Komentari za tekst "Kako izbeći amniocentezu i rizike koje nosi?"

Komentara
21
Ostavite komentar
Parovi koji prolaze pakao vto dobro znaju da se uvek moze priustiti 500e za neinvazivni test. Sto srecnici koji zacnu prirodnim putem nece da prihvate. 500e je danas nikakav novac i svako moze makar da ga pozajmi, dakle i priusti. Ne budite smesne, pobogu!!!
Dabl i tripl su statistike. Zar nije bolje i uzajmiti se za sesto eura nego imati dete sa genetskim poremećajem koje ce celi život imati problema,a i vi sa njim? Ima i jeftinijih neinvazivnih testova. Onaj ko je radio amniocintezu i nema posledica se moze smatrati srećnom osobom. Nakon sedam godina borbe za potomstvo, sesti evra za dobrobit Nase bebe nije nista!
Da li svako moze da izdvoji 700E za tu metodu???
Zasto bi neko izbegao amniocentezu? Ja sam prvi put radila o trosku drzave sa 39 godina a drugi put sam zakasnila iako sam bila 5 nedelja u drugom stanju i rekli su da je sve popunjeno...sa 44 godine..radila sam je privatno u konzilijumu cena oko 22000 dinara. Najbolje sto mozete uraditi i za dete i sebe osim ako ste spremni da rizikujete i da prihvatite dete sa anomalijama, ako ne daj Boze dodje do toga..
Slažem se sa Marijom,pa to dete je živo i zašto bi ga ubili. Da li bi ubili već rođeno dete? A sem toga ne malo puta su rezultati tih testova pogrešni.
Recimo zato sto nije naivna metoda. Meni je i amniocinteza dala lazno pozitivan rezultat, pa sam morala na kordocintezu. Suma sumarum, ni amniocinteza ne daje sto pozto tacne podatke, a invazivna je metoda
U potpunosti se slažem, amnio ne daje 100% tačan rezultat kao ni prenatalni Nipty testovi. Govorim iz ličnog iskustva. Radila sam Nipty, dobila rezultate da je sve u najboljem redu, na kraju sam rodila bebu sa rijetkim sindromom. Nipty testovi inače daju rezultat sa 99% tačnosti što znači da postoji 1% vjerovatnoće da se beba rodi sa nekom anomalijom. Danas je lutrija roditi zdravo dijete i pored svih testova koji nam se na tržištu nude.
Наравно да сам спремна да ризикујем шта год треба, јер ми не пада на памет да прекидам трудноћу ма шта ми рекли. У мени је други живот и није моје право да га окончавам.
Апсолутно се слажем с Маријом. Браво!
Радила амниоцентезу два пута, у обе трудноће. Хвала Богу, оба пута све је било ок...
Ради се између 16 и 19 недеље, остаје се један дан у болници (у Нишу је било тако). Резултати су за три недеље. Срећно... :)
U koliko nedelje se radi plodova voda i za koliko stizu rezlutati i dali ste ostali u bolnicu molim vas za savet hvala
Meni dabl nije dobar tj dobar je al hormon beta je malo povishen zakazali su mi dribl rest pa ce mi videti..ima li slichnih sa ovim iskustvom. ? Neka pishu..pozz
Draga Biljana, i meni je u prvoj trudnoći beta hormon bio povišen, kao i još neki parametri kod bebe. Imala sam 37 godina i zabrinula sam se da li je sve u redu sa bebom. Čak je i moja doktorka reagovala zabrinuto. Amniocentezu su mi radili u klinici "Narodni front" i ispostavilo se da je sve u redu i da je samo moja beba malo naprednija, pa su zato i rezultati sa ultrazvuka bili povišeni. Nadam se da će i tvoje iskustvo biti slično mom. Sve najlepše tebi i tvojoj bebici!
Meni je dabl bio los, tripl jos gori. Radila sam amniocentezu koja je pokazala da nosim zdravu devojcicu. Zdravu devojcicu sam rodila. Dabl i tripl test su statisticki testovi i ne pokazuju da li dete ima ili nema neke genetske anomalije, vec pokazuju sanse da ih ima ili nema. Amniocenteza retko gresi. Ovaj test koji pominju je odlican, ali preskup. Ako je rezultat dobar onda znaci da je dete zdravo, ali ako je los onda je potrebna amniocenteza jer ne mora da znaci da dete ima anomalije - to su mi rekli u genetskom savetovalistu.
Samo sto je taj test 700 eur malo je onih koji sebi to mogu priustiti. Amnio ipak mozes uraditi besplatno ili privatno tako da treba biti informisan i u zavisnosti od finansijske situacije uraditi nesto od testova dabl je samo statistika a rizik je konstantan u trudnoci tako da se treba cuvati ipak je 9 meseci dug period.
O ovome se toliko prica a da li ga moze svaka trudnica priustiti? 600 eura?
Kosta izmedju 40000-45000 (bar je tako bilo kada sam je ja radila pre 2 god) u zavisnosti od klinike ako je ne radite u drzavnoj ustanovi gde je besplatna. A RFZO refundira celu sumu i isplata se ne ceka nesto dugo! Bar je to moje iskustvo.
Draga Danijela,imate pravo na povracaj tog novca od drzave. Pozdrav
Nemam razlog traziti nacin da izbjegnem. Jednostavno u 12tt kad me pitao za dabl test rekla sam da ne zelim niti jedan test da radim. Gin mi samo dao papir gdje pise da obijam sve testove potpisala se i vise mi nije ni spimenuo. Bogu hvala moje dijete se rodilo zivo i zdravo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »