetom u devetom sam mesecu i dodala sam 15kg i naravno nameravam da dojim i drugo ako mogu tu do godine i uopste se ne plasim kilograma.
Sami se otope zbog velikog broja obaveza oko bebe ja cesto nisam ni stigla da jedem ko covek, nadam se da ce i sad biti tako lako skinuti viskove :)
I ja sam se posle prve trudnoce u periodu dojenja ugojila i ponovo zatrudnela sa tom kilazom. Veliki problem mi je sto sam sa dobrom linijom izgubila i karakter. Sada znam sta mi je ciniti, ali stalno krsim tu rec zadatu sebi. Nikada nisam bila tako slaba, valjda hormoni divljaju. Svi znamo da treba jesti voce i povrce, bareno, nemasno meso, puno vode, setnje... Ali mnogo je lakse reci nego se pridrzavati. Svaka cast mamama koje to mogu.
Kako doje mame u Africi? Ne debljaju se, a imaju mleka.

Ko hoce da se ne deblja, neka i ne jede previse, pogotovo ne slatko. To ne treba ni bebi ni mami. Probajte malo sa zdravom hranom, kao npr.povrce, pa cete videti kako ne goji, a bolje cete se osecati.
jel to znaci da se posle porodjaja vise deblja nego u trudnoci
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »