Imala sam strah od dojenja


Pre nego što sam se porodila, imala sam veliki strah da li ću uspeti da dojim svoju bebu. Plašila sam se da neću imati dovoljno mleka, da ću dobiti mastitis, da će me boleti grudi. To su sve priče koje sam čula od prijateljica koje su već prošle kroz sve to. 

 
Svakodnevno sam čitala o dojenju, vežbala masažu grudi, kupila kreme za negu bradavica, tupfere i sve ostalo što sam pročitala da će bi biti potrebno.
 
 
Nakon porođaja, zahvaljujući jako finoj patronažnoj sestri u porodilištu, ali i onoj koja nas je posećivala kod kuće, shvatila sam da dojenje uopšte nije ništa strašno. Samo sam slušala svoju bebu, pratila njen ritam i davala joj da sisa kad god je poželela. Mleko se ustalilo, a ja sam svako dojenje koristila kako bih se odmorila tih dvadesetak minuta i uživala u bliskosti koja je nastajala između mene i bebe. 
 
Uspešno sam dojila sve dok beba nije napunila 15 meseci, kada je sama odlučila da više ne želi da sisa. Sada ponovo čekam drugu bebu i nadam se da će i sa njom sojenje biti tako lako i uspešno!
 
Tanja, Kraljevo

Ova priča je deo konkursa Moja priča o dojenju
Saznajte više o konkursu i nagradama >>>

Napomena: Rubrika MOJA PRIČA predstavlja mesto za iznošenje ličnih iskustava roditelja i nijednog trenutka ne predstavlja zvaničan stav Bebac.com portala.
Objavi ovaj tekst na 
Ostavite komentar


Koliko su česte povrede simfize tokom porođaja, zbog čega nastaju i kako se leče... »
Pravila igre kod lečenja obične prehlade se menjaju kada ste u drugom stanju... »
Otklonite sve nedoumice oko dojenja »
Video prikazuje na koji način se žensko telo menja tokom trudnoće i dojenja »