Humanitarne akcije


odgovora

Objavljeno

Filipa, hvala, ali ovo nije bila poenta mog pitanja...

Interesuje me da li je neko i šta slao, da znam za sledeći put.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

A poenta mog posta je ta, da će nas malo biti da odgovorimo na tvoje pitanje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja nisam slala paket, al sam pare uplatila. I sledeći put ću pare....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Interesuje me da li je neko i šta slao, da znam za sledeći put.

ja sam slala pare,razmisljala sam da posaljem paket,mozda garderobice,pampers i mozda kozmetiku,ali neznam kako to da izvedem odavde,zato bolja su opcija pare... to je moje misljenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja sam slala pare. da bi paket poslala postom potrebno je minimum 20-30 evra i to manji....a zao mi je da dam pare za to, umesto da tih 20 -30 evra posaljem bebicama...pa sam mislila kad dodjem iz bgda...mada imam toliko lukinih stvari koje bi im poslala, jedino ako bi neka devojka iz nisa otisla u agenciju da pokupi stvari, pa posaljem busom koji ide odavde za nis i posalje bojaninoj mami...jer tu bih mogla veliku torbu poslati za 30 evra.ako ne, onda cu iz bgda...i poslacu garderobu i igracke,,,,,vece stvari nemam u bgdu...a inace bebe nemaju krevetac ....

koriste od cuftice (forumasice) njen pokretni krevetac...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Za sada mogu samo da doprinesem tako što ću obaveštavati ljude o ovome Obucimo decu <--- klikni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Za sada mogu samo da doprinesem tako što ću obaveštavati ljude o ovome Obucimo decu <--- klikni

Odlican sajt, jos bolje ideja...!!!!

samo me u srbij nervira sto mora sve biti politicki zasnovano, ali to sad nije ni bitno!

Ali ovo je zaista super.!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Slažem se... Svaku akciju (pa makar stajala i neka pol.misao iza nje) ću podržati jer nam na žalost malo humanosti i razumevanja nedostaje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Htela bih da dam jedan predlog.

Posto je sve teze skupiti novac za Martu i Milana,jer sigurni ima onih koji bi da pomognu a nisu u finansiskoj mogucnosti,pa je mozda nekoga i sramota da uplati 200din.

E sad mogli bi da se vidi sta bebe nemaju,a neophodno im je,npr krevetac http://www.nadjisve.com/component/option,c...d,139/Itemid,3/ i onda ovu sumu novca podelimo na br clanica koje zele da ucestvuju u ovoj akciji i kupimo krevetac.

Sinoc san dugo razmisljala kako pomoci,a da svako moze da ucestvuje sa malim doprinosom,mislim da ce se na ovaj nacin bolje skupiti npr 10000,nego da cekamo da se uplati kes.

Nadam se da ste razumele sta sam htela reci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Danka vec sam "tamo"rekla da ti je ideja odlicna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja pomazem koliko kada mogu,ali sam redowan dobrowoljan dawalac krwi,jer i to je jedan wid pomoci ziwotno ugrozenima,jer im je ta tecnost dragocena da bi se izborili za ziwot, a i bolje se osecate kada date krw jos jedna dobra stwar je ta sto wam swaki put kada date krw prwo urade detaljnu analizu i ako nesto nije u redu jawe wam telefonom!! Sustina swega owoga je u tome da ne morate da wisite po domowima zdrawlja itd,narawno ako se ne plasite igle ili krwi, a traje pola sata swe :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Licno protiw sam slanja nowca na neke tamo racune ili sta wec, jer znam da tej nowac ne odlazi u prawe ruke nego ide secikesama i njima slicni,posle nowe godine se organizowalo prawljenje nowogodisnjih cestitki(deca ih prawila) koje su "kostale" 200 din kom,a nowac je bio namenjen porodici iz moje opstine koja ima 8 ili 9 deca... E sada poenta je da je swaki roditelj otkupljiwao cestitke swog deteta a swako je imalo po dwe ,izracunajte samo ako u obe grupe ima po 20 dece.....plus swe jedinice predskolaca na celoj teritoriji opstine......Posle sam saznala iz swog pouzdanog izwora da je ta porodica dobila"sicu" dok je neko pokupio ostatak.... e zato ja imam awerziju prema tom widu pomoci!!!!! Najbolje je pomoci ako to moze licno.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Najbolje i jeste kontaktirati porodicu licno, okupiti par ljudi koji bi da pomognu i tako dati svoj doprinos.Zato podrzavam akciju naseg foruma, jer su se upravo clanice dogovorile oko pomoci blizancima. Nemam ni ja bas previse poverenja u neke vece kampanje, vecito se skuplja novac, a niko ne zna gde to ode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

OPROSTITE STO UPADAM U TEMU, IZVRSAVAM MISIJU 

Prekjuce sam od koleginice dobila poruku u kojoj pise da je upoznala porodicu Jurica i prosledila mi je njihovu pricu. Ja ovo saljem svima u nadi da cemo zajedno pomoci.

Ako ste ljudi, i majke, sutra cete otici u banku ili postu i uplatiti 100, 500, 1000, pa makar 50 din! Ja sam juce predala uplatnicu od 1500din, I ako treba svaki mesec cu odvojiti toliko da pomognem.

Zvezdana je rođena 27. 12. 2004. godine kao zdrava beba, teška 3,2 kg i dugačka 52cm.

Iako je porođaj bio malo komplikovan, uz korišćenje „vakuuma“, to nije ostavilo nikakve posledice. Napredovala je i razvijala se potpuno normalno: progovorila je i prohodala sa godinu dana i igrala se i pevala sa drugom decom.

Sve do novembra 2007. kada je, bez ikakvih prethodnih naznaka, dobila prvi epileptični napad... Tada je počela beskrajna agonija.

Napadi epilepsije su postajali sve češći i Zvezdanino opšte stanje sve gore. Polako je prestala da govori, a nakon toga i da hoda. Za godinu dana je i potpuno oslepela. I Zvezdanino psihičko stanje je postajalo sve gore i gore. Dobijala je histerične napade i plakala je svakog dana, pune 2 godine!

Lekari, u početku, nisu znali šta se dešava sa njom. Dijagnoza nije bila postavljena sve do maja 2010, kada su roditelji poceli da sumnjaju da Zvezdana boluje od teške i smrtonosne Batenove bolesti (Batten Disease). Ubrzo nakon toga je Zvezdani izvađena krv i poslata u "Seattle Children Hospital" u gradu Sijetlu, (država Vašington, SAD) na analizu.

Nakon 10 dana je stigla užasna, najtužnija vest... Potvrdjena je dijagnoza: Batenova bolest! Ipak, LEK POSTOJI!!!

*Batenova bolest je retko i smrtonosno genetsko oboljenje centralnog nervnog sistema (neurodegenerativni poremećaj) koje se javlja uglavnom kod dece uzrasta od 6 meseci do 8 godina. Uzrok svih formi je mutacija gena koja izaziva nedostatak enzima odgovornog za izbacivanje "otpada" iz ćelija mozga. Bez ovog enzima, ćelijske organele zvane “lizozomi” u ćelijama mozga postaju "zagušene" otpadnimim materijama.

Kao rezultat, dolazi do odumiranja moždanih ćelija, što se minfestuje: epilepsijom; naglim gubitkom motoričkih funkcija (otkazuju skoro svi mišići); gubitkom vida, govora i mentalne sposobnosti, praćenih drastičnim promenama u ponašanju koje odlikuju stalni plač, histerični napadi i nekontrolisano agresivno ponašanje deteta. U poodmakloj fazi bolesti, obolelo dete postaje potpuno vezano za krevet, slepo i bez sposobnosti komunikacije. Do danas, Batenova bolest je uvek bila fatalna.*

Preko prijatelja su saznali za kinesku bolnicu Tiantan Puhua International Hospital u Pekingu u kojoj pokušavaju da leče Batenovu bolest matičnim ćelijama. To je bila jedina nada da se Zvezdani ne samo produži život, već i da se oporavi u velikoj meri!

Nažalost, za samo jednu seriju terapija je bilo potrebno 32.000 US.

Tada je počela druga teška borba: tražili supomoć, kucali na sva vrata ali se činilo da odgovora niotkuda nema! Pokušali su da dobiju pomoć i u Ministarstvu zdravlja Srbije, ali su ih i tamo odbili, zato što je ta kineska metoda lečenja "eksperimentalna"... Izgubili su svaku nadu! Sve dok im jednog dana nije stigla vest koja se, u tim okolnostima, činila nestvarnom: javio se naš košarkaš g. Darko Milicic koji je ponudio pomoć da za svo četvoro dece u Srbiji obolele od Batenove bolesti plati put u Kinu.

Konačno, 28. jula 2010., zahvaljujući g. Miličiću, otputovali su u Kinu na tretman matičnim ćelijama koji je trajao pet nedelja.

Vratili su se kući 29. avgusta i nakon samo par dana se videlo nešto što dugo nisu mogli videti kod Zvezdane: OSMEH! SVIMA JE VRATILA NADU DA ĆE SVE BITI DOBRO!

Vremenom je počela i da guta hranu, prestala je da balavi i da plače! Krajem oktobra je ponovo pokušala i da govori! Ne izgovara još reči, ali pokušava nešto da kaže i zvuči kao beba kada počinje da govori. Takođe su joj nestali epileptični napadi. Ranije je imala dugotrajne "grand mal" napade, koji su se nakon terapije znatno ublažili, proredili, a onda i prestali. Nedavno joj je rađen EEG i rezultat je potpuno normalan! I sami lekari se čude...

Zvezdana je sada mirno i nasmejano dete, kojem osmeh najčešće izmami njen mlađi brat Nemanja koji se svaki dan trudi da ulepša.

I pored poboljšanja nakon prve terapije matičnim ćelijama u Kini, Zvezdana mora ponovo na tretmane svakih šest meseci, dok ne bude pronađen drugi - jednostavniji i jeftiniji lek! I svaki put to košta 32.000 US$ za bolnicu, usluge i smeštaj i 3.000 US$ za avio-karte i ishranu, što porodica nema.Zato Vas molimo da pomognete uplatom bilo kog iznosa, u bilo kojoj valuti, na račune:

- dinarski račun:

160-5500102218324-14, Banca Intesa, svrha pomoc, Na ime: za zvezdanu

ili prosleđivanjem ovih informacija Vašim rođacima, prijateljima, komšijama...

VELIKO HVALA!

*Zvezdanini roditelji su uspeli da sakupe 13000$, sto znaci da je jos 22000$ potrebno da se sakupi kako bi mogla da ode opet na terapiju

MOLIMO SVE DOBRE LJUDE ZA POMOĆ

U SPAŠAVANJU ŽIVOTA I OPORAVKU ZVEZDANE!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moram da kažem da su ova deca početkom 2011 ponovo išla u Kinu na terapiju, sve imate na ovom sajtu pa možete pogledati.... http://www.zivotorg.org/?cat=11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moram da kažem da su ova deca početkom 2011 ponovo išla u Kinu na terapiju, sve imate na ovom sajtu pa možete pogledati.... http://www.zivotorg.org/?cat=11

Da, i ja sam taj sajt ovde postavila. Prosto je pravi izvor informacija. Svaka cast tim roditeljima...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pomozimo Zvezdani

Porodica Jurica ponovo u agoniji Naša zvezda se ne sme ugasiti!

Pogoršalo se stanje devojčice obolele od Batenove bolesti * Američki lek stiže tek u avgustu * Odlazak u Kinu planiran za kraj marta. Četiri dana pre kraja 2011. godine naša malena sugrađanka Zvezdana Jurica, obolela od teške Batenove bolesti, proslavila je sedmi rođendan. Pančevke i Pančevci dobro se sećaju ove devojčice, za čiji su se život letos zdušno borili u jednoj od najvećih humanitarnih akcija organizovanih u našem gradu. Prikupljanje novca za Zvezdanin odlazak u Kinu na terapiju matičnim ćelijama koordinirala je Kancelarija za mlade Gradske uprave Pančeva.

Čitaoci "Pančevca" su sa suzama radosnicama tokom septembra pratili dnevnik Zvezdanine mame Valerije, koja je iz Kine slala lepe i ohrabrujuće vesti o poboljšanju zdravstvenog stanja devojčice. Ipak, najveće nade polagane su u spasonosni lek iz Amerike, čije je testiranje na ljudima bilo najavljeno za početak ove godine.

Sve je pošlo po zlu

No, prvi dani 2012. u porodicu Jurica doneli su samo agoniju, očaj, patnju i nevericu. Najpre je stigla informacija da je termin primene američkog medikamenta odložen za avgust. Odmah je bilo jasno da će u međuvremenu Zvezdana morati ponovo da otputuje u Kinu po novu dozu matičnih ćelija, kako bi se sačuvale njene funkcije i kako bi se sprečilo gubljenje postojećih. Svota od 32.000 dolara neophodnih za ovaj put još jednom je unela nemir u dom porodice Jurica. Ali noćna mora je tek počinjala. Zvezdana je odjednom prestala da jede.

Vaše malo Zvezdani je sve!

Trenutno se novac za pomoć maloj Zvezdani na najbrži i najjednostavniji način može uplatiti na dinarski žiro račun Slobodana Jurice 160-5610200018878-72, otvoren u Banci "Inteza".

Kontakt s majkom devojčice Valerijom Juricom može se uspostaviti putem telefona 060/6888-898 ili imejla zvezdanajurica@hotmail.com.

Gradska uprava i "Pančevac" apeluju na sve subjekte iz privatnog, javnog i civilnog sektora da, u skladu s mogućnostima, hitno uplate novac. Da li će mala Zvezdana dočekati izlečenje, zavisi samo od nas!

Prvog dana sam mislila da Zveka odbija hranu jer je možda neraspoložena. Međutim, tako je bilo i tokom sledeća tri-četiri dana. Počela je naglo da gubi na kilaži, klonula je. Shvatila sam da se desilo ono čega smo se i plašili, a što se očekuje kod dece obolele od Batena u ovom uzrastu: Zvezdana je prestala da guta �“ jedva čujnim glasom priča mama Valerija Jurica.

Prvi put posle nekoliko godina borbe ona o Zvezdani govori sa suzama u očima.

Potpuno je slomljena. Kao da se nada u srcu ove hrabre majke gasi. Taman kada su ona i njen suprug poverovali da je borba za život njihove ćerke privedena kraju i da je spas iz Amerike nadohvat ruke, njihov san se srušio. Nova borba, možda najteža do sada, tek predstoji.

Problemi sa sondom

Krajem prošle nedelje Zvezdani je ugrađena sonda preko koje će se devojčici hrana špricem ubrizgavati direktno u želudac.

Intervencija je prošla jako loše. Ispostavilo se da su Zvezdanini organi pomereni nagore. Lekari su jedva pronašli želudac. Razmatrali su opciju da joj probuše rebro da bi doveli sondu do tog organa, ali su ipak uspeli da pronađu milimetarski prostor da sonda prođe. Zvezdana je teško podnela totalnu anesteziju. Toliko je dehidrirala da nisu uspeli da joj izvade krv, vene su joj popucale, ruke su joj skroz modre. Izmučena je... �“ Valerijin jedva čujan glas puca dok nailazi jecaj.

Nekoliko dana nakon intervencije i rana je počela da se gnoji i da curi. U petak će Zvezdana zbog toga možda ponovo morati na bolničko lečenje. Ona ista hrabra Valerija, žena-zmaj, koja je s osmehom "pojela" svaki dosadašnji Zvezdanin problem ne dozvolivši sopstvenim emocijama da je savladaju i umanje njenu snagu tokom borbe za dete, prvi put je izgovorila: �“ Znam da ste uz mene, ali ovog puta se jako bojim.

Hitno potreban novac

Novi tretman matičnim ćelijama u Kini mora biti urađen krajem marta. Ako se do tada sakupi 32.000 dolara, Zvezdana će možda vratiti funkciju gutanja i zaustaviće se njeno propadanje do avgusta, kada se očekuje lek protiv Batena. Ukoliko devojčica u martu ne ode na lečenje, izvesno je da za nju više neće biti nade. Borba svih nas koji smo tokom prošle godine bili uz Zvezdanu biće uzaludna... Ne dozvolimo da se ugasi naša Zvezda! Pančevke i Pančevci, hajde da još jednom dokažemo da smo jači od svih zlih sila! Neka pobedi život! Ekipa Kancelarije za mlade Gradske uprave spremna je da i ovog puta priskoči u pomoć i pruži svu logističku podršku kako bi se organizovale akcije za spas male Zvezdane.

Mogu im se javiti svi oni koji imaju ideju kako da se za najkraće vreme prikupi neophodna suma. I "Pančevac" će se svim raspoloživim resursima uključiti u ovaj humanitarni poduhvat.

D. Kožan

Tekst u potpunosti preuzet sa sajta: www.pancevac-online.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

BOŽE MOLIM TE POMOZI OVIM LJUDIMA!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Drugari molim vas za pomoc za malog Sergeja Milićevića.Ima 8 meseci i tumor na mozgu koji mu ugozava zivot.

Roditelji su u slaboj finansijskoj situaciji,zive kao podstanari a za operaciju u Rimu potrebno je oko 50 000e.

Pogledajte pricu

http://www.prva.rs/sr/vi...53/EXploziv+17.02..html

Ljudi ja sam plakala,placem i dok vam ovo pisem.Molim vas ali molim vas dajte da pomognemo ko koliko moze.Znam da je kriza,da se nema ali makar po malo.Malo po malo i skupice se.Nedajmo da ode jos jedan zivot koji samo sto je poceo.

Mozete kontaktirati roditelje:

Saša Milićević, otac deteta 064/581-10-65

Jasna Milićević-Jelenković, majka deteta 063/74-64-302

ili uplatiti donaciju

Racun kod Komercijalne banke

Sergej Milićević

br. dinarskog žiro računa 205-9011004580162-90

br. deviznog racuna

za inostranstvo (instrukcije) SWIFT-BIC: KOBBRSBG IBAN/Account Number: RS35205903101757305097

za Srbiju(samo pravna lica): 90-310-1757305.0

Robna kuca igracaka Ofy land je podrzala akciju,donirace novac a i odobrili su posatvljanje kutija za prikupljenje novca.

Ako neko ide ovih dana neka ubaci koji dinar,roditeljima ce puno znaciti.

Hvala vam u njihovo ime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

KLIKDanas čitam...treba još oko 30000evra...huh... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sad sam ovo procitala i jos placem i glava me boli, ne mogu da vjerujem. Sutra roditelji otvaraju racun, pa ako neko zeli da pomogne, ja znam da ja hocu, Evo linka pa procitajte.

https://www.facebook.com/groups/lanalazic/

i ja sam tuuuzna jako pomozimo lani malenoj dusi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.