Komentari za tekst "Kako da otvorim bolovanje radi posebne nege deteta"

Komentara
70
Ostavite komentar
Ko placa bolovanje posle porodiljskog poslodavac ili drzava?
Hvala unapred
Da li je moguce dobiti produzetak porodiljskog ako je beba alergicna na proteine kravljeg mleka?
Da li je neko uzimao ovo bolovanje ako dete ima jedan bubreg?
Postovanje. Krajem meseca treba da se vratim na posao nakon godinu dana porodiljskog odsustva. Zanima me dali u srbiji moze majka da produzi por. Odsustvo na godinu dana npr. ,iako ne za 100% platom, nego 50% ili manje vise.
Moze,ako ponovo ostane trudna🙄na osnovu cega bi nam neko produzavao goooodiiinuu dana?
12.02.2017.mi je otvoreno porodiljsko bolovanje,cetvrta beba je u pitanju i znam da imam prava na dve godine.E sada me zanima,jer sam zaposlena,dali do isteka te dve godine treba opet da idem na komisiju,jer ce uskoro prva godina da istekne i ako trebam,dali od ginekologa trazim uput i kada?Hvala
Evo i ja sam u konfuziji totalno, ako ima nekog iz NS ko mi moze objasbiti barem nesto? Dete mi je rodjeno sa anomalijom, operisan je 4 puta i to zadnji put u inostranstvu. 8 meseci smo proveli u bolnici od rodjenja, hvala bogu pa je sada sve u redu ali malo kasni u razvoju. Pedijatar me pre isteka bolovanja uputi na interesornu komisiju sa recima da kod njih mogu dobiti vise meseci dok ako me posalje u socijalno na komisiju tamo po zakonu max 2 meseca. Ja je naravno poslusam i uradim tako. Medjutim, nekim slicajem moj predmet se zagubio na toj interesornoj komisiji i posto se niko ne javlja otvorim bolovanje kod pedijatra. U medjuvremenu pronadju mi predmet i komisija mi odobri 3 meseca samo zato sto je predmet zagubljen pod izgovorom da nisam trebala kod njih da predajem vec u socijalno. Sad posto imam malo vremena odem u socijlno da se raspitam i tamo mi zena sa saltera kaze da me na tu komisiju utucuje moj izabrani lekar nikako pedijatar i da komisija odlucuje koliko ce trajati bolovanje u zavisnosti od potrebe bez ogranicenja. Da li neko zna da li socijano placa 100% posebnu negu deteta i da li kasni sa isplatama?
Mame, isteklo mi je porodiljsko 10.10.'17. Sada sam na odmoru. I ja tako videh tu foru sa fizijatrom. Odem kod fizijatra u Sokobanjsku, a on me lepo otkaci, kaze, ja necu dete da pravim retardiranim itd itd. A vidim sve mame pisu kako su dobile po 2,3,4 meseca preko fizijatra. Mnogo sak tuzna i razocarana. Kod kog fizijatra da idem u Bg? Koji ce mi izaci u susret?
Ako vam dete nema nikakve smetnje, onda vas je fizijatar sa pravom okačio. Bez ljutnje, ali deca koja zaista imaju nekakve smetnje, zbog takvog ponašanja imaju problema. U svakom slučaju, ako ste bolovanje prekinuli i na jedan dan, ne možete više ništa. Porodiljsko bolovanje se ne prekida. Pozdrav!
Jako su mi napravili veliku konfuziju u vezi porodiljskog odsustva, pedijatri, ginekolozi...!!! Otvoreno mi je porodiljsko 17.9.2016, isteklo mi je 17.9.2017,moj ginekolog 17.9.2016 godine mi je rekao da porodiljsko zatvaram 17.9.2017 i da onda imam jos mesec dana dok se ne vratim na posao, kada sam otisla 12.9.2017 kod zamenskog pedijatra posto je moja bila na odmoru on mi je rekao da sam zakasnila i da sam trebala to mesec dana ranije i da je to trebao moj pedijatar da mi kaze na vreme. Onda sam ja brze bolje nasla fizijatra i dao mi je izvestaj za dete i odmah sam odnela sve to u 27 marta 15.9.2017. Onda sam u medjuvremenu isla kod ginekologa da mi kaze sta cu da radim sa tim danima lufta dok cekam komisiju, oni su mi rekli da moze komisija retroaktivno i ja sam poverovala. Kada me je komisija pozvala prosle nedelje da mi zakazu za 4.10.2017, ja sam im sve to ispricala i oni su mi rekli da ne moye retroaktivno neko da otvorim godisnji u periodu od 17.9 - 4.10. I moja pitanja su sta se sada tu zbiva, da li je meni prekinuto porodiljsko i ko finansira to bolovanje ako mi komisija da npr. 2-3 meseca? Posto me na poslu vataju za gusu. I da li su o tom porodiljskom bolovanju trebali da me informisu u firmi ili sama da bauljam pa kao gluvi telefoni da budem!!! Hvala unapred na odgovorima i Pozdrav
O porodiljskom vas nikako ne obaveštava firma, već se sami informišete. Ukoliko je dete imalo smetnje, onda vam je to fizijatar i rekao, pa ste na osnovu toga tražili produžetak porodiljskog. Ukoliko ste tražili naknadno način samo da bi ste produžili bolovanje, onda je to već druga priča i normalno da vas na poslu "hvataju za gušu" jer će vam sada oni platiti tih mesec dana lufta. Napravili ste čitavu birokratsku zavrzlamu (saosećam sa vašim računovodstvom). Nisam sigurna da vam je otvaranje godišnjeg dobra ideja, jer u praksi nisam čula da su nekome nakon toga produžili porodiljsko. Ako vam je to uspelo, svaka čast! O svemu je trebalo da se informišete ranije, tako da nemojte kriviti firmu jer vi sada "bauljate"
Poštovana, jeste li uspeli da saznate ko finansira bolovanje u slučaju da je porodiljsko prekinuto odmorom?
Da li znate po novom zakonu koliko se placa bolovanje radi nege deteta nakon isteka porodiljskog od godinu dana? Jel to i dalje 100%
Koliko se sad moze dobiti od pedijatra i ginekologa?
Pedijatar 15 dana pa na malu komisiju a ginekolog 30 dana...
Sta se od dokumentacije nosi u 27.marta?
Da li bolovanje za posebnu negu deteta ide na teret poslodavca ili drzave?
Da li poslodavac placa posebnu negu deteta,pa drzava refundira ili samo drzava?
Molim Vas u kom roku je potrebno podneti zahtev za otvaranje bolovanja radi posebne nege deteta( u kom vremenskom intervalu pre isteka porodiljskog odsustva) i kom organu u Beogradu se predaje zahtev?
A šta kada se za vreme bolovanja radi posebne nege desi druga trudnoća? Mora da se "preseče" sa porodiljskim.
Da li se po isteku tog porodiljskog nastavlja započeto bolovanje za posebnu negu prvog deteta?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »