Komentari za tekst "Koji čajevi se preporučuju trudnicama?"

Komentara
61
Ostavite komentar
1 kasika caj od nane
1 kasika rastavic
1 kasika kleka
I kasika seme dunje ili jabuke
Skuvati u 5 litra vode i kuvati dok ostane 3
Jedan dan se pije 1,5 l drugi dan isto
Pije se maltene umesto vode ta dva dana, ne znam koliko bi smela sve to trudnica ali recept provereno unistava eserihiju i ne vraca se vise.
Zdravo imteresuje me da li se moze u prvom trimestru koristiti caj Josif Pancic 85 za trudnice i decu?

Moze. Meni je moj doktor rekao da moze i ja sam ga pila. Sada je kasno za odg ti, ali drugim buducim mamama. Svakako se vi posavetujte sa vasim, ali verujem da nema razloga zasto ne. Pozz za sve
Dobar dan,mi bas imamo nedoumicu oko toga.Ja sam u 9 nedelji trudnoce,i konstantno imam problem sa mokrenjem.Pila sam caj od brusnice i pijem puno Prolom vode ali nije pomoglo.Onda sam kupila taj caj za trudnice od Josifa Pancica ali smo se uplasili kad smo na netu procitali da nije preporucljivo da se pije u trudnoci.Sad nam malo nije jasno da li sme ili ne sme?A takodje verenik kad je bio u apoteci preporucili su mu takodje neku mesavinu caja za to kao mogu da koriste trudnice i za to smo takodje procitali suprotno🤦
Zdravo. Imam eserihiju. Zanima me sta od cajeva smem da pijem, s' obzirom da su mi u apoteci rekli da ne smem nista? Inace sam 20-ta nedelja, i vec pijem antibiotike koje mi je doktor prepisao.
imam urinarnu infekciju,pa me interesuje dal smem da pijem mesavinu caja,u kojoj ima Brusnice i mala kolicina hibiskusa.A za hibiskus pise da nebi trebalo da se pije u trudnoci
Evo jedan tekst o caju od brusnice...
Čaj od brusnice u trudnoći
Urinarne infekcije su veoma česte u trudnoći.Njih je dobro tretirati antibioticima u početku, ali ako postanu učestale nije preporučjivo često tretiranje antibioticima tokom celog perioda trudnoće.

Čaj od brusnice se koristi širom sveta kao pomoćno sredstvo za lečenje urinarnih infekcija kod trudnica i potpuno je bezbedan.Zbog prisustva oksalne kiseline nije preporučljiva dugotrajna upotreba ali ga sa povremenim pauzama možete piti i preventivno jer su sve žene u trudnoći podložnije infekcijama urinarnog trakta.

Za urinarne infekcije u trudnoći ipak se morate obratiti i vašem ginekologu jer sam čaj od brusnice ne može potpuno izlečiti veoma jake upale.

Konzumiranje čaja od brusnice takodje pomaže kod infekcija usta i desni kakav je gingivitis.Uzrok gingivitisa je najčešće loša oralna higijena i nakupljanje zbnog plaka.Nova istraživanja pokazuju da čaj od brusnice deluje i protiv bakterija u ustima efikasno kao i kod urinarnih infekcija.

Nova istraživanja pokazuju da čaj od brusnice preventivno deluje protiv raka želuca kao i kod pojave čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.Uočeno je pozitivno dejstvo brusnica čaja na nivo holesterola kao i dejstvo protiv gljivičnih infekcija ali su potrebna opsežnija istraživanja kako bi se ovo potvrdilo.



Read more https://www.dijetaizdravlje.com/lekovito-bilje/caj-od-brusnice-kao-lek-priprema-upotreba-u-trudnoci-tr/
Pozdrav devojke, dilema mi je oko"Anis" caja, negde pise da treba piti u trudnoci ,a negde ne. Da li imate neka iskustva ili neke bolje informacije, recimo od Doktora . Unapred havalaaa :)
Anis je zabranjen. Može izazvati kontrakcije materice! Ista stvar je i sa većinom drugih čajeva.
Dozvoljeno je ponekad popiti čaj od kamilice, matičnjaka, đumbira. Sve ostalo samo ako je to ljekarska preporuka gdje se korist za trudnicu stavlja na prvo mjesto.
Svako jutro na prazan stomak pijem nanu ili zeleni čaj bez šećera pre doručka. Da li je to dobro? Ja ne osecam nikakve promene ni tegobe, ali kafu ne pijem uopste.
Pozdrav
Zeleni caj trudnica ne bi trebala da pije
Jel mogu piti caj od šumskog voća
Pozdrav ☺
Nova sam ovde. Citala sam clanak vezan za cajeve, naveli ste hibiskus kao nesto sto ne smije da se koristi, a on se nalazi u gotovo svim industrijskim cajevim i to u najvecem postotku. Kako ga onda izbjeci? I da li trudnice smiju da koriste plod i caj brusnice? Hvala ☺
Koliko čaja dnevno sme da se konzumira?
Jedna časa dnevno maksimalno.
Ja sam od pocetka 7-og meseca pocela da pijem caj od lista maline. Na porodjaju sam super prosla i svima bih ga preporucila.
Smije li trudnica piti sok od zove? Neki kazu smije, neki da ne smije, kao uzrokuje pobacaj. hvala :)
Da li smem da pijem caj od nevena u ranoj trudnoci
da li smem da pijem caj od brusnice ?
Ja volim vocne cajeve deseta sam nedelja da li su ti cajevi ok
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »