Komentari za tekst "Sve što treba da znate o PREVREMENOM porođaju"

Komentara
54
Ostavite komentar
Mame,ako moze neka da mi kaze kako je prosla sa porodjajem u 36 nedelji
Beba je dobila ocenu 9, ali je isto veče prebačen na intenzivnu na neonatologiji. Primao je venski antibiotik 14 dana. Bio je u inkubatoru 10 dana. Cela prva godina je obeležena praćenjem, redovni pregledi očiju, mozga, srca. Sve je proteklo na najbolji mogući način. On je danas dečak od 5 godina bez ikakve posledice ili zaostatka u poređenju sa svojim vršnjacima. Samo treba dosta snage da se to prebrodi. Samo hrabro!
Bol..tuga...ne mogu opisati....niti zaboraviti ikada...taj gubitak se ne moze nicim nadoknaditi...
Pre 7 dana imala sam prevremeni porodjaj u 20. Nedelji i izgubi smo naseg andjela...
Ne mogu da dodjem sebi...zasto je to moralo i ko je kriv...razlog jos ne znamo jer cekamo taj hpp nalaz....
Pretesko mi je ... umirem od tuge i bola...
Bol i tuga i stvarno se ne moze opisati, ja sam u avgustu izgubila bebu, hitan carski rez u 30 nedelji trudnoce, navodno slaba plodova voda i otkucaji srca su se smanjivali i rasli. Bebica je na zalos preminula 2 dana posle porodjaja, Podrska svim majkama, nema nazad samo napred.
30 nedelja i isti nalaz. Malo plodove vode i kontrakcije. Doktorka iz d.zdravlja kaze pij vise vode bar 3-4l dnevno a u g.bolnici hoce da me zadrze i prate a beba je ok kazu idealna za 30 nedelju pa se sumnja se da je vodenjak napuko :( Idem danas da odlezim pa cu javiti sta kazu!
U 28 sam nedelji trudnoce, otvorena prst i po. Dobila da koristim Utrogestan dva puta dnevno(vaginalno). Zbog zableta ponrkad imam neki iscedak, medjutim, od sinoc su mi gacice non-stop mokre. Bojim se da nije oticanje plodove vode. Jel ima neko neki savet? Zna li neko kako prepoznati oticanje plodove vode, ocajnicki vas molim za bilo kakav odgovor.
Porodila sam se u 25 nedelji trudnoće, beba je nažalost preminula. Zanima me posle koliko mogu opet ostati u drugom stanju i da li je potrebno da mi uradr serklaž kada opet budem ostala trudna.
Koliko se ostaje u bolnici nakom prevremenog porođaja u slučaju da ne želiš dete ili da premine?
Sacekaj 2 meseca i cepaj. Dace nam Bog drugu bebu ❤
Pozdrav svima,posebno Nikoli koji ovde trazi utehu i snagu..ja sam se porodila u 28 nedelji,tek prvi dan usla u 7 mesec,beba je na rodjenju bila teska 1 kg.sada gura petu nedelju zivota,bori se bebica a naravno i lekari i sestre cine sve da ona ozdravi i dodje kuci,sve bebe koliko sam razumela kada se prevremeno rode imaju probleme sa infekcijama,plucima ,krvarenjima u mozgu ..pa tako i moja,lece je antibioticima,terapije traju dugo i borba je teska,nama ostaje samo da se molimo Bogu da nam sacuvaju decu,vreme je najbolji pokazatelj za svaku boljku ,iskreno se nadam da ce moja mrvica doci sa instituta kuci za nekih 2 meseca i da cu ovaj tezak period zivota jednog dana zaboraviti..neka Gospod cuva sve bebe ovog sveta kako moju tako i vasu,Srecno!
Pozdrav svima! Trenutno sam u 26 nedelji,serklaz mi je stavljen pre dve nedelje. Jer je grlic skracen na 17mm. Juce sam bila na kontroli. I dr mi je rekla da mi se i dalje skracuje i sad je 15,4mm. Strogo mirovanje i pracenje grlica svake dve nedelje. Poslusacu naravno, samo da sve bude ok, imam bolove povremene u samom dnu stomaku, narocito kad stavim utrogestan. Interesuje da li je neko imao slicno iskustvo i da li nas dvoje mozemo izdrzati do termina? Hvala vam puno unapred!
Dragana
Pa nisam Dr. ali evo pišem iz Fronta... Radjen mi ne serklaz u 23 nedelji sada sam 30 i sve vreme sam u bolnici jer sam nakon intervencije zaražena sa 2 bakterije koje mogu biti opasne po plod. Ono što ti htedoh reći je da je najstrožije zabranjeno vaginalno korišćenje bilo kakvih vaginaleta a kamoli Utrogestana. Ja ga pijem 3x 200mg + progesteron 250ml. + antibiotici za bakterije a primila sam i 6 tokoliza. Sve to jer vaginalno ne SMEJU da me leče ničim. Šokirala si me da 2x stavljas utrogestan i najobičnija vaginaleta može ugroziti konac.
Moze li neko da mi pomogne, nekim odgovorom ili savetom?
Mame da li moze pomoc?Naime 30 sam nedelja i pre tri nedelje na pregledu vaginalnom sondom cervikometrija je bila19 mm.Juce na kontroli manuelnim pregledom grlic 1cm,zatvoren.Da li neko moze da mi objasni razliku izmedju ove dve mere i da li treba da prihvatim tokolizu?
Grlic vam se skratio sa 19 na 10 mm. To ne mora da znači da ćete se sigurno pogoditi prevremeno, ali rizik postoji. Što budete imali više kontrakcija veći je rizik da se otvorite. Tokolitici će opustiti matericu i smanjiće broj i jačinu kontrakcija i time će se smanjiti pritisak koji trpi cerviks. Odluku o terapiji doneće lekar i ja tu ne bih nikad delila savete, ali da sam ja u pitanju i moja beba, prihvatila bih terapiju tokoliticima jer mislim da je svaki dan u maminom stomaku bebi strašno važan.
poz svima ..jasam muskarac a suprugami je u bolnicu jel se porodila pa ja malo citam dali je neko imao ovakav slucaj ,,,nosi dvijke i porodilase u nepunim 7 meseci bebesu u bg a onaje u sabac vodenjak je pukao u 3 sata prezoru a otislismo kod doktora u 7 i odma je prebacena za bolnicu na carski porodjaj bojim se neki posledica
Nadam se da su vam i supruga i bebe dobro. Rodila je moja rođena tetka 2 sina 1980. godine, nije još bila ušla u sedmi mesec. Danas su to dva dvometraša zdrava i prava. Jako im je bio težak oporavak, jedan brat je čak dva puta oživljavan u inkubatoru ali nikakvih trajnih posledica nije bilo. Mislim da su se rodili u 27.nedelji.
Drage mame... Ocajna sam... Sve je bilo u najboljem redu do proslog utorka u 33 oj nedelji, da bi mi ove nedelje otkrili manje plodove vode i zaostalost bebe od dve nedelje... Nas mali tenkic sad ima 1700... U 34 oj nedelji. Plodova voda se smanjuje... Sad je 75... Totalno sam ocajna. Kazu da posteljica ne salje dovoljno hranljivih materija... Pomagajte...
Uh draga mamice bas si me zabrinula nadam se da ce biti sve ok,vjerujem da ti nije ni malo prijatno i zaista ti zelim da sto prije sve skupa prode da ti i tvoja bebica budete dobro.Znas kako moli Boga da sve bude dobro nebitno koje si vjeroispovjesti jedino ti on moze pomoci i olaksati.
Pozdrav svim zenicama! Ja sam u 33gn, juce sam bila kod lekara i rekao mi je da mi je posreljica 3 stepen....Da li to znaci da mogu moju bebu da ocekujem ranije?!?Hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »