Komentari za tekst "Vaša beba u 16. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
78
Ostavite komentar
Prelepo, neka je živa i zdrava ❤️
Blago vama. Moj ima 17 meseci, budi se 20 puta nocu pa cak satima bude budan, iskace iz krevetica, preskace, seta po stanu...Igra se nocu...Izbirljiv za hranu. Glumim klovna da bi ista u usta stavio. I takoooo... 😎
Pozdrav za sve mame :) Mi za par dana punimo 17. meseci. Luka je bas aktivan. Prica mama, tata, baba, deda... Sada babe zove po imenu Tana (Tanja), Zoka. Ponavlja apsolutno sve sto mu se izgovori, nekad uspe a nekad se zavrsi na pokusaju samo. Koristimo nosu kad ustanemo ujutru i pre i posle svakog spavanja. Ja ga stavljam, ne zna jos da mi trazi sam. Igramo se stalno, kad je lepo vreme mi smo napolju, uzivamo u ljubavi i tako. Tata nam trenutno ne radi, pa je preuzeo deo velikih obaveza i mama sada moze se reci uziva. Ljubimo vas puno :)
Kakav mudar komentar mama Marije. Ali, Sanja, nemojte brinuti, vi ćete nošu ostaviti uskoro, a neke će preterana pamet uvek žuljati, pa će je sejati gde god mogu. Čudi me da mama lektor nije primetila da Bebac na svom portalu ne deklinira bePca pravilno, ali zna za koga je noša.
Puno sreće svima koji nemaju pametnija posla od tuđih noša i poljubaca za sve koji gledaju svoja posla😉
Koristite nošu? I vi i Luka? Sanja, mislim da treba da posetite lekara ako još uvek kao majka koristite nošu.
Mi za koji dan punimo 17 meseci. Ima li neka mama problem da dete nece da se igra sa deugom decom? Tj to je krenuo od 15og meseca do tada je trcao gde su starija deca samo i vozio autice, sada je zima pa nema starije dece u parkicu ne znam kako bi reagovao ali na sina i cerku moje drugarice koju su mladji sva i ceetri meseca od njega otima im stvari iz ruku vice daj neda im nista za sta god se uhvate kad dodju kod nas on pridje i itme ako mu ja nedam danotme on vristi cupka u mestu gundja nesto kao da se svadja i onda se rasplace. Da li je to samo faza?
Da li je normalno da se beba u 16 mesecu budi nocu da trazi mleko? Pokusali smo i vodu,i da je pustim da place da joj nedam mleko ak ne vredi...na spavanje odlazi u 20h i oko jedan se budi,popije mleko i zaspi, ujutru je vec u pet budna,a inace to nije radila od drugog meseca,spavala je celu noc,relativno skoro je pocela da se budi....
Idu veci,svasta vide preko dana,cuju,kopiraju pa onda sanjaju..Tako bude kod nas pa onda nekad trazi da je tata zagrli da se smiri nekih 10min.a nekad ja pa joj samo objasnim da je noc samo san i da sva deca spavaju,mama i tata je cuvaju i to je to..Takvu utehu smatram da traze tokom noci..
Popricajte sa pedijatrom najbolje. Moj se budio 3x pa cak i vise nocu da pije mleko nista sem mleka nije hteo ludela sam ali sam onda pokusala da mu prvo samo sa ljuljanjem pa kad nije islo dam mu vodu nece ja uzmem caj nece i na kraju mleko kad brizne u plac i tako medelju dana nakon toga sam uzela i rasanila ga kada je odbijao sveigrala se sat vremena sa njim i onda mu dala samo 20 ml da zaspi, otisla kod pedijatra zena me razumela jer kaze danima dece koja se do deuge godine bude nocu vise puta ali da mu dam sladak caj zasladjen fruktozom ili medom ne obicnim secerom i poslusala sam je. Tu koc sam mu dala sladak caj i popio je od tada samo caj pije nocu i dalje se budi nekad 2x nekad 3,4 zavisi koliko je zedan ili gladan jer je krupan dosta za avoje mesece i irganizamu trazi vise ali danju nor nece da kede uopste pa kad uspem danju da ga pretovim nocu bude miran probidi se kednom dva puta cisto mozda jer je malo zedan. Pokusajte i naorizajete se strpljenjem. Ako dajete mleko nikada puno rekla ki je dr bolje da se probudi i 6x po 10-20ml da dobije nego jednom 150 da skrka.
Kako ste zakljucili da bas hoce mleko kad je pocela da se budi? Mislim sa ste tu napravili gresku( ne zelim da zvuci grubo)sto ste joj ponudili mleko jer ce sad malo teze da se odvikne od toga.
Probajte da je ljuljate ili kako je inace uspavljujete i umirujete.Posle par dana ce da zaboravi na mlekce.I zbog zubica i zbog vas je bolje da joj iskljucite mleko
Moj bebac od 16 meseci me prestravljuje iz dana u dan pravi salto skok u svoju ogradicu, nosi stoličicu da je stavi na klub sto pa se penje na nju. Beži niz stepenice pa se popne sa druge strane gelendera. Ne smem da skrenem pogled s njega bukvalno na sekund. Jel ima još neko ovakve probleme s ovako malim detetom
Identicne!
nama za skoro 4 meseca stize bebac :)
Mi smo pre mesec i po dobili pojacanje :-) tako da cemo jos sacekati sa maminom resocijalizacijom :-D
Mada, izlasci mi ne fale, ali posao da :-(
Nama za dva, što znači da ćemo
skoro u isto vreme roditi bebe.
Drage mame, da li je u ovom periodu bebcu dovoljno da spava samo jednom? Moj Vuk spava jednom pre podne, oko 11 sat vremena i popodne oko 4 pa do 5-pola 6, a onda ne mogu da ga uspavam do 10-11! Jel vase bebe jos uvek spavaju 2 puta?
Pozdrav!
vec 5meseci ako ne i vise, spava od 12 do 2-3 kako kad, i uvece od 20.30 do 7 ujutru
i moja Angelina isto spava 2 puta oko 12 h i oko 17h mislim da je u redu 💖
Po nekom knjiskom gledanju dete bi trebalo sa 9m da izbaci samo drugo soavanje zdravije je ali ko ne izbaci treba mu roditelj izbaciti posle godinu dana to bi svaki dobar pedijatar preporucio. Dete treba da ima jedan lep san sredinom dana zbog mozgica i to je sasvim dovoljnk. Sad ksnije je problem sto neka deca iskljuce i to jedno spavanje pa ih treba umoliti ili ranije staviti na soavanje. Tako da ako vam dete soava 2x dnevno nema potrebe postepeno ku uvedite novo ritam nikako naglo jer ga nece prihvatiti i bice muke. Moj malisa je sa 16m iskljucio spavanje dnevno nekad se deso da zaspi ali bas retko hiper aktivan ceo dan samo jurca i trci kakav san to je nemoguce. Zaspi oko 19-20h i probudi se bar 2 do 3 puta ujutru
Moje dete spava od 13 do 14h, posle u 20h i sve do 7, 8h ujutru.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »