Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd

odgovora

Objavljeno

Unapred sa izvinjavam što sam ovde otvorila temu (nisam se snašla),

pa molim administratora da prebaci temu u odeljak Porođaj.

Posto razmišljam gde da se porodim, a opcija mi je i Gradska bolnica

na Zvezdari, mogle bi smo ovde da razmenjujemo iskustva o porodilištu

i doktorima u njemu!

Pišite sve, kako ste prošle, ko vas je porađao, kako vam se dopao doktor i slično!

Naročito me interesuju iskustva majki koje su posle prvog CR porodile

po drugi put,tj. da li je drugi porođaj bio CR ?

Da li u ovoj bolnici praktikuju da i drugi porođaj bude CR?

Pozdrav za sve buduće i sadašnje mame. :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav svima! Molim vas neko iskustvo iz gradske bolnice na Zvezdari...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ivana moja snajka se porodila u gradskoj na Zvezdari i prezadovoljna je...ne znam da li zavisi od doktora koji je sa tobom ili je generalno tako,ali eto ja mogu to da ti kazem....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam se dva puta porodila u Gradskoj bolnici na Zvezdari.

Moja iskustva su najpozitivnija. Moram da napomenem da nisam imala vezu, sve je islo svojim putem, regularno. Steta je samo sto se strasno malo ulaze u to porodiliste. Doktori kao i sestre su veoma strucni i ljubazni. Svakome bih preporucila i ako se budem poradjala i treci put, to ce sigurno biti opet u Gradskoj. ;)

Trudnicanow voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala vam puno na odgovorima! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

I ja sam se oba puta porodila u Gradskoj bolnici.

Prvi put nisam bila oduševljena doktorkom na porođaju, niti ljubaznošću babica, bila sam u BF ( sviđa mi se što mi je beba non-stop " na oku" ).

Drugi put sve extra - od doktora i babice na porođaju, do sestara na odeljenju.

Oba puta sam išla bez "veze" i bez plaćanja bilo kome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Porodila sam se u Gradskoj,nisam imala vezu,suprug je prisustvovao porođaju.Osoblje je ok,mada ima i neprijatnih pedijatrijskih sestara.Jedino mi je smetalo to što sam na bf došla tek drugog dana,bila je guzva tog vikenda, na bf odeljenju ima 12 kreveta a jedan je bio rezervisan za rođaku pedijatra,tako da je bio prazan dok su nas šetali kao budale od sobe do sobe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zdravo svima

Ja sam se porodila u Zvezdari, od panike, jurila sam vezu kad je porodjaj već počeo. Bilo je ok Bolnica jeste stara, ali relativno čista, i svi su uigrani,što je nije bio slučaj za moju drugaricu koja se porodila u dragiši mišović-novoj, sredjenoj i čistoj, a dr. ne zna kako da uključi ultrazvuk, ni ctg.. :unsure: ali dobro, što kažu, nije ni ona ostala neporodjena.

U Zvezdari je bebi frendli program ok, ženice su po dve ili tri u sobi(ja sam bila u dvokrevetnoj) iako sam razmišljala o apartmanu, ipak sa ove tačke gledišta ne bih ga preporučila, jer upravo ta neka "cimreka" može MNOGO da znači u prvim danima budućim mama! Tako da bih svima preporučila da idu regularno u bebi frendli.

Što se tiče medicinskih sestara, ima ih dve vrste, pediijatrijska i ginekološka, što znači jedna za bebu, jedna za vas i one se medjusobno ne podnose i ne trpe i odmah vam na početku kazu koja je koja "vrsta" i pedijatrijska sestra vam neće pomoći ako imate ginekološki problem.

Pedijatrijske sestre su prilično stručne, jedna medju njima starija, fina i ćutljiva, ne znam joj ime, ali sve će vam pokazati i objasniti, ali morate TRAŽITI, nemojte biti stidljive, misliće da vam pomoć i ne treba. Ostale su ok, ali problem su noći, tad uglavnom spavaju, pa ne žele da ih uznemiravate :(

Problem u Zvezdari jesu ginekološke sestre, koje ni na sto molbi i kuknjava neće hteti da vam zamene krvavu posteljinu, na koju inače i bebu stavljate dok dojite. To je bar moje iskustvo od februara prošle godine. Takodje nemaju dovoljno tetra pelena, ni benkica.

Drage, porodjaj će biti i proći! Uvek to imajte na umu. Samo pozitivno razmišljajte i gde god da se porodite bićete kratko. Izdržite! Jer čim dođete kući kreće sasvim druga priča i akcija akcija i akcija oko bekija!

imam i sličice iz bolnice, slikala sam sobu i postolje za presvlačenje beba, i porodjajnu salu..jer muz mi je bio na porodjaju, a ja sa epidrualom- tako da je bilo baš veselo. postaviću ih od kuće, nemam ih kod sebe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ivo, hvala na opsirnim informacijama.

U 36-toj sam nedelji i porodicu se na Zvezdari, tako da mi je svako iskustvo dragoceno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Za Zvezdaru samo reci hvale a pogotovo za skolu za trudnice, mogo su mi pomogle i osecala sam se kao kod kuce.Prvorotka sam i moj porodaj je trajao oko 12 sati, nisu mi radili epizotomiju i brzo sam se oporavila od porodaja.Isla sam u skolu za trudnice od 7 meseca trudnoce. Uput za skolicu tj vezbe vam daje vas ginekolog iz doma zdravlja, a na ginekologiji na Zvezdari dodi te i raspitaj te se o terminima. Od srca preporuka ))))

svrckana voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zvezdara. Ne znam kako je u drugim porodilistima, ali sam u sirokom luku obilazila i Front i Visegradsku jer su to velika porodilista i pola Srbije dolazi tu da se porodi. Imamo gradsku bolnicu, sto nam je privilegija i zasto to ne bi iskoristili?

Slazem se sa svima koje su pisale o Zvezdari. Nemam sta puno da dodam, osim da treba da se ide na Baby friendly odeljenje. Ona prica o 'odmaranju' je cista glupost. Pogledajte temu 'dojenje' pa ce vam biti jasno.

Nisam htela epidural i jako sam zelela prirodan porodjaj, pa sam se odlucila za Zvezdaru zbog mogucnosti da se poradjam u kadi. Isla sam tamo isto na vezbe za trudnice jer sam mogla da vidim i kako izgleda kada i da dobijem sve potrebne informacije.

Na zalost, nisam ulazila u kadu jer sam imala rapidan porodjaj. Boravila sam u bolnici posle porodjaja 7 dana. Dva dana na baby friendly i 5 dana na obicnom odeljenju jer mi je bebac primao anitbiotike.

Ono o cemu treba jos da razmisle buduce mame kad traze informacije je kakvi su padijatri i pedijatrijske sestre. Ginekolog i babice su tu na porodjaju i to je kraj vaseg 'druzenja'. Vrlo je vazno kako ce se ophoditi prema vama oni koji treba da vode racuna o vasem detetu.

Sve pohvale doktorima pedijatrima iz gradske bolnice. Ponajvise doktorki Djorovic i doktorki Nikolic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja sam se oba puta porodila u Gradskoj bolnici i to prvi put cr a drugi prirodno. Veoma sam zadovoljna, samo ti preporucujem da obavezno ides na pripreme, bez obzira da li si vec isla.

Nije obavezno da se posle cr on ponovo radi.

svrckana voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav svima! Molim vas neko iskustvo iz gradske bolnice na Zvezdari...

Ja sam se poradjala na Zvezdari i prezadovoljna sam... osoblje je veoma ljubazno, u svako doba mozes da zatrazis sta god ti treba...svi doktori su vrlo ljubazni tako da koji god da te poradja bice super...jedina zamerka je higijena bolnice ali sta da se radi...negde plus negde minus... :lol:

jogo voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam se porodila bez ikakve veze i bez jednog dinara troskova. Smatram da porodilista postoje da bi se mi tamo poradjale, a ne da su servis koje treba da placamo u gotovom. Ta prica da te nece primiti u Misovicu ili u bilo kom porodilistu ako dodjes sa dobranim kontrakcijama mi zvuci poprilicno cudno :blink: Ne mislis valjda da bi te ostavili ispred bolnice da se poradjas?

Drugo je to sto volis konfor, ali vec i vrapci znaju da je konfor u zemlji Srbiji skupa stvar.

Gradska bolnica naplacuje nesto sitno epidural, apartman je 3000din. dnevno i druge troskove nemas ako si iz Beograda.

Jos nesto vezano za Gradsku bolnicu:

Neonatologija je tamo jako dobro organizovana i oni vode racuna o bebama i posle izlaska iz bolnice ako je potrebno. Mi smo zadnju kontrolu kod njih imali kad je bebac napunio 7 meseci.

Znam mnoge mame koje su se porodile u Visegradskoj i u Frontu da nisu ni imale pojma da im sa bebama nesto nije u redu. Tek na prvoj ili drugoj kontroli kod pedijatra u DZ su saznale da su u problemu. Tada moze, a ne mora da bude kasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Prvo,YelenaC cestitam od sveg srca!Zelim dug i srecan zivot bebcu i tebi!

Za Misovic znam iz pouzdanih izvora da su zenicu kojoj je uveliko poceo porodjaj samo preusmerili na Visegradsku jer navodno nije bilo mesta iako je celu trudnocu vodila bas u Misovicu.Sreca te je na kraju sve proslo ok,iako su je pposle u Visegradskoj zafrkavali jer su je vratili iz porodilista gde je vodila tudnocu.O tome govorim,nista nije garancija da iako npr.se vodi tamo trudnoca da ce ti i primiti.

Za front i visegradsku znam fenomenalno kako sve funkcionise,jer kao sto rekoh cekam cetvrto dete,i da,iz Beograda sam tako da mogu kao i da biram.

Za porodiliste na Zvezdari se iskreno nisam raspitivala sem eto kao malo procitala na netu,ali s obzirom da sam malo komplikovan i rizican slucaj morala bih ipak da se oslonim na neko vece porodiliste,nazalost.

Odmaraj i uzivaj sa bebusom!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam se porodila 18.7. prosle godine. Posto tvoja beba sigurno nece da pretera do 18.6, pamticu mesec i dva dana ispred Plavisa sam, sta cu!

Ovo za tatu na porodjaju, ne znam sta da ti kazem...ja nisam htela i dobro je sto nisam jer mi je porodjaj bio takav da ne zelim ni da ga spominjem...mozda je to intuicija.

Ako je tvom muzu frka, mozda je dobro da mu kazes da ne brine, jer ces ti biti uz njega ;):rolleyes::lol: :lol: :lol:

Trudnicanow voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja ssm se pre 4 nedelje porodila u Gradskoj i iskustwa su razlicxita sxto se ticxe doktora,xigijene i ljubaznosti sestara i pedijatra....Sxto se doktora ticxe od srca preporucxujem doktora Ivana Bojovica ili doktorku Milicu Kostic....Trudnocu mi je detaljno sa mnogo paznje wodio dr Bojovic,a da mi dr Milice nije bilo na porodjaju cxini mi se da bix prosxla 3 puta gore :unsure: ...mnooogo mi je pomogla,porodjaj uz zezanje i muzikicu :)

Sxto se xigijene ticxe swe je ok sem odeljenja za porodilje...e to je wec da se zgrozisx :unsure: ....u xigijenu spadaju i sestre koje te stwarno ostawe da lezisx na krwawom carsxafu i istoj takwoj spawacici dok se ne izborisx sama za neki cxist (ako ti se posreci)...a o wc-u i da ne pricxam...

Pedijatrima swe poxwale,weoma su detaljni i brizni sxto se beba ticxe...tako da su bebice uwek u sigurnim rukama i sxto se ticxe jako ljubaznix babica koje su tu u swakom trenutku...

swe u swemu ok...mada je cxini mi se u celoj owoj pricxi swakoj zeni najbitniji doktor i sam porodjaj tako da od srca preporucxujem Gradsku sa stwarno jako dobrim strucxnjacima....

MajaDragan voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zvezdara. Ne znam kako je u drugim porodilistima, ali sam u sirokom luku obilazila i Front i Visegradsku jer su to velika porodilista i pola Srbije dolazi tu da se porodi. Imamo gradsku bolnicu, sto nam je privilegija i zasto to ne bi iskoristili?

Slazem se sa svima koje su pisale o Zvezdari. Nemam sta puno da dodam, osim da treba da se ide na Baby friendly odeljenje. Ona prica o 'odmaranju' je cista glupost. Pogledajte temu 'dojenje' pa ce vam biti jasno.

Nisam htela epidural i jako sam zelela prirodan porodjaj, pa sam se odlucila za Zvezdaru zbog mogucnosti da se poradjam u kadi. Isla sam tamo isto na vezbe za trudnice jer sam mogla da vidim i kako izgleda kada i da dobijem sve potrebne informacije.

Na zalost, nisam ulazila u kadu jer sam imala rapidan porodjaj. Boravila sam u bolnici posle porodjaja 7 dana. Dva dana na baby friendly i 5 dana na obicnom odeljenju jer mi je bebac primao anitbiotike.

Ono o cemu treba jos da razmisle buduce mame kad traze informacije je kakvi su padijatri i pedijatrijske sestre. Ginekolog i babice su tu na porodjaju i to je kraj vaseg 'druzenja'. Vrlo je vazno kako ce se ophoditi prema vama oni koji treba da vode racuna o vasem detetu.

Sve pohvale doktorima pedijatrima iz gradske bolnice. Ponajvise doktorki Djorovic i doktorki Nikolic.

Evo jos jedne mame(prvorotke) koja zeli da pohvali Gradsku bolnicu.

Ja sam neko ko se relativno skoro doselio u Bg tako da nisam imala pojma koje porodiliste i zbog cega da odaberem kad je do toga. Posto sam po preporuci isla na preglede kod doktora koji radi na Zvezdari tako sam se gore i porodila.

Ja imam samo rijeci hvale za sve. Od prijema do porodjaja a i kasnije za odjeljenje. Moj porodjaj je brzo i lako prosao ali smo se zbog malca i njegove bakterije koju je udahnuo pri porodjaju malo duze zadrzali u bolnici(oko 8 dana). Sve je to brzo proslo jer su sve sestre bile super. Imala sam priliku i da dva puta odslusam predavanje jedne plave krupnije sestre( zena je kraljica). Tako ti zanimljivo sve isprica i pokaze da sam mnoge stvari od nje cula inaucila

I da, nista nisam platila, ni dinar, a svo osoblje se jednako ophodilo prema svima nama. Mog doktora niko nije spomenuo, a on je gore kao mnogo uvazen i postovan.

Pri otpustu smo reda radi sestrama ostavili kafu, cokoladu i takve sitnice. Imena se ne sjecam tako da ne mogu nekog posebno da pohvalim , ali mogu da se zahvalim svom osoblju koje je ucestvovalo prije skoro godinu dana mom porodjaju kao i onima koji su meni a i ostalim porodiljama pomagali na odjeljenju.

Hvala vam jos jednom sto ovaj prvi porodjaj nije bio traumaticno iskustvo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja sam se pre dva meseca porodila u gradskoj bolnici.jos uvek imam traume,kada mi neko pomene gradsku najezim se.termin mi je bio 8 februar,13-og sam dobila bolove i otisla oko ponoci u bolnicu.otvorena dva prsta pa me ostavili za ujutru.ujutru me pogledaju i dalje dva prsta otvorena,a bolovi uzasni.ostave me tako citav dan.14-og u 3 posle ponoci mi pukne vodenjak,prikace me na ctg,bolovi 80 do 100 ali me ostave da cekam da krene prirodno.i tako 3 dana???? 3 dana curi vodenjak,8 dana prenela,bolovi uzasni,a oni i dalje cekaju da krene prirodno.16=og uvece sam vec pocela da padam u nesvest od bolova i zvala muza da dodje po mene da me vodi u drugu bolnicu.e tek tada su me uveli u salu,kada sam zapretila da cu da napravim skandal.u ponoc mi prikace indukciju,citavu noc gura ruke kako ko stigne,ja i dalje otvorena samo dva prsta a bolovi konstantno 100.u 7 ujutru dodje smena i kada su videli sam pocela da buncam i da ne znam za sebe hitan carski rez.i kako kazu izvukli su bebu i mene u poslednji cas????pa sta se cekalo toliko???ako se i odlucim posle ove traume za drugo dete to svakako nece biti u gradskoj bolnici.ovo je ipak samo moje iskustvo te ne mora da znaci da su tako nemarni prema svim pacijentkinjama,mada devojke sa kojima sam kasnije bila u sobi nisu nista bolje prosle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Imam zakazan ultrazvuk 8 jula i do tada treba da odlucim gde cu voditi trudnocu.Cula sam dosta lepih reci o Gradskom porodilistu i ozbiljno razmisljam da tamo vodim trudnocu....Ako imate iskustva iz ovog porodilista molim vas da ih podelite sa mnom....hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

caooooo :rolleyes:

termin mi je 2 septembar i posto mi doktorka za par dana ide na godisnji,moaru ranije da pokupim sva dokumenta za porodiliste i samim tim da odaberem isto.....odlucila sam se za gradsku bolnicu to mi je i dr savetovala ...nadam se da ce sve biti u redu,jer se bas plasim :unsure: ...........tako da bih i ja volela da cujem neki komentar vezan za gradsku bolnicu...... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam se dva puta porodila na zvezdari i bila sam prezadovoljna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Gradska bolnica definitivno i ako možete da birate, dr. Vesna Stojanović,pozz

Trudnicanow voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zadovoljna....... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Uf tek sada skontah da sam na temi CARSKI REZ(mislila sam samo da dam komentar na porodilište u Gradskoj bolnici) a je se porađala prirodno...al' nema veze,porodilište je ok,pozdravčić

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.