Priča o Vuku, Maši i dojenju

Posle dugih 12 godina, usprešnom VTO desili su se Maša i Vuk. Neznajući ništa ni o jednoj bebi, a kamoli o dve. Odlučila sam onako samo za sebe da nije ni bitno da li ću ih dojiti (naravno dok se još nisu ni rodili )...

 

Pročitajte još priča koje učestvuju u konkursu:
Težak zadatak, ali divan osećaj >>>
Priča o dojenju: Moj princ i ja >>>
Bila sam odlučna da ću dojiti svoje ćerke >>>
Dojenje je najbolji početak za bebu >>>
Dojenje je najlepša stvar na svetu >>>

Naoružajte se dobrom voljom i strpljenjem! >>>

Teško jeste, ali ne odustajte >>>

Budite strpljive i uporne >>>

Povezanost majke i bebe je najvažnija >>>

Imala sam strah od dojenja >>> 

 
Mislim da sam se sa time tešila u slučaju da nemam mleka, ali dobro. Porodila se malo ranije, ušli smo u 9. mesec JEDVA. Bebe u inkubatoru 3 dana, ja u Betaniji slušam razne priče i pričice. Ali jedna ženica mi se baš izdvaja iz sve mase žena koje je nadglašavaju. Tiha povučena, uredno svaka 3h izmlaza mleko za svoje čedo. 
 
Razmišljam (opet za sebe) kako je to divno i verovatno bebama jako bitno. Čim ta ženica kojoj je treće dete ulaže toliko truda. Odlučim da se trudim i ja. Već tog dana pumpica bi u funkciji. Mleko nadolazi u litrama, jer vec 4 dana sam na infuziji 24h. I ja krenem da se izmlazam svojim bebama. Bradavice se upalile, bolovi počeli... Ali uporna sam ja, malo po malo i krenulo sve super, ali na pumpicu. Bebe dolaze na maženje i podoj, još nisu spremni da sisaju. 
 
Odlazimo kući, prva noć užas. Ja sa veštačkom bradavicom, po savetu "stručnjaka" mojih poznanica i poznanicinih poznanica. Molim vas da nikoga ne slušate. Kada dođe do toga sve ćete same znati, i ništa. Prva noć bebe gladne. Ujutru patronažna dolazi kaže VAMA SU BEBE GLADNE!!! Muž i ja u transu. Izmlazam sada već nekih 500ml na tri sata. Ali oni mi piju na flašicu. Dojku nikako neće da prihvate. Patronažna divna i opuštena kaže samo polako dajte vi njima na flašicu i nudite im ponekada siku. Tako i bi VUK nikada nije prihvatio siku, ali je do 10. meseca pio moje mleko na flašicu i porastao u velikog dečaka. MAŠA je tek 3. meseca prihvatila siku (govorili su nema šanse , ako oseti prvo flašicu i gle čuda... ), bilo je tu svega ta 3 meseca i bljuckanja i plakanja na siki. Ali sve polako i opušteno. Ona je toliko zavolela da sisa, a ja hvala dragom Bogu sam imala mleka. Njoj je njena sika i dan danas najbolja drugarica. Imaju 22 meseca, Maša se tek pre 15 dana odvikla od sisanja, ali ne i maženja sa svojom drugaricom. 
 
Zato mame drage samo opušteno. Uživajte u svakom trenutku sa svojom bebom. A o dojenju da ne pričam. To ne zna samo žena koja nije dojila. Koji je to poseban osećaj povezanosti i topline u očima bebe i majke. Srećno svima ... 
 
Snežana, Vuk i Maša 
 
Ova priča je deo konkursa Moja priča o dojenju. 
Saznajte više o konkursu i nagradama >>>
Napomena: Rubrika MOJA PRIČA predstavlja mesto za iznošenje ličnih iskustava roditelja i nijednog trenutka ne predstavlja zvaničan stav Bebac.com portala.
Objavi ovaj tekst na 
Ostavite komentar


Turska kompanija Berteks Slađani nije uplaćivala zdravstveno osiguranje »
Pitali smo Bebac trudnice, a ovo su njihovi odgovori »
Stručnjaci veruju da su bebe rođene sa instinktom za fenomen puzanje do dojke »
Učimo da ručkamo i nagrađujemo male musavce koji najviše uživaju u klopi :) »