Komentari za tekst "Šta su policistični jajnici?"

Komentara
165
Ostavite komentar
Ima da se kupi ..ja ga pijem
Pozdrav svima, evo da podijelim i ja svoje iskustvo :) Prije godinu i po sam dobila dijagnozu policisticnih jajnika i preporuku od ljekara za hormonsku terapiju, nista mi nije pomoglo, ciklusi neredovni itd.. Pocela sam koristiti obloge od cistog prirodnog ulja kantariona i nakon mjesec dana na kontroli nije bilo ni jedne ciste i sljedeci mjesec sam ostala u drugom stanju :) savjet svakome da pokusa
hoćete mi reći kako pripremate te obloge,šta radite sa kanterionom,da li ga držite u ulju,tj kako ga pripremate za oblog?
Kako si stavljala te obloge i gde si kupila ulje?Hvala unapred.
Drage devojke i žene! Ja sam skoro 10 godina "lečila" policistične jajnike raznim vrstama kontraceptivnih pilula, na savet ginekologa. Kada sam počela da planiram potomstvo, dobila sam savet "probaj spontano bez ikakvih stimulansa, pa ćemo videti", i drugi tipa "u ozbiljnom si problemu, imas 30 godina, to je za vestacku oplodnju". Nisam htela da poslušam ni jednu ni drugu krajnost, već sam otišla samoinicijativno kod endokrinologa, koji mi je preporučio Glukofaž 2X dnevno. Već drugog meseca od kada smo radili na potomstvu uz ovaj lek- ostala sam trudna. Dakle, sindrom policističnih jajnika je posledica jednog mnogo kompleksnijeg hormonskog procesa u organizmu od rada jajnika, i ne treba rešavati posledicu već uzrok. A uzrok je to što tkiva u organizmu nisu dovoljno senzitivna na insulin, zbog čega jajnici dobijaju signal da luče (bespotrebno) mnogo više estrogena i testosterona. Te cistice su izazvane upravo prevelikom količinom tih hormona koje proizvodi jajna ćelija. Glukofaž upravo povećava osetljivost tkiva na insulin, i jajnici počinju prirodno da uspostavljaju normalnu funkciju, bez dodatnog "zatrpavanja" raznim hormonima. Uz to, da bi ste maksimalno pomogle svom organizmu da reši ovaj problem, izbacite iz ishrane POTPUNO slatkiše, alkohol, krompir, belo brašno, i svu hranu koja ima visok glikemijski indeks, i uvedite redovnu fizičku aktivnost. Veliki pozdrav!!!
Draga Jelena, da li bih mogla ja nekako da stupim u kontakt sa tobom preko facebook-a ili tako nešto. Imam sličan problem kao sto si ti ovde opisala. Pa bih voljela da se konsultujem sa tobom. Pozdrav Monika
Identična stvar i kod mene. Razne hormonske tablete (dubhaston, clomifen itd) mi nisu pomogle u začeću a nakon samo 2 mjeseca Siofora dobijem menstruaciju nakon godinu i po dana izostanka i ostanem trudna nakon 4 mjeseca. Insistirajte na ovoj terapiji uz konsultaciju sa doktorima, koji kako vidim, nisu baš upućeni u djelotvornost iste... Licno, nisam izbacila navedene namirnice, ali nikad nisam ni pretjerivala u njima.
Drage mame, sadašnje i buduće, ja sam takođe imala dijagnozu policističnih jajnika, gde mi se desni jajnik od cisti, tj njegova površina nije ni videla! Takođe su mi saopštili da to znatno umanjuje plodnost. Ovu dijagnozu sam dobila sa 21 godinom. Sada imam 25 godina, ništa specijalno u ishrani i životu nisam menjala, jedno vreme sam koristila kontracepciju zatim na svoju ruku prekinula sa korišćenjem, a cista nema više! Potpuno su se povukle, a umesto njih tu je novi život!!! :-)
Zdravo dame,citala sam vase izjave pa sam pozelela da objavim i ja moju pricu. U braku sam tri godine,ali dve godine pokusavam da zatrudnim ali ne ide. Isla sam kod ginekologa ,na prvom pregledu mi je rekao da ja imam policisticne jajnike. Na sledecem pregledu ginekolog je pokusavao da mi objasni sta cemo da radimo. Rekao mi da dodjem kod njega posle zavrsetka menstruacuje,inace redovne su mi ,4 dana mi je merio folikule uvek je desni jajnik imao vise folikula nego levi. I posle toga mi je dao inekciju pregnyl,i rekao da imam odnose . Medjutim to nije uspelo. Tako sam ja stalno isla kod njega na pregled radio mi je silne briseve dobri su rezultati bili,i na kraju ti silnih terapija rekao mi je da pijem clomifen i da dodjem na inekciju pregnyl. Jer posle clomifena imala sam dosta folikula i nadala sam se da cu ostati trudna i nisam... Samo ne razumem zasto on meni nije dao neki lek da ja izlecim jajnike pa da krenemo sa terapijom? Da li moze neko da mi da objasnjenje ili savet sta raditi. Hvala unapred!
Gospodjo Divna molim vas za odgovor,ocajna sam
Gospodjo Divna ja imam problem oko ostanka u drugom stanju,trudimo se vec 3 godine i nista.kako doci do biljke krmusa,nisam cesto ovde ali evo moj kontakt 0605376763,bila bih vam prezahvalna na odgovoru
Draga jelena ne treba ti nista osim jedno bobicasto neznam kako da ti objasnim ali zove se KRMUS to je valjda turska rec,ja sam to pila svako vece s malo rakije domace ciste edno 50 stepena da bude...stavis dve tr zrna tog krmusa u casku od rakije i pola sipas rakiju ...ostavis to da stoi do naredno vece popijes i uradis isto za sledeci dan....sad imam kerku 17 godina,s ovim sam zatrudnela narednog meseca ...neznam dali sam ga i uzimala mesec dana
ako imas neko pitanje slobodno pisi...ja sam sada u australii,inace sam iz Skoplja tako da moj srpski nije bas naj ali verujem da si razumela...pozdravDivna
Vec mesecima se sunjam po ovom sajtu :D imam dosta pitanja ali se plasim odgovora...Pokusavam vec devet meseci da zatrudnim ali nista od toga ...na skorasnjem u.z. su mi mi rekli da su mi jajnici blago policisticni...da li je to razlog ...inace imam redovne cikluse na28 dana...i nemam ni jedan simptom p.j.
Drage, nesebične velikodušne zene, čitam vaše komentare i divim se kako delite iskustva i savete, prelepo zaista.
E sad imam i ja svoju priču, takođe imam policisticne jajnike, postala sam gojazna od nekih pogrešnih terapija.
Posle 5godina sam ostala trudna uz pomoć inseminacije i dobili smo naseg lepog dečaka, on sad puni 4 godine, pokušavamo već 3god. Da mu podarimo seku ili bata ali bezuspešno, probacu ove čajeve nadam se da cu imati sreće sa njima. Želim vam svima sreću 💋
Izbegavaj hormone koliko god mozes! Kupi u prodavnicama zdrave hrane, caj macina travu i vrkutu! Budi uporna, cudo cini!
Pozdrav svima. Imam problem pa me zanima da li je neka od vas imala slicno iskustvo kao ja,pa da se posavetujem. Sa deckom sam u vezi vec 4 godine,i vec 2 godine pokusavam da zatrudnim,ali ne ide. Bila sam ostala u drugom stanju,ali sam u 3 meaecu imala spontani. Od tada pokusavamo ponovo i ne ide. A i menstruacije su mi jako neredovne,a lekari mi do sada nisu dali dijagnozu policisticnih jajnika. Puno lekara sam promenila i svako razlicito kaze. Sta dalje raditi? Ako je neka od vas bila u istoj situaciji bila bih zahvalna da pomognete :-)
Ako imas mogucnost, Dr. Nedic, pravac Ruma :)
Caoo.. Da li neka od vas koristila PROGESTERON i kakva su iskustva?? :)
meni samo dala doktorka ciklu proginolu ali u sredu idem kod jos jednog doktora da vidim sta ce mi on reci ☺
pozdrav i mani je doktorka juce ustanovila da imam policisticne jajnike
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »