Komentari za tekst "Kako da otvorim trudničko bolovanje"

Komentara
203
Ostavite komentar
zna li neko sta radit i kome se obratiti ako sam otvorila trudnicko bolovanje a firma mi uplacuje 65%,od minimalca znaci 15500?Vode me kao da sam na bolovanju obicnom,a redovno im donosim doznake,i oni uzimaju pun iznos od drzave a meni isplacuju 65%
pozdrav mame! trenutno sam trudna, da li ako kasnije otvorim trudniako bolovanje mogu više da ostanem sa detetom, tj da mi porodiljsko traje godinu i nekoliko meseca?
Ne, porodiljsko svakako trade godinu dana, a mogucnoscu produzivanja od strane komisije, a na predlog fizijatra (najcesce) ili drugog decijeg lekara sppecijaliste.
Pozdrav svima. U trecem sam mesecu trudnoce , i jutros sam otisla kod dr radi otvaranja bolovanja. Ona nije htela da mi da bolovanje uz komentare da ja nisam bolesna nego trudna i da ako ne mogu da radim dam otkaz. Rekla sam joj da radim fizicki jako tezak poso da nosim i teglim i da ustajem jako rano pre 5 da bih isla da radim i da se ne osecam bas najbolje jer radim po 9 sati. Ona nije htela ni da me pogleda , rekla mi je da je trudnoca u redu i da tako mogu da radim do 6,7 meseca. Dali je imao neko takav problem i kako je to resio. ?
A da tvoj muz prebije tu doktorku pa da onda ona da otkaz jer ne moze da radi. Strasno, kakva osoba. Idi zali se dalje, trazi da ti promene lekara jer te maltretirala.....sta vec. Ja bih bas digla frku.
Da li cu dobiti 60% iako otvorim trudnicko pre uplacena 3 meseca, inace do porodiljskog cu imati 5 meseci I neki dan.
Zdravo, da li neko zna da mi kaze, da li ja ostvarujem pravo na 60% naknade, ako sam prijavljena od prvog jula, a otvorila sam trudnicko 20-og oktobra. To jesu puna 3 meseca( ceo jul, avgust I septembar), ali buni me to sto je poslodavac meni za jul uplatio tek krajem avgusta, za avgust krajem septembra, a za septembar krajem oktobra, znaci ja sam otvorila trudnicko pre nego sto je legla uplata za 3 mesec u poreskoj.
Zdravo mene zanima,posto sam u prvom mesecu trudnoce a imam dva ipo meseca radnog staza,dal imam pravo na bolovanje. Posto mi je doktorica rekla da moram na bolovanje?
Ja sam imala nepuna 3 i otvorila sam bolovanje.
Saznala sam da sam trudna,a tek na poslu treba da potpisem ugovor o radu. Posle koliko vremena od potpisanog ugovora mogu da racunam na naknadu za porodiljsko?
zdravo,na bolovanju sam od 1.8.i sada sam primila platu,koji mi uplacuje poslodavac,i nije u istom iznosu kao plata inace,da li treba 100%ili manje,za prvi mesec.hvala.
Da li država poslodavcu refundira sve ili samo deo? Kad odem na trudničko a posle i porodiljsko...
Da li moze da se otvori trudnicko bolovanje/ prima plata bez drzavljanstva? Ja imam privremeni boravak (uskoro trebam stalni boravak da dobijem) i radim/ imam zdravstvenu knjizicu.
Prijavljena sam na posao od jula 2017. Ako odem na trudničko od septembra da li posl ostvarujem pravo na primanje 100% od države? Treba da se porodim u januaru, do tad će biti tačno 6meseci i par dana.
Da. Nema nista, koliko legne na racun toliko je. Bar meni. Ti se raspitaj jos negde. Meni je falilo 4 dana do 3 puna meseca kad sam otvorila bolovanje i primam taj drzavni minimalac. Sad sam na bolovanju bila 6 meseci i neki dan i plus ta skoro 3 kad sam radila pa cu videti koliko cu primati.
Čekaj sad, ako sam dobro razumela onaj državni minimalac primam kao trudničko a kad odem na porodiljsko primaću 60%? Ima li neki papir kao dokaz od države kolika se tačna suma prima koji stiže na kučnu adresu ili nhešto slično?
Da, drzavni minimalac. S tim sto mislim da ces na porodiljskom primati 60 % jer do trenutka otvaranja porodiljskog treba da imas 6 meseci i neki dan. A porodiljsko se otvara 45 dana pre termina.
Hvala Milice, mnogo mi znaci tvoj odgovor. Dakle nije 60% od plate nego drzavni minimalac. To je sjajna vest za mene, midlila sam da cu primati 16000 rsd.
U zavisnosti od broja radnih dana u mesecu primim oko 22, 23 ili 24 000.
Možeš li da mi kažeš je li to minimalac koji primaš podrazumeva oko 20.000? Zanima me kada država bude poslodavcu uplaćivala pare za mene na namenski račun da li će mi sve te pare poslodavac dati ili će odbiti za neka plaćanja pa samo neki deo da ću ja primati? Hvala ti unapred
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »