Komentari za tekst "Ureaplazma - skriveni uzrok neplodnosti i kod žena i kod muškaraca"

Komentara
36
Ostavite komentar
POZDRAV...POSLE 11 GODINA OD PRVE TRUDNOCE RESILI SMO DA IMAMO JOS JENO DETE,STICAJEM OKOLNOSTI NIJE ISLO PA SMO SE OBRATILI LEKARU GDE SMO URADILI BRISEVE...MENI JE NADJENA POZITIVNA EUROPLAZMA I MIKROPLAZMA A SUPRUGU NEKE BAKTERIJE ZA KOJE NAM DOKTOR NIJE DAO NIKAKVO ADEKVATNO OBJASNJENJE VEC SAMO REKAO DA ZBOG TOGA NE MOZEMO DA IMAMO DECU DAO NAM DA PIJEMO CEFALEKSIL I DOVICIN...IMA LI KO ISKUSTVA SLICNA
Imala sam ureu prije godinu dana rijesila sam je se nakon trece terapije,sad nakon godinu dana se vratila,da li ima neko trajno rijesenje ?
Drage moje imam pitanje. Radila sam papa test i pokazalo mi je da je 3 grupa. Zatim sam bila pozitivna na ureu, da li postoji mogucnost da zbog bakterije bude los papa test??
Da, moguce je. Ja sam se porodila u martu i posle 3 meseca sam otisla na normalnu kontrolu. Papa je pokazao III a Ascus grupu. Uradjeni su mi brisevi i nadjena je ureaplazma. Kad se resim nje onda cu opet raditi papu. Al mi nije jasno odakle mi, ni u toku porodjaja ni nakon toga nisam imala odnose, sve je bilo u redu u toku trudnoce vadila sam uvek analize koje treba i nikad nisam imala problem sem sa kandidom . Odakle mi sad ova bakterija pojma nemam 😮
Da li može pomoć . Ja sam u 18.nedelji trudnoće i imam ureaplazmu i mikroplazmu, a treba na serklaz a ne mogu zbog njih , pili smo klacid 500mcg + macmiror complex vaginalete. Al je još uvek tu nemam puno fore za serklaz tj vremena . Pomoć ili savet molim.
Zdravo, ds li neko zna odgovor.. naime, suprugu je nadjena ureaplazma 10.000, ja je nemam. U pripremi smo za inseminaciju i pitamo se da li smemo da je radimo? Ako mi nije preneo do sada, valjda nece ni sada, jel? A da li u tom slucaju ima opasnosti za plod?
Nadam se da imate savet.. 3 put za redom imam ureaplazmu. 3 puta je vec lecin antibioticima i upravo su stigli rezultati da je opet prisutna.
Ne znam sta da radim vise. Za razliku od vecine zena koje nemaju simptome, ja ih sve imam, od tupog bola u stomaku, preko neprijatnog mirisa do nervoze.. stvarno ne znam sta da radim vise..
Ja takodje imam simptome, redak iscedak vrlo neprijatnog mirisa. Doktorka me ubedjuje da to nema veze sa ureaplazmom, da to nisu simptomi koji mogu da se jave ali eto meni je tako i iskreno lakse mi je sada kada znam da nisam jedina. Pozdrav
Treba biti jako obazriv prilikom stupanja u intimne odnose mila moja.
Treba biti obazriv pri stupanju u intimne odnose mila.
Kakav vam je to komentar, treba biti obazriv pri stupanju u intimne odnose? Pa mozda joj je suprug preneo. Ako nemate pametan savet nemojte ni davati komentar.
Zanima me da li ureaplazma moze sprijeciti zacece? Tj.da li mogu zatrudniti iako sam pozitivna na ureaplazmu?
Neke zene mogu, a neke ne. Ako niste teudni, lecite je, pa onda. Ako vec jeste, obavezno je lecite kod ginekologa. Ja sam npr zatrudnela iako je imam. Otkrila sam je sada u 11.nedelji. Nadam se da ce sve biti u redu
Za sve zabrinute mame: Molim vas, ne paničite u vezi ureaplasme. Zatrudnela sam sa ureaplasmom a da nisam ni znala da je imam.Celu trudnoću sam brižno vodila na klinici, i u privatnoj ordinaciji.Niko mi nije spomenuo da se testiram na istu. Beba se rodila živa i zdrava. Dva meseca posle porođaja osetim promenu u sekretu,uradim briseve i dobijem vaginalete. Pet meseci po porođaju,ponovi se pojačan sekret.Dr posumnja i da mi uput da uradim hlam,mik i ureopl. I budem pozitivna na ureaplasmu. Dr(taj isti koji je vodio trudnoću) mi kaže"verovatno ste bili pozitivni celu trudnoću". Ja ga gledam u šoku,a on mi kaže" Ne brinite,bebin organizam to isčisti u par meseci po rođenju.Pa šta mislite,kako su naše bake rađale?sigurno se nisu testirale na ureaplasmu". Pri tom je izvrstan stručnjak,čovek koji posećuje veliki broj domaćih i stranih skupova.Tako da verujem da je upoznat sa savremenim metodama tretiranja iste. Zato vas molim da ne paničite. Ako se tokom trudnoće otkrije ureaplasma,treba je lečiti.Ako je imate,a trudnoću iznesete bez ikakvog saznanja o tome-ne paničite. Nećete imati spontani pobačaj, i dete će se roditi zdravo.Dokaz je moja nestašna 2godišnja debeljuca :)
Isto kao sto je dokaz moje dete koje sam izgubila u šestom mesecu trudnoće zbog ureaplazme. Ne znam kako uopšte možete tj imate hrabrosti tako nesto napisati ženama da nema veze ako imaju ureaplasmu u trudnoci!
Koje vaginelete su vam pomogne kod ureaplazme?
U 18-toj sam nedelji trudnoce, imam ureaplasmu i ginekolog mi je prepisao eritromicin +nistatin vaginalete.. Stavljam ih drugo vece i mnogo me pece, zanima me da li neko ima iskustva sa ovim vaginaletama.. Hvala unapred
Pozdrav..pre mesec dana imala sam spontani u 6.nedelji.pre 5 meseci mi je bila ustanovljena urea plazma ..suprug I ja smo pili amtibiotike I kada smo obnacljali test nije je bilo.Posle spontanog zahtevala ponovo bris I vratima se.E sada da li je ona doprinela spontanom😡neznamo ni mi no doktor..uporna je VEOMA I vraca se😡
ja sam saznala da imam povisenu ureaplazmu tek u trudnoci, prvo mi je ginekolog dao eritromicin da pijem 8 dana i nije mi pomoglo. Zatim mi je napravio vaginalete eritromicin+nistatin 7 dana da stavljam i to mi je pomoglo, kad se udje u kasniju trudnocu i redovno ide na UZ te bakterije ne bi trebale da uticu na bebu. Ja od samog pocetka idem kod privatnika i on radi u Frontu i on bi trebao i da me porodi, u DZ nisu ni gledali te briseve sto mi je strasno jer nemaju svi mogucnosti za privatnog dr.
Uopste nisi u pravu da je dojenje uzas! Ako je tvoje iskustvo takvo bilo ne treba da znaci da ce i drugima biti. Meni je predivno, moja beba i dalje doji,ima 7 meseci.. nisam imala nikakvih problema.. treba da se podize svest o znacaji dojenja a ne treba plasiti zene i devojke!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »