Borba iz koje sam izašla kao pobednica


Ja sam mama jedne male devojčice Nine koja ima 7 meseci, dojim je kad god zaželi i za mene ne postoji mesto na kom ne bih mogla nahraniti i usrećiti svog malog anđela. Zato sa ponosom mogu reći da je jako zdrava i zadovoljna beba.
 

Pročitajte još priča koje učestvuju u konkursu:
Bol, stid i upornost su se isplatili >>>
Veličina grudi nema veze sa količinom mleka >>>
Rešila sam da budem uporna >>>
Priča jedne mamice >>>
Naš trenutak >>>
Ljubav je jača od bola >>>
Dojenje i nova trudnoća >>>

Dojenje - Moj najveći uspeh >>>
Dojenje - prva NAŠA priča >>>
Moja priča o dojenju >>>
Nešto najdivnije na svetu >>>
Zadovoljne smo i beba i ja >>>
Dojila sam prva tri meseca >>>
Nema mleka >>>
Imala sam veliku želju da dojim bebu >>>
Neprocenjiva bliskost >>>
Borba sa sobom i okolinom o dojenju >>>
Dojenje sa kolena na koleno >>>
Majčino mleko je belo zlato >>>
Priča o Vuku, Maši i dojenju >>>
Težak zadatak, ali divan osećaj >>>
Priča o dojenju: Moj princ i ja >>>
Bila sam odlučna da ću dojiti svoje ćerke >>>
Dojenje je najbolji početak za bebu >>>
Dojenje je najlepša stvar na svetu >>>

Naoružajte se dobrom voljom i strpljenjem! >>>

Teško jeste, ali ne odustajte >>>

Budite strpljive i uporne >>>


Kada sam bila u devetom mesecu trudnoće jako sam imala želju da dojim, jer znam koliko je to važno za bebu, ali potajno sam se plašila da možda neću imati mleka. Zato, da bih izbacila te negativne misli iz glave, kupila sam jastuk za dojenje i svaki dan razmišljala kako ću svoju bebu da mazim i hranim.

Porodila sam se u Španiji prirodnim putem i rodila zdravu bebu, ali mleka nisam imala tri dana u bolnici, ovako moja priča počinje. 

Jako sam bila uplašena i svaki trenutak sam koristila da se savetujem sa medicinskim osobljem kako da se izborim za mleko. Grudi su me jako bolele i izgledale kao dve užarene lopte, imala sam bolove ali to nije bio razlog da odustanem, borila sam se. 

Prvi dan nakon porođaja moja beba je bila jako gladna, a ja nisam imala mleka tražila sam od medicinskog osoblja da joj daju bar malkice adaptiranog mleka, ali oni su to odbili i zahvalana sam im na tome. Drugi dan i dalje mleka nema, a grudi jos veće i bolovi jos jači, ali moja želja za dojenjem najjača. 

Medicinske sestre su toplim oblogama masirale moje grudi i zaista mi je dosta pomoglo. Moja beba je bila i dalje jako gladna, ali zato trećeg dana sam dobila mleko i nahranila svog anđelčića. Situacija sa grudima se popravila i prevazišla sam bolove, jer sreća je najveća kada zadovoljite svoju bebu i unesete joj zdravlje. Sada sam presrećna mama, uspela sam i moja beba je jako zadovoljna.

Savetujem svim mamama da se bore za mleko i doje svoje dete, taj osećaj bezbrižnog deteta u svom naručju ne može ništa na svetu da zameni. Trudite se da prevaziđete sve prepreke i dajte svoje mleko detetu. Bićete najsrećnije i najponosnije mame na svetu!

Jovana Đokić

Ova priča je deo konkursa Moja priča o dojenju. 
Saznajte više o konkursu i nagradama >>>
Napomena: Rubrika MOJA PRIČA predstavlja mesto za iznošenje ličnih iskustava roditelja i nijednog trenutka ne predstavlja zvaničan stav Bebac.com portala.
Objavi ovaj tekst na 
Ostavite komentar


Većina parova želi da sazna pol deteta što pre, već na prvim pregledima kod lekara... »
Ako usrećite trudnicu budite sigurni dobro delo koje će žena pamtiti ceo život »
Da li mama može da doji bebu ukoliko je bolesna i ima temperaturu »
Nije još utvrđeno kako mikroplastika utiče na zdravlje čoveka, ali to treba ispitati pre svega među populacijom novorođenčadi »