Komentari za tekst "Recepti za bebe od 10 do 12 meseci"

Komentara
61
Ostavite komentar
Ovo su sigurno neki strucnjaci za bebe cim ovako komntarisu vase objave i druge majke. Nije li vas sramota? Sta ,samo se vi oko deteta trudite? Nemojte da vredjate druge ljude da bi sebe uzdigle.
nazalost sve vise majki je lenjo I samo rode dete a posle toga se sete sa se nisu nasetale u zivotu I tu dolazi problem
Nazalost koliko ljudi toliko i cudi!mislim da mnogi nisu dorasli odgovornosti.steta da su roditelji,trebalo bih gledati da bebe i mala djeca dobe hranu koja je prilagogena njihovom uzrastu a ne ljenosti primitivnosti i neodgovornosti majke 🥶
Zasto bi dete jelo komadice hrane ako jos nema sve zube... cemu ta forsirnja deteta za govor, hodanje, jelo?? Zasto zurite sa slatkisima?? Celi zivot ce zvakati pricati hodati... Svako dete pokazuje samo kad ce i sta raditi a da ne pricam o busenju usiju.... :(
Mozda zato ato ima beba koje odbijaju mleko i ima beba koje su zrele za novu fazu a to je hrana...zato svaka majka treba da osluskuje svoje dete i prati potrebe deteta.. ne mozete globalizovati i osudjivati majke koje daju hranu, nije u redu... ima beba koje odbijaju mleko kao sto je moja i sta treba da je pustim da ne jede?? To nema veze sa zubima, nego sa potrebom.. za ostalo se moze cekati o slatkisima i sokovima cak i prirodnim necu ni da pricam..to tek posle druge godine.. ali za hranu u mnogo slucajeva nije stvar zurbe i takmicenja da drugima nego potreba deteta
Bravo za komentar! 👏
Moje dijete 10 ipo mjeseci ,jede apsolutno sve, pedijatrica preporucila zumanjak sa 8mjeseci.blendamo samo dio voca za uzinu jer bananu jede iz ruke.meso jede kao I mi I svu ostalu porodicnu hranu a jos nema nitijedan zubic..hvala pozdrav
Postovani,

Baka sam troje unucadi,5,2 i 1 god.Licno mislim, da deci do bar dve tri godine ne treba prziti i zaprzavati jelo.Cujem i citam da mnogi roditelji daju deci sve i svasta,od burgera i raznih fasfud jela,majoneza kecapa...Vasi recepti a pretpostavljam sastavljeni u saradnji sa nutricionistom.Mada treba izmeniti przenje .Maslinovo ulje je svakako zdravo ali samo ukoliko se ne przi.

Srdacan pozrav

baka Sladjana Stankovic
Zdravo, imam pitanje da li jos neko ima ovaj problem sa detetom? Ima 14 meseci do pre 2 meseca jeo je sve voce, povrce, meso sada sve odbija. Nece uopste da otvori usta a i kad ue zalogaj cim oseti sta je pljuje i place. Trenutno jede vocni jogurt, puding, milupa zitarice, gricka hleb, jabuke,
banane, mandarine. Kada smo isli na vakcinu sa godinu dan pitala sam pedijatra sta moze biti, ona kaze zubi. Evo proslo je vec dva meseca od zubica ni traga. Izvinite na dugom tekstu, hvala :)
Vidim da se ovdje svašta predlaže što nije zdravo,npr kombinacije skrob-proteini , rendani sir(topljeni) koji nije zdrav ni za nas odrasle i slično.
Moja cerkica ima 10ipo meseci. Obozava hranu,sta god da vidi mora da proba inace u suprotnom nastupa nervoza :) jos uvek je dojim,ali kravlje mleko nece ni da proba ,odmah place,mada od njega se i ospe oko usta? To me brine jer cu uskoro morati prekinuti dojenje zbog trudnoce,a zao mi jer bas voli da siki :( da li se to desavalo nekoj od vas? Sta da radim,dal da je na silu navikavam na kravlje mleko ili ne?
Probajte ono bez laktoze ili kozije. Mozda ce vise voleti jogurt. Dojenje izaziva kontrakcije materice (zato se materica brze skuplja ako beba doji od prvog dana) a i zenin organizam ostaje bez kalcijuma ako i pravi mleko i pravi bebine kosti. Ja sam prekinula sa dojenjem kad sam bila u 4 mesecu (mada je i tad sikio samo pred spavanje). I posto je izmedju de bebe razlika 22 meseca plus je drugi dojio 14 meseci snimak mojih kostiju je bio ocajan kao babe od 70 godina.
Trudnoca nije razlog da prekidate dojenje!!! Pustite dete da sisa koliko dugo hoce. Duetsko dojenje je sasvim normalna pojava, uvek bilo (!)
A cisto kravlje mleko se ne preporucuje za ishranu ljudi. Ako vec hocete da uskratite svoje dete sisanja, dajte mu neko adaptirano.
Samo da vas podržim u prestanku dojenja, naravno da se ne možete toliko iscrpljivati s obzirom da ste ponovo trudni... A za bebu, ne brinite, neko adaptirano ili kravlje mleko će sigurno vremenom prihvatiti...
Moj sin ima 10 mjeseci,jede sve sto skuvam,svaki dan razlicito.Puno voca i povrca.pije cijedjene sokove i puno vode.
e, bas tako i moj mali sve jede ... ja i sto mu nesto dala ja kad jedem on gleda u mene i place i dok ne dam nece da prestane ....
moja cerka ima 14 mes,a inace rodila se ranije dva meseca. mi jos uvek blendiramo hranu zato sto ima samo jedan zubic,a evo sad izlazi i drugi. ona lepo rucka sve sto joj napravim. uglavnom su tu tri glavna obroka i jedna do dve uzine. doruckuje poridz sa vocem(ovsene mekinje prokuvane u vodi i posle se doda malo mleka i voca) i poparu sa mladim neslanim sirom ili kacamak sa sirom i malo jogurta. za rucak dobije neko meso,junetina,teletina,pilece belo sa raznim povrcem i to su razne kombinacije i umiksam joj u sve to malo hleba i maslinovo ulje,jednom ned dobijs za rucak jaje i jednom u dve nedelje lososa. za uzinu jede pecene jabuke sa malo plazme,bananu,sezonsko voce uglavnom,ponekad joj i kupim vocnu kasicu,puding,vocni jogurt koji nekada sama napravim. za veceru jede pirindzanu kasicu ili kasicu sa keksom i zitaricama.. ne pijemo nista sem vode,jer ne voli,pa cak ni mleko,unosi ga samo kroz kasice. eto mozda sam dala nekom ideju,posto sam i ja videla par dobrih ideja! pozdrav mame!
Molim mame koje su nervozne i isfrustrirane bilo cime da ne ostavljaju svadljive komentare. Hvala.
Svako dete je drugacije, ono sto je dobro za Vase dete, ne znaci da je i za neko drugo. Ovakvih mama mi je iskreno, preko glave, misle da su najpametnije i govore drugim majkama da grese, a svaka mama najbolje poznaje svoje dete i nepostoji univerzalni recept.
Postovana Ivana, imam cerkicu koja je sa 10 meseci pruzila rukicu na pohovane tikvice i sa samo prva dva gornja i jednim donjim zubicem grizla i jela, i od tad vise nista nije ni mleveno a kamo li blendirano. Sve je lepo sto deca vole da jedu i tada roditelji nemaju brigu ali mislim da si gresila sto si joj blendirala hranu jer dete kada grize, cime god tako jaca vili cu i i zubice.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »