Komentari za tekst "Vaša beba u 11. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
138
Ostavite komentar
Mi imamo jos malo do rodjendana i malo smo sitniji (a i rodjena je sa manjom kilazom) i fali nam jos nekih 300 gr da trodupliramo kilazu sa rodjenja. I mene to zabrinjava kad vidim kako su bebe inace krupnije.. Ne znam da li znaci da kad je beba aktivnija da manje dobija na kilazi jer je inace u pokretu po ceo dan.
to ne znavi da je prohodao.. Moj je tako od 9mjeseci i tek na dan kad je napunio 11mj je prohodao skroz, znaci da hoda, stane, nastavi..Da je siguran u sebe..
Moj nece imati kilazu x 3 ali je zato dugacak... Mada mi ne deluje mrsavo vec sasvim normalan, zdrav i prav decak 😊
Ko nam ima rodjendan 07.03 da vidimoo 👍❤❤
mene smaea drzanje po rukama. moj sinko puzi od 6 meseca istrazuje sad vec uveliko hoda uz namestaj i objasniti tetkama i babama da ga smara drzanje u krilu i rukama je ropstvo. a da ne spominjem sto ne kretanje usporaava rad creva i posle muku muci s nekenjanjem. zato posle klope sok sacekamo stolicu pa onda muljajte dete po rukama...
Hahahahaha oplakah
Jako vam je bezveze komentar.
Da li i dalje blendirate hranu? Moj sin nece da zvace pasiranu hranu?
Od 7 mj ne blendam. Al rano je dobio zubice..
Zasto onda gospoja iz inostranstva ne prati njihov sajt za bebe, kada smo mi na Balkano zaostali. Strasno sta se sve ovde moze videti.
Ja ne znam u kojoj zemlji vi zivite, ali u Kanadi niko nikada nije od pedijatara rekao da treba davati komade hrane tako rano (pre 9tog meseca). Postoje zvanicna uputstva i ne govore da rreba zabraniti pasirano samo da treba polako uvoditi polupasirano pa meke komadice i tek onda jace. Zavisi od deteta. Vazno je da pocne polako da se uvodi pomalo pa sve vise i bice ok. Vazno je da se dete ne zadavi. U novije vreme mnoge mame idu na alternativne metode kao sto je davanje komada hrane bez ikakvih kašica ikada (nova moda, nije zvanicna preporuka) oko 6tog meseca, ali to nije podrzano od strane pedijatara bar ne ovde rekli su mi da je velika opasnost od gusenja.
Mi odje i vi u inostranstvu ovako i onako! Svako dijete je prica za sebe! Moj nece da jede komadice, ponekad oce ponekad nece! Gospodjo, pravo da vam kazem bitno mi je da on jede, oce li bit komadi ili pasirano zaista me briga, samo da znam da je sit i da jede zdravo! Boze zdravlja naucice i komadice, niko od nas nije porastao a da nije naucio da jede! Bitno je da su ziva i zdrava kad ce ko naucit najmanji je problem!
od 7mj jede komadice, a sad jede sve sam i sam grize i velike komade uzima.. ima samo 2 zuba
Gospodjo ja svom detetu ne blendam sto zelim i sto volim da perem blender 10 puta dnevno vec zato sto nece da zvace. Zvakao je-davio se hranom i od tada nece. Svaka vama cast, izgleda da po ovim komentarima samo blatite ovu nasu decu a vasi od "preko" sve naucnici.
To samo ima na Balkanu. U svetu te na sistematskom sa 9 meseci pitaju da li ste mu ponudili komadiće hrane, a u Srb blendirate do godinu i po. Pelene do 4.godine i sl. Pored mene u restoranu sede naši ljudi sa detetom od godinu i po i umesto da jede sa njima, jede neku splačinu ispasiranu. I upravo mu promeniše pelenu,jer sere u gaće. Inače kake automatski i refleksno do 8.meseca, a piške do 12.
Moj jede samo blendano i gadi se na komadice ali od nedavno. Nije istina da sve bebe zvacu i gutaju zalogaje sa godinu dana. Proci ce i ta faza...Necemo dozivotno blendati 😁
Ne brate, sa godinu dana svako dete jede komadiće hrane,gricka, žvaće. Od 6.meseca ne spremam pasirano,nego prognječim malo, a od 9.jede komade, otkine sama i žvaće.
Kako uspavljujete bebe? Pomoc!!!!
predlog da u odeljku "vas zivot" pored lepih saveta kako da se proslavi rodjendan, napisu i korisni saveti kako nasrtljivim svekrvama ( i slicnima) najbezbolnije reci da "olade" od insistiranja na sprovodjenju svojih planova za detetov rodjendan. hvala.
Imala si dete/decu slavila si rodjendan kako si htela,ja cu mom kako hocu. To muz mora da postavi granicu. Ili jednostavno ne slusaj kazi ja sam vec odredila tako ,vec je uzeto,placeno bla bla. Ali ismejah se fino.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »