Komentari za tekst "Vaša beba u 3. nedelji"

Komentara
549
Ostavite komentar
imam savet koji sam licno uspesno primenila: stavljaj bebu sto cesce da sisa, ako treba na sat vremena i krace, neka isprazni skroz jednu dojku jer je na kraju kaloricnije mleko od kojeg napreduje, pa tek onda prebaci na drugu, pij dosta vode, nakon svakog podoja izmlazaj se u prazno jos 5 min jer se tako stimulise laktacija. Nakon 2 dana ces vec videti da se kolicina mleka povecala. Izbaci flasicu jer ce beba poceti da odbija da sisa. Srecno!
Za dosadne hemeroide meni je puno pomogla Hadensa krema sa efektom hladjenja i ispiranje cajem od hrastove kore - oboje ima u vecini ljekarni. Kada beba ima grceve nama su pomogli tzv.“bijeli sumovi“ koje nadjemo na youtubeu a to su zvukovi vodopada,pljuska,fena,usisivaca i sl. na koji se malac odmah vidno umiri. Svim novopecenim mamama puno srece!
Pozdrav mame ;) moja beba je stara 17 dana... stalno je na cici i tako želi zaspat ;) kako su vaše bebe po tom pitanju ?
I kod mene isti slučaj...beba stara 13 dana i uvijek zaspi na cici...mada me jos boli rana od carskog, a kada beba sisa još više...ali sve će proći samo neka su živi i zdravi😊
pozdrav majke... da li iko od vas se pati sa hemeroidima poslije porodja, I da li postoji neka pomoc? Meni bolovi postaju nesnosni, I cine me uzasno nervoznom! Svaki odlazak u wc ravan je odlasku na strjeljanje. Ako je neko pronasao efikasno rjesenje, molim vas pomozite.
Meni pomaze samo Flogocid krema, moras biti uporna. Pozdrav
zdravo, ja moram da kazem da je meni pored tih krema pomogao i med, stapicem za usi ili tuferom stavite direktno na zeljeno mesto, par puta u toku dana, u roku od par dana se povlace. nadam se da ce jos nekome pomoci :)
Faktu krema je zakon! mene je spasila 😊
kantarion ulje,sigurno ce ti pomoci :)
Ja koristim Hepatrombin rektalnu mast. Koristila sam je pre porodjaja, na preporuku ginekologa posto su me strasno poceli boleti kad se beba spustila a kasnije su i krvarili. Sme da se koristi i odmah posle porodjaja. Ja sam bukvalno ponela sa sobom u porodiliste i pitala odmah da li je problem da koristim zbog krvarenja i zbog savova i rekli su da nema nikakvih problema.
faktu krema,ja je mazem porodila sam se pre 2ned...a pre porodjaja sam koristila palcelinji mast.Ima da se naruci ukucaj na fb cudo melemi...300din,bas pomaze..samo sto ne smes ako imas jos krvarenje od porodjaja..ako ti je proslo,mazi slobodno i videces.Srecno ;)
Cao svima.Nasa beba je danas napunila 14 dana,jos uvek nema problem sa grcevima,ali zato jede za dvoje :) dojim je,sve vise imam mleka,ali uz poneki obrok,obicno nocu I ev jednom preko dana,dajem mu I dohranu jer je gladan bas,bas.Kaki kao mala grlica :)
Ono sto mene brine I volela bih da cujem jos necije misljenje,jesu ove velike vrucine,I kako se boriti sa njima.Mi zivimo u stanu,potkrovlje,imamo klimu,u njegovoj sobi ventilator,ali ponekad mislim da ni to nije dovoljno...mislim I da me potkacio onaj baby blues,pa brinem jos vise I placem I razdrazljiva sam,ne svaki dan,ali me uhvati povremeno..kako je kod vas?
Ćao mamice. Da podelim moje iskustvo sa grčevima, moja ćerka ima dve nedelje i dobila je grčeve pre par dana. Čula sam od drugarice da je pila Hippov čaj sa kimom i komoračom, pa sam kupila i mnogo mi je pomogao. Mislim da i dalje ima grčeve, ali ne plače i podnosi to dosta bolje nego pre čaja. Koristili smo Epumisan kapi ali nisu bile nešto delotvorne. Puno poljubaca svim mamama i budućim mamama.
i moj bebac ima grceve od 12og dana. pije bio gaju i hipov caj, cini mi se da dobro reaguje na to. cula sam da je najbolji senjacki caj za grcice ali jos nisam uspela da ga nadjem u apoteci.
Cao.. Koliko treba da konci pocnu ispadati? Porodila sam se 11.03.17.
Prirodnim putem.. Beba je bila krupnija pa su me malo sjekli sa strane..
Hvala
ja se 22 maja porodila,carski rez,cim su mi skinuli kateter ja sam vec lezala na stranu,sedela sa savijenim nogamaa,ustajala lagano. najveci proble. mi je bio kad vidim sestru sa onim injekcijama(strah id injekcija) i bronije. Jedino sto mi je smetalo jeste vrucina,znoj pa krene rana da pece,tu mi je jedina pomoc bio kosili puder za bebe.
Verovatno si se do sada oporavila, ali mozda nekome pomognem. Meni su sa cerkom vadili na kraju konce jer 17dana nisu ispali i poceli su da srastaju i da gnoji. Kada su mi izvadili posle sat vremena sam bila kao nova. Sada sa drugom bebom sam sedmi dan otisla da izvadim jedan konac koji je ostao, a drugi su ispali vec peti dan. Deveti dan posle porodjaja sam normalno sedela i funkcionisala. Moj savet svim buducim mamama i onim koje su se porodile i imaju problem sa koncima da idu da ih izvade vec posle nedelju dana. Mnogo je sve lakse posle :)
Cao Tanja,
ja sam se porodila 21.3. i jos mi nisu ispali konci. Osecam da me jedan bas zateze, cim duze stojim ili hodam, pocne bas da boli. Ne znam da li jos da cekam da pocnu sami da ispadaju (samo ne znam kad ce jer je vec proslo 17 dana od porođaja) ili da idem kod ginekologa da ih on povadi...?
Pozdrav svim mamicama,
porodila sam se prije 15 dana, prirodnim putem pomocu PDA. Cijeli dan od ranog jutra 05h( subota bila), provela sam na ctg i kod babice da pregleda koliko sam otvorena. Tako da nista od subote a tako sam mislila da ce sve biti brzo gotovo s obzirom da mi je bio pukao vodenjak. Ali nista, bebson se rodio tek u nedjelju 16.10.'16. kao prva beba u 00:30h :)
Iskreno jedva je izasao.... Glavica je izletila brzo, ali ramena nikako... Pa su me morali natezati, gurali mi koljena prema stomaku, pa vracali ma svasta.... I onda beban je iskocio :)
Babica nijr mogla vjerovati, kako je sirok u ramenima, a glavica malena :)
inace Mahir tezak 4,270kg i 56 dug :D
Rodjen u Frankfurtu, a ovde bebe sve neke sitne, i to joj je bilo interesantno :P
Cudi me koliko se "ibretila" da mu nije vec sad AUTOGRAM trazila :D ahahah :)

Ja sivena, evo koncici se tope polako, a meneee svrbiiiiii nenormalno :D
Kazu kad svrbi onda prolazi, sve u svemu bejbi je dobro, ja se osjecam dobro, bolile su me kosti, al sad sam bolje :)
Haha, ako uopste uspije da se objavi moj komentar, jer dosad sam ih dosta napisala na druge teme, al nisu ga objavili, zasto ne znam ;D
Imate mahanje iz suncanog Frankfurta od nas :)
Pozdrav svim novim mamama!Prije 20 dana sam se porodila,radjena mi je epiziotomija,rana je bila u redu do prije par dana,kada mi je kod jednog sava pocela da curi krv po malo i kasnije da izlazi gnoj,inace konci su ovi sto sami izlaze. Od samog poroda ranu redovno perem,vjetrim sto vise.. na preporuku babice kad se upalio koncic ispiram hipermanganom i stavljam rivanol,takodje povremeno stisnem malo sa strane da gnoj izadje...Da li je ko imao slicnu situaciju?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »