Komentari za tekst "Vaša beba u 11. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
176
Ostavite komentar
Mi imamo odavno suze mozda da pitate pedijatra.Ili ipak mozda ne place stvarno nego trazi paznju i moj sin nema suza kad place kobajagi :-)
moja beba od rodjenja nije zaspala pre 23:30h i spava sve do 11-12h. Pokusali smo razne metode da pomerimo to spavanje ali nista nije pomoglo. Izgleda da se prilagodila nasem zivotu. U kuci su svi muzicari i svi smo budni do 2h kada ne radimo...i kad je guzva u kuci sanse nema da se uspava...
Imate li neki savet??
Isto je i kod nas, jedino da buditw bebca rani par dana pomwrice sigurno, a kad au akticniji preko dana sami se uspavaju ranije, bar je kod nas tako zadnjih 10-ak dana
ima li neka mama cija beba jos uvek ne zna da tapse rukama, ili mase, osim mene? :)

Moja beba jos uvek ne zna tasi tasi, a mase kad ona hoce. Inace je uopste ne zanima da uci, da mase i nekako, ali ostalo nista.
Samo da hoda, da istrazuje, sve je drugo zanima.
Sto se knjiga tice preporucujem "bebin dodir". Namenjene su ovom uzrastu. Beba opipa razne delove od razlicitih materijala i veoma su zivopisne. Uvek su spas u dosadan cas. :)
Zanima me gde ste nabavili knjigu? Hvala 😊
moja beba dok sedi trlja stopalo o stopalo brzo i cesto- zna li neko sto to radi? 😀 ne hoda za sada
ja verujem da se tako igra, ako ne place dok to radi.. moj voli da dira guzu dok ga presvlacim i to mu je bas smesno. :-)
Moja beba je jako aktivna. Ne zanimaju je knjige i novine. Stalno hoce da seta (a nije prohodala ) ili da puzi. Voli zivotinje. Ne prica mnogo (mama, ta-ta-ta, deda i baba) Zna da pomaze "no-no" kao ne, da mase, nema(vrti rukom levo-desno) i da posalje poljubac. "Da" joj je kad hoce nekom nesto da da ili da njoj neko nesto da, sve mora da bude po njenom. Jede sve sto mi jedemo.
Ako moze neka mama da napise sta daje svojoj bebi u ovom uzrastu za dorucak,rucak,veceru, uzinu?Sta najvise vole da jedu vase bebe?
Moja djevojcica ce sad takodje godinu dana, hodamo od devetog mjeseca , sad vec samostalno pici svuda po stanu. Bas je aktivna. Nece puno da prica, zna samo "mama, tata, baba, deda, da (daj) i papa (cao)" uspavljujemo se satima, budimo se po cijelu noc (trazi da se nosi) i zapravo se budi cim shvati da nije meni ili tati na rukama.
Jelice jа nikаdа nisаm imаlа problem oko spаvаnjа mojа bebа imа 11 ipo meseci аli se pаr putа desilo dа nece dа zаspi do 11, u tom slučаju sutrа dаn je stаvim u polа 8 dа spаvа i mnogo bolje spаvа kаdа legne u to vreme nego oko 9. Probаjte dа stаvljаte svoje dete bаr polа sаtа rаnije nego obicno i tаko pomerаjte dok ne dodjete nа polа 8 ili 8 pа će bebа nаdаm se bolje spаvаti а vi ćete imаti više slobodnog vremenа zа vаs. Što kаsnije stаvite dete dа spаvа teže će zаspаti i nikаko pred spаvаnje ne trebа dа gledа tv ili kompjutere i telefone. Pozdrаv
I glavno pitanje KAKO DA JE NAUCIMO DA SPAVAAAAA :-)))
Zdravo mame. Moja beba je dobra i uzivam u njoj maksimalno. Igramo se, puzimo, volimo u ogradici, volimo dubak, gledamo crtane filmove i imamo dva zubica. Problem imamo sa spavanjem. Jos uvek doji i budi se stalno nocu. Preko dana i ne toliko ali nocu bas stalno, promenimo i puna dva pampersa. Uvece zaspi tek oko 10-11h. To mi se bas ne svidja jer je jako mali da bi tako kasno spavao ali kad ga stavim u 8-9h on se probudi i bude budan i zaspi u 12 sto je jos gore. Ako imate neki savet kazite mi 😊 I ako je neko prosao kroz odvikavanje dojenja moze savet i za to jer bih ga posle rodjendana odvikla. Pozdrav za sve mame i bebe!
Sto se odvikavanja od dojenja tice,treba samo da mu polako ukidate jedan po jedan podoj.Ne znam na koliko ste podoja sada,tu oko godine bi trebalo da bude ujutro i uvece samo.Kad izbacujete jutarnji,eventualno pomerite dorucak za ranije ako beba pokazuje da je gladna.Naravno to sve zavisi od toga kakav vam je ritam dana.A nocni kad izbacujete,dajte bebi da popije casu mleka pre spavanja.Ja sam tako sa prvom bebom i bas smo lako prestali sa dojenjem.Ja sam cak mislila da ce biti problem taj podoj uvece jer se ona navikla da je dojenje uspava,ali je bas lepo prihvatila tu promenu.Jedino sto nije htela da pije obicno,cisto mleko nego sam joj sipala malo nesquick-a.Ali sam joj svako vece smanjivala kolicinu tako da se vrlo brzo naucila i na cisto mleko.Ali naravno,sve to zavisi od bebe do bebe.Iskreno vam zelim da imate srece i da to sve glatko prodje.
marija, imamo isti problem jedino sto nas sincic zaspi takodje u 23,00 h, spava pola sata i onda se probudi i nece da spava do 04,00 h, a zastim zaspi i spava do 12,00 h sutra dan, sve je bilo ok dok mi je spavao na sisi kada sam pocela nocni podoj da mu izbacujem poceo je da ne spava celu noc, takodje sam trazila i savet i resenje ali ne ide, samo se nadam da je to neka faza.
Da razmenim iskustva sa mamama koje ne pate od kompleksa i takmicenja..
Nas raspored je ovakav :
Sikimo u 6 ujutru, spava do 9, onda dorucak ( voce ). Igranje/setanja, oko 11 sika. Spavanje oko sat vremena, rucak do 2 ( meso, povrce, zumance ) Opet igranje, sika oko 4. Spavanje sat,sat ipo. Vecera oko 18 (zitarice, uz mlecne proizvode) Vecernje aktivnosti, kupanje, sika oko 20 i spavanje. Sedi, puzi, hoda uz namestaj i za jednu ruku. Imamo 7 zuba. Imali smo vec tri upale usiju. Nocu se budi na dva sata, ukinula sam nocni podoj ali se i dalje budi. Ovako je srecna i razigrana beba. Pozdrav svim mamama i bebcima
kako ste ukinuli nocne podoje?
caos Mame .. :)

imam veliki problem sa mojim sinom za mesec dana ouni godinu dana .. :) .. jos sisa lepo jede .. al samo ne mogu da ae nacudim da nikako nece da spava nocu uspavam ga .. i samo se budi iz cista mira .. sa prvim
detetom nikakav problem sa njim sada opsta ludnica nocu .. molim za savet hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »