Komentari za tekst "Kako uvesti red u život sa bebom?"

Komentara
34
Ostavite komentar
Potpuno isti slučaj sa obe ćerke, i evo sada čekamo treću bebicu i saglasni smo da ni fizički ni psihički nećemo moći više😄 I moram napomenuti da nisu razmažene, i da se taj takozvani red vremenom uvede. Mi sad npr sve tri dremnemo popodne jer ja više ne radim, i uveče u 8-9 je spavanje. I molim Boga da mi starija ćerka (5god) još ne izbaci popodnevnu dremku, jer su mi tih sat-dva spavanja kao melem za dušu😀 a mogu da zamislim koliko će značiti kada dođe i treće bebče...Za kičmu je extra pomoć sportska krema i naravno vežbe...
Da, znam na koju kremu mislis. Hvala puno, probacu
krema je biljna, zove se svedkeserü krem(iz madjarske donosimo) ali koliko sam shvatila to je slično onoj "konjskoj" kremi sto se kodnas moze kupiti u svim apotekama, nacrtan je konj na nju i pise koliko se secam pferdebalzam. Ali raspitaj se u apoteci. Vezbe su pilates, ali bitno da su one prave pilates vezbe tj vezbe snage gde se radi puno istezanja na kraju. Nemas upalu misica a rezultat je fantastican i za kicmu i za vrat i za ramena. Vredi otići na par časova kod profesionalca da naučiš način disanja i kako se vežbe tačno rade, a posle nekog vremena ja sam sama radila kući. Nadam se da sam pomogla.
Draga, koju kremu sk koristila i koje vezbe? Ubija me kicma u gornjem delu, sve od tog lezeceg nocnog dojenja, budim se kao da sam kopala cele noci...
isto kao i mi😁 divno i iskreno napisano.
Preslikano :)
Moj sin ima sada 3.5 meseca, nista nisam radila na silu, samo sam od prvog dana pokusavala da mu ustalim vreme kupanja i posto u toku dana otprilike spava najvise 2 sata, sa nekim odstupanjem od pola sata kupala prvih mesec dana, u zavisnosti kada se probudi...a onda je vremenom to bilo sve vise tacno oko 8 i onda u 9 ga dojim i on odmah zaspi tako sto ga nakon podoja podignem da podrigne i tako pospanog ljuljuskam nekih 5 minuta i spustim u krevet...sa 2 meseca je spavao celih 4 sata a sada se budi samo jednom oko 3 i onda normalno ustanemo oko 7...odlicno napreduje i iskljucivo ga dojim...mislim da samo treba biti opusten jer bebe osecaju nasu energiju pa tako nekada kada sam ja silno zelela da on brze zaspi da bih vecerala ili radila vec nesto drugo tada mu je uvek trebalo duze da zaspi😊 tako da opusten i pozitivan pristup vec dosta toga samo po sebi pretvaraju u rutinu koju bebe rekla bih vole
Uf kako si opisala ovo dojenje u toku noci...kao da sam ja pisala..:) pravo je cudo kako do sad upalu pluca nisam dobila koliko puta sam zaspala sa golim grudima, pa i stomakom..jer najcesce samo podignem majicu i pokrijem se po stomaku ( retko nosim spavacicu)
Pozdrav svim mamama i trudnicama, da podelim i ja svoje iskustvo sa svojom lutkom, smatram da imam nevidjenju sreću sa dobrom i mirnom bebom: moja devojčica puni uskoro 5meseci, ide da spava oko 20:30/21:00 i spava do 03:30/04:00 kada se budi da siše i nastavi spavanje do 9 (manje vise) to je u poslednje 2 nedelje njen ritam.
Od 2 do skoro 4 meseca ona je bila budna celu noc, prespavala celi dan i kada sam probala da je drzim budnu danju da bi spavala nocu dobila sam samo plac i onda sam rekla neka hvala i pustila je po njenom, ona je sama preokrenula. Moja beba ima svoj ritam i licno smatram da dok je mala ne treba ona da se prilagodi meni nego ja njoj. Uvoditi red je ok ali ima vremena za to!
Pozdrav autorki teksta i njenoj maloj princezi kao i svim majkama.
Tako se pronalazim u ovom tekstu :) Mi imamo bebu Milu od 4 meseca i isto ne uspevamo da je dovedemo u red a iskreno mislim da to i nijel moguce.. Cini mi se da bebe imaju neki svoj ritam i ti tu ne mozes nista, mislim da su roditelji koji su uspeli da "vaspitaju" bebu samo imali srece da im dopadne mirna beba ili da ima ritam koji oni odobravaju :)
Pa, evo, draga Rado... ja nisam imala nikakav red, jeo je kad je hteo, spavao isto, jos uvek su mi ruke iscasene od polozaja u kom sam meseciiiima spavala, u krevetcu je spavao ukupno 5x, isto sam se pitala bezbroj puta, preispitivala sebe, gledala u njega, pitala se sta i kako radim... i kao sto znas, eto ga zvrk koji zna gde djavolak spava... i sta fali nistaaaa... sve ce doci samo po sebi, naravno granice se imaju ali ja licno, nikad ih ne bih primenila na bebu... tek sada primenjujem moze, ne moze ili mora :-)
Cilj vaspitanja dece je da oni jednog dana budu"zdravi i pravi ljudi".
Nikada nismo postovali pravila, radili smo onako kako osecamo. Starija cerka je uskoro punoletna, mladja 5-ti razred, i mislim da pravimo i dalje dobar posao.
Bitno je da ste srecni. Sigurno ne gresite☺
Moja beba ima 7 meseci, ide na spavanje kada joj se spava, nema reda, sisa kada zeli, uspavljuje se ljuljuskanjem ili sisanjem, ako joj se ne spava moze jos malo da se poigra. Isto je nikada nisam ostavila sa place da bi se uspavala, ne razumem kako neko to moze. Od prvog dana je tako i ona je nasa vesela i nasmejana devojcica tako da smo, kao i vi, sigurni da radimo pravu stvar a to je jedino bitno.
Jao kao da sam ja pisala, samo sto je kod nas x2
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »