Komentari za tekst "Vaše dete 2 godine - četvrti kvartal"

Komentara
36
Ostavite komentar
Evo i mi imamo problem. Sto se hrane tice, ne toliko, jede sta spremimo , hoce da proba nove stvari. Hiperaktivan je. Govor nam malo teze ide. Razumemo se, zna mnogo reci ali vise od dvadesetak ne govori ispravno ili celu rec. Npr dodji, tu rec zna celu ali kaze samo DO, Musicu zove mu, i tako dalje. Uglavnom su mu sve reci prva dva slova ili do prvog samoglasnika. Bili smo kod logopeda i kaze da sami vezbamo kod kuce, da sto vise govorimo. I to radimo ali njemu paznju okupiramo najvise 5 minuta i onda on krene sa onim sto je smislio.
odite vi kod drugog logopeda....
Pricajte puno sa detetom,pricajte iako mislite da vas ne slusa,npr dok se igra.
Zdravo mame, moje dete nije zainteresovano za hranu i to traje odnkadnje prestao da jede pasirano, znaci vec skoro dve godine... Takodje, shodno tome, nece ni sam da jede, u vrticu nas malo grde zbog toga, a i ja se slazem da je vreme da jede sam. Imate li neki savet kako da ga ucim? Hvala :)
J imam dvije bebe i nutricionista sam za bebe. prije svega, mame grijese u prvom koraku, a onda se zale na bebe,djecu, prije svega bebi vec od 8, devetog mjeseca treba davati da jede prsticima i ne postoji beba koja ti nece, vec uplasene mame koje joj to istrazivacko počke, u kojem one uzivaju ne dozvoljavaju, a ubrzo nakon toga, ored bebu se stavljaju laksi obroci kako bi sama pojela do zahtjevnijih postupno. Sto i tu mnoge mame grijese, misleci da ce im beba ako se tako sama hrani ostati gladna, greska ogromna greska, kroz sav taj nered,bebe vjezbaju motoriku, sticu vrlo brzo vjestinu samo-hranjenja kao i vjezbaju "zvakanje" itd., mije obje bebe jedu same sve zahtjevne obroke od 12mjeseca i nilada ih nahranila nisam niti to daju, sto se hrane tice, bebe broj 1. vole da jedu ono sto vi jedete, pa tim ako jedete nezdravo, buducnost vam na zalost ali nosi nezdrsv nacin jelovnika za vase dijete, a bebe takoder vole ukusne kasice, dakle ako nesto spremate i vama nije ukusno, znajte da ce bebi biti tek prva dva mjeseca od pocetka jela krute hrane. Morate imati cjelovite obroke protein-ugljikohidrat-povrce i to ne svaki dan protein, plus dobre masnoce, recimo repicino ulje daje prekrasan ukus kasicama koje se jos ne sole, mesno-povrtne-zitne isl. Evo samo jedan receptic koji ne postoji beba koja ovo ne voli, dorucak, skuhate zob., zatim stavite izblendan mango, bananu i jabuku, stavite kasikicu kokosovog ulja i cimet i zapamtitre sve sto je organsko izuzev meda, koji nije pozeljan ni do druge godine da se daje, kao ni curokot ulje do 3, dakle, ako je organsko do godine dana ne morate da pratite tablice vec uvodite kada god zelite, po principu kako se i uvodi svaka nova namirnica.
tako, pred bebu stavite za pocetak povrce-razno isl. da jede sama rukicama i ostalo ce ubrzo doci na svoje. Ne ubijajte u bebama ono sto je u njima prirodno, sto vole, a to je da se same hrane, one u time uzivaju ali ih majke nauce suprotnom i onda idu s kraja na pocetak od prirodnog instikta, sposobnosti prave nesposobnost.
Moj ne jede nista,takodje vec 2 godine.. nisam uspjela nista postic,nikakav pomak.na sve mu se povraca ni da proba... jos uvijek..sretno
Draga Natasa,ne znam da li ste uspeli da resite problem,zato sto vidim da je vas post poslat jos prosle godine.Ako se niste izborili sa ovim problemom evo par nacina iz mog licnog iskustva.Moja cerkica je bas pocela da rucka sama kada je krenula sa 12 meseci u jaslice.Mislim da je to bilo zato sto je videla stariju decu i njih je kopirala.Isto je bilo i sa odvikavanjem od pelena i samostalnim oblacenjem i skidanjem.Kod kuce je vec bila druga prica i stalno se mazila i imali smo problem sa jelom.Medjutim mi smo bili uporni i nismo hteli da je hranimo i nekoliko dana je bila gladna,da bi na kraju pocela da trazi da rucka sama i nije birala hranu sta joj se svidja ili ne.I stalno smo joj govorili da je velika i da mora da rucka sama.
A u vrticu niko nema pravo da se ljuti na vas,zato sto ne mogu roditelji da stignu bas sve da nauce svoju decu.
Drage mame mom malom se pokvarlili zubici,samo jedinice svi mi kazu da je od slatkisa ili od varalice...inace i cerkica jede slatko i koristi varalicu ali njoj su zubici uredu..peremo ih redovno..nisam ga vodila kod zubara jer ce svakako da mu se menjaju...dali ste vi imale takav problem..?
Morate ga odvesti kod zubara, zubi mu neće sutra ispasti nego za par godina do tad ce karijers da se proširi na više zuba, dete će imati crne zube smejaće mu se deca a ako ga budu boleli moraćete da mu pasirate hranu.obavezno kod zubara
Moj savet ti je da vodiš dete kod zubara, otvoriće mu zubic i sigurno ga neće boleti. Jeste da se ti zubici menjaju ali to nije razlog da se ne popravljaju, zašto dopustiti da se polomi ili onako ružno pocrni.
sigurno je od nedovoljne higijene i ne kvalitetniji zubići. ja bi odvela u stomatologa bar da se dijete navikava i ne razvije strah od doktora. to je jako važno jer ako odvete dijete kad već zub boli slijedeći put neće sigurno ići. čitajte mu knjige o gricu i grecu i svakako pojačati higijenu.
molim vas majke,dali se neka susrela sa situacijom da joj dete ima svetlo zutu stolicu,koja ima strasno gadan miris,moj mali je bio jedan dan povracao,otisli smo kod pedijatra,i da imao je jedan dan temperaturu,ali sad je ostalo da ga muci ta stolica,pije probiotik,jede samo supice,kuvan pirinac sa piletinom,pire krompir,banane...ako imate neki savet ili ako se neko susreo sa tim poroblemom neka napise nesto..Inace sve to traje vec 3,4 dana....
stomacni virus
ponekad ne mora ni stici resenje,ali vam leze novac na racun..proverite😉
Предала сам за дечији додатак 04.07.2016 и још нисам добила решење.Колико се чека на решење и како се исплаћује када га добијеш?
od 3 do 6 meseci se ceka...tako sam ja bar cula
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »