Komentari za tekst "Ovo su najčešći mitovi o strijama"

Komentara
79
Ostavite komentar
ja mislim da je kvalitet koze presudan , sve kreme deluju na spoljasnji sloj epiderma a ne na unutrasnji gde u stvari koza puca.. ja sam bila temeljna redovno sam mazala i eucerinovo ulje protiv strija povremeno ubacivala saljicev melem i hranljiva mleka za telo ali u 35oj nedelji su se strije ipak pojavile..
Trudnice drage, negde sam procitala i da mazenje stomaka noktima, tj. grepkanje takodje moze da pospesi dobijanje strija. Ne znam koliko je tacno, ali ne moze da skodi da se resite te navike ako je imate. Radije mazite vasu bebu u stomaku vrhovima prstiju ili dlanovima. Pozdrav!
i jasam koristila saljica ali zadnji dan sam ispucala po stomaku i bokovima,sad kad ne dojim,idem na tretmane fractionalom na Bogosloviju u jedan salon i posle sestog tretmana sam vrlo zadovoljna,a imam jos tri da uradim-takva je serijja ZA NAS KOJE IMAMO STRIJE.
pozz kakve rezultate su na kraju dali tretmani ? posto i ja planiram kad se porodim i prestanem da dojim da probam na taj nacin da se oslobodim strija
Imam 3 djece i uzasne strije na stomaku pa ako bi mi neko nesto preporucio da se makar malo umanje...
Ja sam koristila obićni Dove losion za tijelo i nijedna strija, a imam inače suvu kožu :)
Nosim naocare i cula sam da se trudnicama preporučuje carski rez zbog mogućeg oštećenja vida tokom porođaja... Kakva su vasa iskustva i saveti.
Nema to veze. Odi kod oftamologa da ti uradi pregled ocnog dna. Ako je sve ok, bez problema moze prirodno. Moja dioptrija je 4,25 pa smem prirodno, pitala dr.
Samo ukoliko ti je veliki minus. Ja nosim naocale takodje. Dioptrija mi je -3 ali sam provjerila prije porodjaja da se nije povecala. Mislim da carski rez ide sa -6 i vise.
Imam problem sa upalom strija,
jako su crvene i svrbe u predelu stomaka, moram priznati da se nisam redovno mazala pa se bojim da nije od toga, kako bi ublažila svrab koristim saljicev melem i pavlovicevu kremu.
Cek, cek... Znaci strije mogu da 'zaradim' i posle porodjaja? Mislila sam da strije nastaju zbog sirenja pa zatim pucanja koze nije mi sad jasno da se mogu pojaviti i kada se koza vraca na staro ili mrsavi?? Nisu mi se pojavile do sada, svakog dana treba da se porodim i jedva sam sebe naterala da se setim da se mazem hidratantnom kremom jer inace nemam suvu kozu i retko kad se mazem... Da li da kupim strijet ili saljicev melem sada posle porodjaja ili da se mackam obicnim hidratantnim kremama kao i do sad i sve okej?
Porodila sam se pre 10 dana a otkad sam saznala da sam trudna preventivno sam mazala kožu Šaljićevom i Guam-ovom kremom za strije. Negde od 5-tog meseca sam uzela i Šaljićev Melop E od koga mi je koža bila jos lepša i mekanija, tako da na kraju nisam dobila nijednu striju. I sad koristim Guam-ovu kremu pošto je ona dobra i nakon porođaja. Mislim da redovna preventiva svakako pomaže jer recimo niko u mojoj porodici nije sklon strijama, a i moja majka ih posle dve trudnoće nije dobila iako je koristila samo bebi ulje. Ja sam eto bila "temeljnija" ali se isplatilo :-)
Saljic sam koristila u pocetku kako su dosle vrucine uzas, mastan, ne upija, smrde stvari od njega... Presla sam na SebaMed, duze mi je trajao i upijao... Evo me u 40oj nedelji... Nigde nista! ... Imam uzasno suvu kozu pa sam se mazala od pocetka ujutru i uvece! Da li je zbog mazanja ili ne, spasila sam se! :)
Striet-Saljic melem mazati od pocetka tridnoce pa i posle porodjaja,obavezno posle tusiranja a nekada i vise puta na dan po malo i nema strija! Bar ih ja nisam dobila.
Drage trudnice, pokusajte da mazete stomak kokosovim uljem. ja sam 30.nedelja, mazem se redovno i nemam strije, ne znam da li je zbog toga ali vredi pokusati :-)
Ovo mi je 4 trudnoca,novih stija nemam,samo stare. a ni njih nema mnogo. Iskreno ne nerviram se ni najmanje zbog njih,sta vise zavolela sam ih. Znam da ih ne primetim po nekad pa jurim muza po kuci i zapitkujem stoi h nema?(ne vidim ih) kremu maze(beby skin)jer mi je koza suva. uzivaj te. i ne nerviraj te se oko strija.
Da li neko zna koji su preparati dobri kako bi se uklonile strije?
Samo koristite ulje Eucerin- protiv strija a i preventivno mažite grudi, bokove i sve kritične zone:-)Provereno!!Ugojila sam se 10kg bez i jedne strije u trudnoci a nastavila sam i kasnije da
mažem jer je koža divna barsunasta i mislim da ništa bolje nema ali i genetika je jedan od glavnih faktora-da se nelažemo!!!
Ja sam 37.nedelja i danas sam primetila male strije na stomakumPala sam u bedak.:( :( Imam jos tri nedelje do porodjaja dotle ima da budem ko zebra.Da sam bar puno dodala.Ali nisam.Oko 9 kg ukupno.Beba je teska 3 kg..:( nema mi spasa
U 31oj sam nedelji trudnoce i do sada mi se nisu pojavile strije nigde.Medjutim pojavio se celutit na butinama,ali ne mnogo i smatram da cu to lako resiti posle trudnoce.Smatram da je u pitanju samo genetika i to sto sam pre trudnoce imala ravan stomak i uzan struk ili to sto se nisam mnogo ugojila,jer zaista niti sam pazila sta i koliko jedem,niti sam koristila bilo kakve kreme protiv strija.Jedino cime mazem stomak to je mleko za telo koje inace mazem na celo telo posle tusiranja i par puta sam namazala becutan ili nivea baby kremu na stomacic,da bih "masirala bebu"' i to je sve:)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »