Komentari za tekst "Koliko trudnica sme da se ugoji?"

Komentara
270
Ostavite komentar
Trenutno sam 24. nedelja i ugojila sam se 6kg. U trudnocu sam usla sa 61 kg. sto je negde oko moje idealne tezine. Nisam visoka (165 cm), ali sam se bavila sportom, pa posto sam misicava, a misici su teski, to je to - za mene idealno.
Setala sam redovno do 2,5 meseca, a onda mi je dr. rekla da mi je grlic skracen i od tada lezim :( tuga i nesreca za nekoga ko je stalno bio u pokretu. Doduse, i povracala sam od 3. do 4. meseca, pa sam se do tad ugojila jako malo. Mada, sreca u nesreci, ti moji misici su izgleda ucinili mnogo za mene. Kako lezanje odmice, oni se smanjuju, pa gubim postepeno na kilazi i mogu da se opet postepeno ugojim “trudnicki” :) i onako ide sve u stomak, koji je poprilicno porastao jer je beba malo veca. Sreca, imam jos “zaliha” misica, a voda mi se ne skuplja u organizmu jer se hranim zdravo i pijem mnoooogo vode. Kada mi se jede nesto slatko, pojedem neko voce ili popijem caj sa medom. A kada mi se nesto gricka, jedem semenke bundeve ili slicno zrnevlje :) I bar jedna jabuka svaki dan.
Jos ako mi doce dozvole da setam od 7. meseca :) mojoj sreci nece biti kraja :) nisam preteska, beba je zdrava i velika :) i posle porodjaja ocekujem tek par kilograma viska.
17+3 nedelja i ugojila sam se 7 kg stvarno ne znam kako i na koju foru...jedem normalno...
Trenutno ista stvar kod mene. Koliko si dobila do kraja trudnoce?
ja sam u 33.nedelji trudnoce. ugojila sam se oko 10kg.
Ja sam sad u 27+2 nedelji i ugojila sam se od prvog merenja 9 kg,al sam u prvih 3 meseca smrsala 5 kg eto tako samo od sebe nit sam imala mucnine nit sam povracala.Pre trudnoce sam bila teska 65 kg a visoka sam 182 pa sam se malo uplasila kad sam smrsala posto sam uvek imala problem da se ugojim.sad trenutno imam 69 kg i ne plasim se daljeg dobijanja na tezini bas zbog ta prva 3 meseca.Najvaznije mi je da bebac bude zdrav a ja iako nabacim vise sve se to da srediti vremenom :)
Zdravo svima,ja sam 24nedelja trudnoce,pre trudnoce sam imala 56kg, visoka sam 172..sada u 24nedelji imam 59kg.. Ugojila sam se samo 3kg do sada,a jedem normalno, ne preskacem obroke,hranim se zdravo....
Isto kao ja 😄 sada sam u 37. nedelji i imam 63kg, krvna slika odlicna, beba sasvim u redu 😄
23 nedelja sam i ugojila sam se 4 kg.. Ne vodim bas racuna o ishrani,ali i nemam neki bas apetit.. Jedem zdravo,oduvek sam bila mrsavica,tako da se i ne primecuje da sam se ugojila,sve je otislo na stomak...
Do 17. nedelje sam dobila 0.5kg. Sada sam u 18. nedelji i tu je jos 1,5kg. Nesto mi je to naglo... Ima li neko sličnih iskustava?
Hvala, sad mi je lakse. Interesantno je da ni ja ne jedem slatkiše, za sad. Nekako sam mislila da se kg povećavaju ravnomernije
Ja prvih 16 nedelja nisam dobila ni kg, a onda izmedju 16. i 23. nedelje +5kg :-/
Nisam imala mucnine, nisam povracala, jela sasvim normalno. Jedino sam imala smanjenu zelju za slatkisima, koje inace obozavam. U poslednjih par nedelja sam ih opet pocela jesti, ali ne kao pre trudnoce. Nadam se da cu u narednom periodu usporiti, jer ako ovako nastavim, preteracu :-D
U prosloj trudnoci sam se ugojila 18 kg,a porodila sam se u 35.nedelji,a izasla iz porodilista sa 2-3kg vise nego pre trudnoce.Sad sam 16.nedelja i do sad sam se ugojila 2,5kg...a prosli put sam do sad nabacila 5kg.Videcemo kako ce se sad razvijati situacija,sad imam bolji apetit a manje se gojim.
Zdravo svima mamama, meni je ovo prva trudnoca. Na pocetku sam imala 54kg a sada u 19-oj nedelji imam 58kg. Nisam se ugojila u rukama, nogama, licu... nego mi je sve otislo u stomak. Iskreno ne verujem da se zene ne mogu ugojiti ni kg tokom prvih meseci trudnoce. Meni to bas i nije normalno ali dobro sad, svaka osoba je prica za sebe. Beba raste, stomak je pun vode. Vaga mora da pokazuje koji kg vise. Zar ne? Koliko god da nabacimo, skinucemo, neka malo teze, nekoj to nece biti problem. Bitno je da smo zive i zdrave i da sve dobro prodje na porodjaju! U zdravlje! 😊
Ja sam se u prvoj trudnoci ugojila 6 kg. Super!! Ali nista nisam izgubila prve dve godine. Bila sam kuci, stalno nesto jela, kuvala, nisam vezbala. Bljak. Sve je krenulo jel nisam imala dovoljno mleka, pa logikom, jedi 'dovoljno' ovoga ili moras da popijes litar mleka dnevno. Budalastine teske, nista osim kilograma dobila nisam. Ne slusajte babe i ne jedite mladi kajmak i nece biti problema. Devojke koje aktivno vezbaju mnogo brze povrate liniju. I da - postoje devojke koje posle par meseci imaju ravan stomak kao da nikada nisu bile trudne. I nemojte da osecate krivicu ako bi dok imate kuci bebu vi isle malo da trcite, to takodje doprinosi da dobijete na tezini. Sreca vase bebe i porodice zavisi od vas.
Lako je onima koji nemaju pojačan apetit da pričaju kako se nisu ugojile,9 sam nedelja i imam 2kg viska,znam da je to previse ali sam stalno gladna,ne jedem slatkise i grickalice,ne povraćam,ali kad ogladnim moram da jedem i to je to,mislim da treba voditi racuna ali isto tako ne treba nikog osudjivati jer nisu svi isti.
isto 9 nedelja i 2.5 kg vise pokazuje vaga bas me strah sta ce do kraja trudnoce biti sa mojom kilazom.
32.nedelja i dobila sam do sada oko 7kg. Na mojih 183cm visine ja sam prilicno zadovoljna, uvek sam mislila da cu biti ogroomnaa u trudnoci.😁U sustini samo mi je stomak porastao, ostalo je vise manje isto. Ne pazim nesto preterano sa ishranom, ali i nemam mnogo veci apetit nego pre. Bebac super napreduje,cak ide nedelju napred.
Sve je to individualno drage trudnice.😊
Ne razumem zene koje bacaju minuse zenama koje su dodale manje kg u trudnoci. Da li su u pitanju predrasude ili lubomora ili sta vec. Meni je iskreno lepo i drago videti zenu koja vodi racuna u trudnoci u smislu da se krece i jede zdravo. Ja sam nedavno ušla u 7mi mesec, dodala nepuna 3kg, stomak i bebac rastu, krvna slika je odlicna. Kao bivsi profesionalni sportista, aktivno se krecem, takodje rano idem da spavam, i isto tako rano ustajem.
Ukatko privrzena sam zdravim navikama i ne mislim da to moze skoditi ni meni ni bebcu, al na kraju krajeva sve je individualno i svaki organizam je drugaciji, tako da treba raditi sve ono sto vam prija, u mom slucaju to je svijeze voce i povrce, dosta tecnosti, i pjesacenje.
Ima tu puno faktora u igri kid svake ponaosob, ali činjenica je da se trudnice sa jakim mucninama i ucestalim povracanjem neće mnogo ugojiti u odnosu na one koje nemaju takvih tegoba. Primera radi ja sam se značajno ugojila u prvom trimestru (4-5 kg) jos bas pazim a konstantno sam gladna...pritom do trudnoće sam baš intenzivno vezbala i pazila na ishranu (niska sam i manje otporna na kilazu samim tim)dana mucnine nisam imala a klopa me mami gore no ikad i nikakvi mirisi mi ne smetaju... poenta moje priče, da naravno da ne treba udovoljiti svom svakom hiru ali verujem da bebi ne prija ni majcina podsvesna frustracija sto se cesto bori sa gladju i zavarava ogroman apetit (ne izgladnjujem se i jedem stvarno zdravo svi rezultati su mi sjajni) naprosto ,treba naci balans izmedju ta dva. ..
Ja sam na početku trudnoće imala oko 67 kg a sada sam 8 mesec i imam 105 kg verovali ili ne da li je to dobro
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »