Komentari za tekst "Vežbanje posle porođaja"

Komentara
13
Ostavite komentar
Greška je jesti manje puta na dan,tako se samo gubi tečnost iz organizma i opada mišićna masa.. pravilnom i redovnom ishranom je naj zdravije gubiti kg..80 % ishrana,20% trening
Pozdrav, porodila sam se carskim rezom pre skoro 4 meseca, u trudnoci sam se ugojila 20kg i iz bolnice izasla sa 10 manje.. ovih 10 stojii, da li bi smela da radim lagane vezbe? i stomak mi je kao da sam u 5tom mesecuu :( imam strah da nikada necu smrsati
Porodjaj carskim rezom zahteva duzi oporavak od prirodnog porodjaja. Nemoj da se plasis da neces smrsati, samo budi strpljiva. Posle svakog brzeg gojenja, pa i posle porodjaja, visak koji ostane je uglavnom voda. I ni jedno brzo mrsavljenje nine zdravo, imaj na umu. Pij dosta vode. Voda izbacuje suvisnu vodu iz tela. Zatim, lagana ishrana, male porcije. So smanji na minimum, ako mozes, izbaci hleb. Ako ne mozes izbaciti hleb, jedi razani, crni.. sve samo ne beli. Belo brasno zaobilazi kao otrov. Zamisli da je misomor :) I secer neka ostane negde u zaboravu. Kao i suncokretovo ulje. I naravno, savetuj se sa lekarom. Licno, nisam pobornik dijeta. Samo zdrava ishrana radi sta treba.
S obzirom da imas 10kg viska, bojim se da ce vezbe izazvati skakanje pritiska. U pocetku su najbezbednije duge setnje, ako si u mogucnosti. Pa kad vidis prve rezultate predji na kontrolisane vezbe, naravno, ako lekar odobri.
Samo strpljivo, bez straha. Kilogrami ce otici ako se trudis. I najvaznije - zdrava ishrana je najbolja “vezba” :)
*sorry na dugom postu
U Domu sportova Košutnjak se održavaju postporođajne vežbe pod nazivom Fitm Mama. Program Fit Mama je koncipiran baš za žene koje doje, imaju diastasis recti, bolove u ledjima i karlici i sl. Vežbe vodi trener, stručnjak za ovu oblast i sa višegodišnjim iskustvom u toj oblasti.
Vežba se u lepoj sali sa strunjačama i možete povesti i bebu na trening. Kada je lepo vreme vežbe se održavaju napolju sa bebama u kolicima.
meni je posle druge trudnoce ostala kila,tj dijastaza trbusnih misica,tako da od vezbanja nista dok se to hirurski ne sredi,i dok se ne oporavim od operacije... ali zato,pravilna ishrana i dosta setnje i aktivnosti sa klincima,cine da sam skinula kilograme i trudnicke i visak od pre druge trudnoce i da sam opet pokretna i u snazi iako ne mogu u teretanu i na aerobik..
To je kila, kada legnete i pravi vam se izbocina na stomaku pri podizanju na gore, pupak koji se nije vratio u prvobitno stanje, ja sam imala vrlo neprijatan osecaj pomeranja creva, nakon porodjaja, carskog. Resava se samo hirurski, meni je maltene celom duzinom pukao misic, porodila sam se pre cetiri meseca.
nisu vam rekli da to mozete vezbama da vratite?ili je bas jako velika separacija misica da morate na operaciju?ja sam imala separaciju za cetiri prsta i uspela sam sa vezbama da je vratim na dva posle 3 nedelje i onda sam krenula lagani pilates da bi mi se misici skroz vratili.vezbe se rade odmah posle 2 meseca od porodjaja.jednostavno legnete na ledja,savijete kolena, udahnete i pri izdahu uvlacite misice sto vise unutra i 'pupak povlacite na gore,"zakljucate misice" i drzite 30 sekundi i tako 5 puta sto vise u toku dana to bolje.nadam se da vam ovo moze pomoci.meni je ovo babica na postpartum savetovala.evo sad 5 meseci posle porodjaja stomak se polako vraca i sve duze mogu da izdrzim u vezbama.
kako izgleda ta kila,u kom je predelu?Ja sad mislim da isto imam,iznad pupka nista me ne boli ali kad stegnem stomak tu mi se pojavi izbocina:((jako sam zabrinuta. Inace,bio je carski ako to nesto znaci,beba ima 11 meseci!Hvala na odgovoru!
3-4 meseca? previse! ako se osecate dobro, niste se porodile carskim rezom i ako nema nikakvih kompikacija, mozete poceti sa laganim vezbama vrlo brzo nakon porodjaja.
Slazem se, da treba vezbati po malo ali tek posle 3-4 meseca. Kad prodju grcevi kod bebe (ne prespavane noci..), mleko se ustali i sl.
Kegelove vezbe obavezno preporucujem, pre i u trudnoci, kao i posle porodjaja. Meni se bas to desilo da mi oslabe misici vagine, posle porodjaja i sad materica ima tendenciju da ispadne. :( Zato toplo savetujem da vezbate kako bi izbegle moju sudbinu. Sada sam ponovo trudna i vezbam non - stop Kegelove vezbe i vec mi se stanje popravilo. Cuvajte se zene, informisite se, citajte, ne dozvolite da zbog nekih propusta izgubite zdravlje, a kilogrami ce se skinuti ne brinite. Bitno je da ste zdrave, da imate mleka i da vam je baba dobro, sve ostalo ce doci na svoje.
Vebanje posle porodjaja? Ne znam koja majka moe sebi posle neprospavanih noci, tegoba sa bolnim dojkama i bolova u ledjima i slicno da priusti da vezba... U redu je posle nekoliko meseci posvetiti se i tom delu zivota ali mislim da je najvaznije pravilno se hraniti i pruziti bebama sansu da imaju dovoljno mleka a posto sam se tri puta porodila, znam da ako je majka umorna, smanjuje se i priliv mleka. Sto se tice tezine, trebalo je nekoliko meseci da nam poraste stomak, pametno je sacekati da se polako i smanji da ne bi ostala koza koja visi. Moja preporuka, ne pre cetvrtog bebinog meseca.
Neke zene i pored bebe i obaveza oko bebe imaju visak energije. Naravno, nije svaka zena umorna nakon vezbanja, nekima je to zadovoljstvo i nacin zivota, pa opet imaju mleka jer su zdrave, i psihicki i fizicki spremne i zadovoljne. Opet, nekim zenama ne ostaje koza koja visi. Svaka ima svoj ritam zivota. Ne znam cemu osuda. Svako ima pravo da bira da li ce da vezba i kada ce poceti, ako se oseca sposobnom i nema tegoba. Naravno, uz savet lekara.
ja nisam nikako vezbala posle porodjaja,ali manje puta jedem na dan i lako skinem kile
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »