Komentari za tekst "Svi strahovi jedne buduće mame i kako se izboriti sa tim"

Komentara
32
Ostavite komentar
Zdravo imam poneko pitanje bicu zahvalna ako bi neko na njih mogao da odgovori. Naime nisam sigurna da li sam trudna rano je da bi tesst pokazao trebala sam po kalendaru dobiti ciklus ali mi je kasnio 2 dana i 3sam imala malu braon sluz vec danas nema nicega samo malo belo pranje da li mozda neko zna o cemu se radi?
Mame i buduce mame, koristim priliku da vas obavestim o necemu, tice se nasih stomaka nakon porodjaja. Neke mame imaju srecu da brzo povrate liniju nakon porodjaja ali ima i nas koje imamo i dalje velike stomake i nakon dugog perioda. Ja sam tako mislila da ce se stomak povuci ali i pupak je ostao ispupcen i stomak.. i kada sam pitala svog ginekologa o cemu se radi rekao je da je njemu moj stomak lep i da se ne opterecujem! kreten! Medjutim, svaki ginekolog bi trebao da uputi zenu posle nekog perioda fizijatru koji ce utvrditi kolika je dijastaza trbusnih misica i da li je ima, ako je na vreme ne suzbijete onda se trbusni misici jos vise odaljavaju i postoji mogucnost stvaranja pupcane kile... to se meni dogodilo i moracu da je operisem. Da sam na vreme otisla kod fizijatra koji me je odmah uputio kod hirurga nista od ovoga verovatno ne bi bilo.. Operacija nije komplikovana ali ipak uz pravilne vezbe moci cete da povratite svoju liniju mnogo brze. Nemojte da mislite da stomaci treba da budu veliki ako ranije nisu bili, samo je potrebno malo truda i dobar savet strucnjaka. Mnoge zene godinama zive sa kilama iako ne znaju da ih imaju, tako da vredi proveriti.. veliki pozdrav za sve mame i buduce mame i beke!!! ☺
Cao,buduce mame, htela bi da vas pitam nesto sto me jako brine, prva mi je trudnoca, moj lekar mi je rekao da sam u 12-oj nedelji trudnoće, s'tim da me nije ni pregledao, samo je izračunao po poslednjoj menstruaciji na kalendar, poslao me na ekspertni, tamo su mi rekli kako nisam u 12-oj nedelji vec u 9-oj,i da ako je sam u 12-oj da se plod ne razvija, e sad moje pitanje je da li je moguce da ako mi je poslednja menstruacijia bila 18.februara da sam zatrudnela tamo negde sredinom marta? Menstruacijia mi je retko kad bila redovna... Hvala unapred 😘😘😘
Koliko ja znam, a sada sam 12+2tt i meni je raacunao od zadnje menstruacije koja je bila 29.11.
mada, moze se desiti da pogrese jer nekim zenama nije redovno, ali ipak on po zadnjoj menstr izracuna kada je bila ovulacija
najbolje da posjetis jos jednog ginekologa.sretno❤
znam da nema toliko veze sa temom, ali izgleda da imam kandidu, a 14 nedelja sam, vec 2,5 meseca koristim utrogestan vaginalno ujutru i uvece, pa me zanima ima li neka iskustva, i da li zna sta smem koristiti u tom slucaju. hvala puno!
Ja sam po uputstvu doktora, za kandidu koristila vaginalete polygynax, 6 komada i za sada mi je ok, nema simptoma kandide kojih je bilo (pojacani sekret i svrab).
Smes. I ja sam je imala i koristila utrogestan. Ginekolog mi je rekao da to nema veze jedno sa drugim :)
pozdrav za sve mame i buduce mame, jel moze mala pomoc (savet)? kako da ublazim bol i oticanje u nogama sem toga da dignem noge na malu visinu i prohladnog tusiranja nogu..?! stvarno vec ne znam sta da radim...najgore je sto mi samo nocu kad legnem nateknu noge...preko dana ne...cak i kad se ne krecem previse i onda imam isti problem :/
Cestitam Milice nova mamice! :-) Majcinstvo jeste drugacija perspektiva od one koju imaju zene pre porodjaja, ali divno je citati i tekstove i misli trudnica koje strepe, nadaju se, sumnjaju i s nestrpljenjem iscekuju rodjenje svoje bebe. Bar ja uzivam, a verujem i ostale devojke, zene, majke,tetke, bake..one koje imaju i one koje nemaju svoju decu. Svacija je perspektiva jedinstvena i trebalo bi je ceniti. Mnogo srece u buducim danima, meni su bili najlepsi dani zivota :-) Zvuci kao fraza..ali u mom slucaju je istina. Pisite nam i dalje..Iako nisam od onih koje ocekuju porodjaj, moja beba ima 15 meseci, ali ja i dalje obozavam da citam ovu rubriku.
Svaka cast sve pohvale za ovu poruku
drage mame, imam jedno pitanje...da li je normalno da u trudnoci bude dijareje? sesti sam mesec i vec dva dana imam dijareju, ne jedem nista masno, vec gledam da jedem laku hranu, juce sam popila probiotik i bilo mi bolje, danas opet ujutru imala sam dijareju, da li je to normalno ili ipak da se javim lekaru? hvala uapred :)
Majo nisam jer sam popila probiotik...svega dva puta sam isla u kupatilo...ja msm da je to neki stomacni jer nisam jedina u kuci...i moj muz ima isti problem
Ako si imala više od 4-5 stolica dnevno možda si pokupila neki stomačni virus...
Milice samo da ti čestitam od ❤️puno srece u novoj ulozi uživaj sa svojom bebom veliki pozdrav
pozdrav za sve mame, ne znam vise ni gde bih ovo mogla da svrstam ili gde ne..odlucila sam tu da napisem...prva mi je trudnoca u 24 sam nedelji i imam osecaj da me svaka kost boli...ne mogu da lezim ni sedim...sve me boli kao neku babu od 80god :D da li je sve to normalno jer se sirim itd?
Mene je isto svaka kost bolela,najviše kukovi,pa se bol spustao u noge,ali eto prođe sve to,da nisam pročitala tvoj komentar ne bih se ni setila toga.
termin mi je 10.07 :) i meni je bebac nisko i moram da odmaram...carskim rezom cu se poradjati
Draga moja Zuzana i ja sam u 24 nedelju ja se osecam super samo sto moram vise da odmaram jer mi je moja bebica bas nisko dole ponekada i mene dole boli nisko jer je beba velika i pritiska matericu to je normalno da boli moraš se vise odmarati draga i noge da su ti sto vise podignute veliki pozdrav tebi i uživaj u trudnoći kad ti je termin kako razmišljaš da se porodis
Drage mame/buduće mame ova rubrika se zove "Roditelji pišu" nemam nista protiv autorke naprotiv ali mislim da vi gospođo pišete iz dosade i pošto još uvek niste postali mama smatram da ovi tekstovi nisu na svom mestu. Ne želim da uvredim bilo koga ali ja ovu rubriku čitam da bi "pokupila" neke trikove i podelila svoje ako ih smatram korisnim, takođe jer dosta mališana se ponaša isto pa mi je drago da pročitam šta me čeka ili da se podsetim kroz šta sam prošla. Želim vam prijatnu trudnoću i srećan porođaj :-)
Čestitam vam, želim puno zdravlja i sreće vama i vašoj bebi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »