Komentari za tekst "Vaša beba u 20. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
84
Ostavite komentar
Bravo! :)
Moj decak ima 20 meseci i veoma je carobno dete.
Govori dosta reci, ne sklapa recenicu ali pojedinacno govoreci reci jasno ga razumemo sta nam kaze. Voli da "cita" svoje knjigice i zna da pokaze vise od 100 pojmova. Ne ide u vrtic, dosta vremena provodi sa surugom i sa mnom pa dosta i radimo sa njum tj. ne pustamo ga uvek da se sam igra vec i mi ucestvujemo. Veoma je poslusan i postuje to sto mu nesto nije dozvoljeno dirati, pokaze rukicom i kaze da je to "ne ne".
U ovom periodu su stvarno prezabavni i precarobni.
Sve najbolje od mene i mog Maksima.
Mislim da je sve od deteta do deteta…moja je krenula u vrtic vec sa godinu dana i to u inostranstvu,sada sa 20 meseci komunicira samnom na maternjem jeziku a u vrticu na stranom…sve sto joj ponovim dva puta ona zapamti(ako je zainteresovana) tako da roditelji ne brinite se,pravite njihov tempo i sve ce biti dobro 😊
Moja bebac je dobar decak,ali kada mu nesto ne dam sto je on zamislio krene da baca igracke ili sta mu je u blizini ,ja se trudim da ga sprecim,ali bas je tvrdoglav i tera svoje,sto se tice dece u okruzenju primetila sam da se niko tako ne ponasa,pa iskreno sramota me je,kada smo u parkicu samo trci i nema mira ni sekunde,druga deca se ne ponasaju tako,tako da sam pocela da ga vodim ili negde gde igramo fudbal,trcimo i pokusavam da ga naucim da ima paznju da me trci non stop,brinem se za njega,sve razume,pametan je,ali nece da prica konkretne stvari jako slabo je zainteresovan za ucenje reci,starije dete je devojcica i nije bila takva pa imam utisak da sam se zbunila i negde pogresila ?
Moj sin je isti takav. Uvek je takav i bio, radoznao i nikad ga nije držalo mesto. Pre nego sto je propuzao, užasno mu je bilo dosadno kod kuće, uvek smo morali da se šetamo, da on razgleda. Sada trči kao lud, izlazi van parkića, sve što mu je poznato dosadno je itd. Takođe ne priča, samo nešto brblja na svom jeziku i ponavlja neke naše reči koje kažemo ali sve razume... Isto je tvrdoglav i kad mu ne daš nešto što želi, odmah se baci na pod i počne da plače. Ja ga obično pustim, on tu izdrami i ide dalje :) nekad isto želi a nekad krene na drugu stranu... u svakom slučaju razumem te! On je meni prvo dete ali gledam okolo po parkiću vidim da se uglavnom devojčice razumnije mada ne mora da znači. Isto sam bila očajna jer sam mislila da je on jedini takav. A onda sam videla i druge dečake kako se bacaju u luna parku jer hoće još da se voze, kako prave mamama haos na ulici jer im nisu dale da jedu sa poda... i iskreno bilo i je lakše kad sam videla te stvari. Posle mora sam se očajna vratila jer je on jedini išao van plaže obilazio hotel, svaki deo hotela je morao da obiđe da vidi dok su druga deca sedela pored roditelja i igrala se. Jedini je pravio haos na aerodromu zato što mu nisam dala da pipa pokretnu traku. Ja mislim da je to faza i da će proći kada postane svesniji šta sme a šta ne sme. Dosta je i do karaktera deteta.
Ne verujem da ste pogrešili. Dete je takvo kakvo je, prosto su neka deca više za priču, druga za logičke igre, a treća više sposobna za fizičku aktivnost. Samo ne popuštajte pred Vašim granicama, a neka bude sve kako on želi ako je ta želja u redu. Ako se nervira pred ljudima, gledajte da mu skrenete pažnju na nešto drugo, dajte mu hranu, mobilni, šta god, sve je to za druge ljude prihvatljivije nego dete koje plače, a kad ste nasamo, onda samo sklonite sve čime bi mogao da se povredi i pustite ga da ishisteriše i da vidi da taj način kod vas ne prolazi... To Vam je moj najdobronamerniji savet, kako se ja snalazim u takvim situacijama.
Dragi roditelji, druzite se malo cesce sa drugima koji imaju decu kao i vi-vrsnjaci. Iznenadicete se koliko neki znaju mnogo toga a koliko neki ne. Sve zavisi od okruzenja deteta i temperamenta deteta. Elem, mene zanima kako ucite vase 20-omesecnjake da peru zube? Mene moja mala zgrozeno gleda kako perem zube i baca cetkicu kako joj je pruzim..
starija je u ovom prriodu vristala kad treba da pere zube dok mladja sad po ceo dan drzi cetkicu i pastu u ruke i juri sve redom da joj stave da ona trlja pa onda da ispere i jos jedno sat vremena da pere rukice
Mi zubice peremo zajedno, imamo punih 20meseci, to smo naucili vec sa nekih 15/16meseci i on je vec navikao, tacnije usli smo u tu neku rutinu. Jedini je problem sto voli da proguta pastu ali i to cemo savladati jer vidi da ja to ne radim i kapira da gresi naravno ja mu i kazem da mora da ispljune. Mislim da je bolje da prvo zajedno krenete tacnije da joj vi perete zubice dok ona to ne savlada 😊😊 Pozdrav svima 💓
Moja voli klip sa dečjom pesmicom "Servis za pranje zuba". Tu se vrte slike dece koja peru zube, pa hoće da ih imitira. To služi za druge koji je čuvaju da je privole, a ja sam nemilosrdna, moze da plače koliko hoće! Jednog dana će joj biti drago što sam tako reagovala, jer je životna lekcija mnogo šira od redovnog pranja zuba.
Moja cerkica voli da pere zubice ali ne podnosi ukus paste. Cim oseti odmah baca cetkicu i izlazi iz kupatila. Sve dok je samo voda u pitanju pristaje. Mi smo joj dozvolili da sama bira cetkicu pa smo tako tri kupili i sve ih voli.
Drage mame, moj sin ima 20 meseci, trci, sutira loptu, prica nesto na svom jeziku ne razumemo ga, nece da crta i ne igra se puno sa igrackama...nekad autic ali uglavnom sve sto ne treba dira, pampers jos koristi, ne jede sam...al mene to nista ne cudi, svako dete je za sebe i svi ce nauciti sve kad budu hteli!!!! Uzivajte u vasem detetu, ne zamarajte sebe suvisnim pitanjima
ljudi,majke samo neka su vam deca ZDRAVA! Verujte da je to najvaznije. Sve cesce cujem lose vesti u vezi dece ,sto se zdravlja tiče.
Molite se za ZDRAVLJE ,a ostalo će doći kad tad(pričanje,trčanje,noša...)
Moj bebač je prohodao prije neki dan u 20 mj.ne priča,ne igra se snama,ne zna reci niti pokazati šta želi.Nije društven niti voli da se igra sa djecom u svom je svijetu.Moja beba je ukljucena u ranu intervenciju zbog sumnje na autizam.I sve vi mame koje se nadmećete čije je dijete naprednije,pametnije ...mogu vam reci da ja svog sina ne bih dala ni za jedno vaše dijete.Volim ga baš ovakvog kakav jeste,i bas ovakav je najbolji i jako sam ponosna na njega i zahvalna Bogu za svaki novi dan.Snjim je svaki dan poseban pun smjeha,veselja i iznenađenja.
E neka si nam rekla 👌🎯! Svaka cast! I uzivajte sa vasim andjelom!
😇💗👍
Ja ne citam ove komentare. Ali citajuci iz nedelje u nedelju kako deca funkcionisu itd. Moja devojcica bas odudara dosta od navedenog u textu. Sama po sebi je od rodjenja jos ubrzana. Sve je radila pre vremena. Pa tako ja pratim ovaj text i citam sto smo prosli davnih dana :-) ali dobro. U pocetku sam citala komentare i ne verujem da se mame mogu tako prepucavati,pa svako je dete drugacije. Moja npr prohodala sa 8meseci,26.09 napunila 20m. Jede sama ne nosi pelene,prica sve sklapa recenice. Broji do 10 na Srpskom i Madjarskom zna par boja na Engleskom. Pustam je sve sama da radi i ne forsiram je niucemu ali eto. Dete je dete. Ne zurite i pustite decu da sama sticu sve redom. Jako je ruzno prepucavati se.
Moje dete prohodalo 20 meseci i jedan dan😊
Svakom je svoje dete najbolje, najpametnije naj, naj, naj!
Citam i nevjerujem sta zene pisu...al realno zavaravaju sebe samim tim,a ne druge...ja sam majka dvogodisnjeg djeteta,sada sam ponovo u 10 nedelji trudnoc...mogu da kazem da mi je dijete normalno hvala bogu,prosjecno kao i vecina druge djece....nikad mi nece biti jasno,,cemu ovolika hvala??? time djecu kvarite...zaista ne shvatam cemu to..jako mi je zao ovih gospodja koje zaista imaju neki problem i fino pitaju jer je normalno da ih zanima misljene drugih majki,,al kad naidju na bahate mame sa svojim nerealnim odgovorima,jako mi je zao...takav smo narod,ja ja i samo ja..pozdrav svim pozitivnim realnim i ljubaznim mamama
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »