odgovora

Objavljeno

Planiram da sa sinom putujem za Ameriku :) . On ce tada imati nepunih 9 meseci pa me

interesuje kakva su vasa iskustva, pogotovo sto se tice hrane na dalekim putovanjima.Sta ste uspeli da prenesete preko granice i sta je uopste dozvoljeno?Voda,flasice,kasice, adaptirano mleko i u kojim kolicinama...? :huh:

Naravno, svi drugi saveti, kako preziveti 15h putovanje su vise nego dobrodosli!

hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ja sam bila na kraci put 7 sati sa kolima beba je bila naorna treba ti puno strpljenja uglavnom dojenje i sve u teglicama puno srece

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zdravo. Mi smo letos isli kolima u CG kada je moj sin imao 3 meseca (tamo je napunio 3 meseca), krenuli smo nocu, a on je prespavao ceo put do CG i nazad (nas put je trajao u jednom pravcu oko 12h). Spavao je bolje nego kod kuce, budio bi se samo da jede i odmah bi nastavio da spava. Onda, kad je imao 6 meseci isli smo u Kragujevac (taj put je trajao oko 3h u jednom pravcu), a on je postao nervozan na sat vremena od Kragujevca, zabavljala sam ga gomilom igracaka i pevala...

Inace voli da se vozi automobilom, cim zaustavimo auto (stanemo na semafor ili slicno) odmah hoce da izadje iz seidista i buni se... Sada ima 9,5 meseci i ne znam kako bismo isli na neki duzi put jer mu verovatno dosadi da sedi u sedistu posle nekog vremena (kod kuce nikad ne sedi mirno cak ni kad jede).

A sto se tice prelaska granice ne znam sta i koliko sme da se nosi, jos nismo isli u neku ozbiljniju drzavu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

zenske,hvala na savetima. Miilena, citam i prepoznajem svoje dete :-) ti semafori umeju da budu mnogo mucni :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

pozsrav mi treba da idemo na Zlatibor za jedno nedelju dana pa me zanima kako ste vi preživele u kolima sa bebcima ,Milica ima 7 meseci i 3 nedelje voli da se vozi kolima i voli i da spava u kolima ali ne znam kako će izdržati duže od dva sata pošto nam je to najduže što smo se vozili :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Od njegovog 3 meseca spo vec par puta putovali u Srbiju (iz Beca), znaci 7-8 sati normalne voznje. Uvek smo kretali nocu jer nocu spava. U pocetku sam mu spremala mlekce ako bi ogladneo a sada ne...Uvece oko 20h ga nahranim i u auto...Dok se on probudi eto nas u Srbiji. Jedino je onda zurka kad stignemo...on odmoran a mi ko zombii...hahaha....Jednom smo za Bec krenuli preko dana i NIKAD VISE! Bio je nervozan, dosadilo mu sedenje....

E sad...Za ameriku, to je putovanje avionom, presedanje...Znam neke ljude koji putuju i VB i kazu da nije bilo problema. Zavisi od bebe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

:rolleyes: brinet i mi putujemo istom relacijom,par puta godisnje plus leti za grcu ali je stvarno super nemam problema dali putujemo nocu ili danju,stvarno je dobra i strpljiva beba,prosle godine smo na granici cekali pet sati za nepoverovati popio je litar tecnosti ali se cuo nije uzeli ga nismo iz sedista jer je on sam iza ja napred.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi smo sa 7 meseci isli da poduzi put avionom i kasnije kolima od nekih 12 sati u totalu. Let je savrseno protekao, super tretman za ukrcavanje, prioritet, pomoc na aerodromu, kolica do i od kabine itd. Curicu sam tada dojila i sa hranom nije bilo problema. Kada smo putovale sledeci put (sa njenih 9 meseci) bilo je malo povuci-potegni jer su pravili problem za kasice i testiranje. Dojenje je i tad dobro posluzilo!

Kada smo putovali nakon njenih godinu dana dobili smo i obrok za decu u avionu ali mala nije bila zainteresovana pa je super bilo sto sam ja ponela nasu hranu.

Inace se zvanicno vise od 100ml u boci/casi ne dozvoljava, trazi se detetu ili roditeju da testiraju. Trazi se testiranje i kasica pa je bolje poneti nesto sto ce se posle lepo zatvoriti bez rizika da se prospe. Suva hrana (ako jedu) je dozvoljena ako nije sir, meso i riba u pitanju.

Sretan put i lep provod vam zelimo! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi smo sa 7 meseci isli da poduzi put avionom i kasnije kolima od nekih 12 sati u totalu. Let je savrseno protekao, super tretman za ukrcavanje, prioritet, pomoc na aerodromu, kolica do i od kabine itd. Curicu sam tada dojila i sa hranom nije bilo problema. Kada smo putovale sledeci put (sa njenih 9 meseci) bilo je malo povuci-potegni jer su pravili problem za kasice i testiranje. Dojenje je i tad dobro posluzilo!

Kada smo putovali nakon njenih godinu dana dobili smo i obrok za decu u avionu ali mala nije bila zainteresovana pa je super bilo sto sam ja ponela nasu hranu.

Inace se zvanicno vise od 100ml u boci/casi ne dozvoljava, trazi se detetu ili roditeju da testiraju. Trazi se testiranje i kasica pa je bolje poneti nesto sto ce se posle lepo zatvoriti bez rizika da se prospe. Suva hrana (ako jedu) je dozvoljena ako nije sir, meso i riba u pitanju.

Sretan put i lep provod vam zelimo! ;)

Bože kakvi daveži jezivo !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

:rolleyes: brinet i mi putujemo istom relacijom,par puta godisnje plus leti za grcu ali je stvarno super nemam problema dali putujemo nocu ili danju,stvarno je dobra i strpljiva beba,prosle godine smo na granici cekali pet sati za nepoverovati popio je litar tecnosti ali se cuo nije uzeli ga nismo iz sedista jer je on sam iza ja napred.....

Hehe, super. Kao sto rekoh preko dana nas malisa zeli akciju :rolleyes: ...Ali mislim da ce vremenom navici na put...

Drago mi je sto se jos neko iz Beca javlja :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ana20 da su davezi- to stoji! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi smo pocetkom marta isli na Taru i to nam je prvi duzi put i mogu vam reci da je bila super. Na putu do Tare smo pravili jednu pauzu i to sam je setkala da bi malo proteglila nogice. Kad smo se vracali nismo pravili ni jednu pauzu. On je spavala u sedisti,nikako je nisam uzimala,sedela sam pored nje,zanimala je igrackama,slikovnicama. Kada bi bas izludela pustala sam joj portabl dvd da gleda pepu i sve je bilo ok. Nisam jojdala nesto puno da gricka,malo stapica i to je to i vode naravno-sok nista. Pokazala se kao veoma zahvalna za putovanje pa razmisljamo da idemo na more kolima,a ne avionom. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zaboravila sam da naglasim da Jana ima 13 meseci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zaboravila sam da naglasim da Jana ima 13 meseci.

E pošto se be smatram iskusnom mamom, krenimo redom.

kada je Nadja imala 1 goginu puotavli u Tunis. kašice i tako to spakovala u kofer među odeću. Niakvih problema. Ona je prespavala ceo put (2h, doduše).

Maša je imala 7 meseci kada so putavali na Rodos (2h). Isto švercaoavali kašice (20tak komada među odećom). Nikakvih problema. Na aerodromu je nahranila nekim frutolinom tako što sam frutolino spakovala u male plastičnu kutiju sa poklopcem, a posebno nosila prokuvane vode i samo tamo smućkala. Sve super prošlo pošto je bilo neko veče.

Kad je imala 1.5 godina šibali na Tasos (10h) kolima, naravno. Tu je naravno prednost što ti kao kontrolišeš situaciju da staneš kad ti volja.

Marko je imao nepuna tri meseca kad je išao za Crnu Goru i blaženog li vremena! Zimus smo išli za Italiju kolima i jooj! Danju. Ali preživeli smo. Kod moje dece pali malo grickanja (uvek ih lako podmiti s hranom - ne znam kako nisu debeli :rolleyes: !

Verovatno je kontrola na letovim za Ameriku rigoroznija, ali uvek nešto može da prođe. Moji poznanici koji žive u Dubajiu daju klicima malo one tablete za putovanje. To ih uspava. Nisam pristalica toga, ali ako drugačije ne ide... <_<

Kažu da je dobro kod poletanja i sletanja da sisa dudu ili pije sokić da bi se sprečilo stavranj "začepljenog uha" usled nagle promene pritiska. Kao to može da ih uplaši pa da jako plaču. ;) Pa sad ne znam,ali nije nikad bilo zgore primeniti ono što ne šteti.

Kažu da je dobro poneti nešto novo (efekat iznenađenja i nešto staro i drago (uteha u nepoznatom svetu).

To mi sad pada na pamet. glavno je bez nervoze i sve će biti OK. sretan put :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao Elvira bas si me ohrabrila ovim tvojim deklamom. Vec duze vreme se premisljam kako cemo na more sa Janom. Da li kolima ili avionom,kako ovo,kako ono. Ti ko iz topa bili tamo,vamo deca super. Svaka cast. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jao Elvira bas si me ohrabrila ovim tvojim deklamom. Vec duze vreme se premisljam kako cemo na more sa Janom. Da li kolima ili avionom,kako ovo,kako ono. Ti ko iz topa bili tamo,vamo deca super. Svaka cast. :D

Drago mi je da je tako. Kao što sam napisala, samo opušteno. Meni je stresnije bilo sa 1 detetom od godinu dana (što se letovanja tiče) nego sa njih troje, a bebac je imao 3 meseca. Zaboravi na odmore kakve si imala bez bebca (leškarenje, sunčanje...). To može da bude izvor stresa, ako očekivanja nisu u skladu sa mogućnostima. Ako bebi bude dobro, i vama će. Prvo njoj ugodite, a vi se zadovoljite "mrvicama" i maksimalno uživajte u niima! Ništa ne shavatajte kao obavezno. Naravno da ništa nije kao kod kuće, ali bože moj, zato ste i prevalili toliki put! Bebi neka bude najpribližnije kućnom redu i rasporedu, ali ako jelovnik nije kao kod kuće, pa nije smak sveta. Moji mrze supicu iz kesice, ali je na moru ona najbolja na svetu :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi se uskoro spremamo za put do bake koji će trajati 5 sati. Malo se plašim kako će to proći, ali kada vidim i da su manje bebe išle i na duži put već mi je lakše. Kažu da se bebe brže prilagode na promenu sredine nego odrasli, ne znam da li je tako? :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja bih postavila slicno pitanje: Kada najranije moze da se krene na duzi put avionom sa malom bebom? Da li je neko imao takva iskustva? Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zdravo da se i ja ukljucim medju Vas sve :P .

Mi ( suprug , nas sincic Aleksej i ja sa mojim roditeljima )planiramo da putujemo ovog leta za Grcku...nas Aki ce imati godinu dana i dva meseca, pa se nadam da ce putovanje nocu biti bolje solucija nego putovanje danju, zbog toga sto ce nocu spavati a danju ce biti nervozan po mom nekom misljenju :rolleyes: , pa se nadam da ce sve sa njim proteci u najboljem redu inace nije vezan za kucu i lako se uklapa u nove sredine:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

e mi smo se upravo vratili sa Zlatibora i kako sam mislila da će biti,prošlo je super ,mi smo putovali danju ,put je trajao oko4 sata Milica je deo puta prespavala ,deo se igrala sama u sedalici a malo je bila i kod mene u krilu,i jeli smo u kolima i presvlačili se muž nije ni stajao nigde njoj je bilo super ,malo je bila nervozna kada smo se vraćali pošto je bilo toplo u kolima tako da sam je skinula samo je bila u bodiju jao štoje bila srećna što je goluždrava .Inače u hotelu je imala isti krevetac kao kod kuće,kupili smo kašice mada ih nije kjela oduševljeno kao ove domaće ali dobro progurali smo i to ,prvi dan je malo lošije spvala mada spava sama u sobi kod kuće pa je sve budilo ,bukvalno samo išli na prstima eto,inače napunila je osam meseci pre dva dana! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

pozdrav svima,ja imam cetvoro dece i najmladja beba je stara 11mes.prvi put je putovala kada je imala 6 nedelja na more,isli smo svojim autom i put je podnela odlicno posto smo isli u CG cak smo svracali u manastir Ostrog,znaci htela sam da kazem svim mamama da ukoliko zele da putuju svojim autom ili bilo kojim drugim prevonim sredstvom najbitnije je da se pre polaska posavetujete sa svojim pedijatrom ukoliko dobijete zeleno svetlo samo napred,ja pod obavezno nosim malu apoteku zlu ne trebalo(voltaren cepice,autan za decu,febricet ili brufen sirup,i jos po nesto za vecu decu...)rasklopivi krevetac jer im to puno znaci zbog promene prostora i okoline(neki kazu da se u svom kreveticu osecaju sigurnije pogotovo kada su bas mali)obavezno samo flasirana voda za adaptirano mleko.Sve ostalo radim kao i kod kuce svu decu sam jako rano vodila na putovanja i do sada nisam imala lose iuskustvo,a nadam se da ni od vas niko nece imati teskoca B):wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mi smo sa 7 meseci isli da poduzi put avionom i kasnije kolima od nekih 12 sati u totalu. Let je savrseno protekao, super tretman za ukrcavanje, prioritet, pomoc na aerodromu, kolica do i od kabine itd. Curicu sam tada dojila i sa hranom nije bilo problema. Kada smo putovale sledeci put (sa njenih 9 meseci) bilo je malo povuci-potegni jer su pravili problem za kasice i testiranje. Dojenje je i tad dobro posluzilo!

Kada smo putovali nakon njenih godinu dana dobili smo i obrok za decu u avionu ali mala nije bila zainteresovana pa je super bilo sto sam ja ponela nasu hranu.

Inace se zvanicno vise od 100ml u boci/casi ne dozvoljava, trazi se detetu ili roditeju da testiraju. Trazi se testiranje i kasica pa je bolje poneti nesto sto ce se posle lepo zatvoriti bez rizika da se prospe. Suva hrana (ako jedu) je dozvoljena ako nije sir, meso i riba u pitanju.

Sretan put i lep provod vam zelimo! ;)

Hvala ti za savete, dobro ce mi doci :) Mi za dve nedelje putujemo avionom za Moskvu i moram priznati da mi ni malo nije svejedno, kao prvo nju ne drzi mesto i to ce biti problem ukoliko se do tada ne umori pa prespava bar pola leta a drugo je pritisak pri sletanju i uzletanju pa cu joj dati nekog sokica da pije. Vec me polako hvata panika.. :) Al' kako svi tako cemo i mi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da li je mozda neko isao sa bebom u Egipat? Zanima me da li zaista tereba da nosim sve kasice odavde ili u Sharm el Sheikhu ima hipermarketa u kojima mogu da kupimk one internacionalne (Hipp, Sunval, Nestle its.). Hvala! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Uskoro putujemo za Srbiju,naravno nocu.S obzirom da kad se ujutru probudi,pije mleko,interesuje me sta da radim u ovom slucaju u autu-da li da probam da mu dam hladno mleko ili da zamenim obrok nekom drugom hranom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Uskoro putujemo za Srbiju,naravno nocu.S obzirom da kad se ujutru probudi,pije mleko,interesuje me sta da radim u ovom slucaju u autu-da li da probam da mu dam hladno mleko ili da zamenim obrok nekom drugom hranom?

A termos?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.



  • Postovi

    • Drugi trimestar
      Započeo/la Brezica · Objavljeno
      Nisam još trudna, premišljam se opasno 
    • Drugi trimestar
      Započeo/la bepce · Objavljeno
      Jesi ti medju trudnicama ili cekalicama? ja treba da se selim ove nedelje, i danas mi poceo go, taman sam se razmahala po stanu da pakujem i cistim i zovu me iz vrtica da mali ima temp 38. I evo nas sad kod kuce, svuda haos, ne znam gde da se okrenem
    • Drugi trimestar
      Započeo/la JednaHana · Objavljeno
      Javi nam se posle pregleda Mucnine koje sam imala su prosle,ne prija mi beli hleb jer mi je muka od njega,osecam neku nelagodnost u zeludcu i naduje mi se stomak.Presla sam na razeni.Meni je stomak isti,sa kilazom sam ista,to sto sam dobila na pocetku tako i stojim sa 49,5 na 51.5kg sto je ok cak i mnogo jer sam tek 10+ neki dan,grudi su mi mnogo porasle ovolike mi ni pred porodjaj nisu bile sa 75 na 90 .Slesecu konteolu imam tek  oko 10og februara treba da zakazem tek,nadam se da je sve ok da nije verujem da bi to vec krenulo samo do sad,jos par puta mi se desilo da imam skurvicu i evo vec par dana imam gusti zuti sekret prosaran sa sukrvicom,a mozda je od leka to.Na Uteogestanu sam do daljnjeg a mislim da cu ga koristiti do kraja,kao i u prvoj t
    • Žene gde je....?
      Započeo/la Brezica · Objavljeno
      Draga Kruela, pozdrav veliki za tebe i tvoja dva anđela 
    • Neredovni ciklus
      Započeo/la Brezica · Objavljeno
      Evo, i ja imam od prije godinu ovaj problem. Ja-koja 28 godina imam perfektno tačne menstruacije! Nažalost, mislim da se menopauza sprema i na trenutak se pitam šta ja uopšte radim na ovom forumu punom mlađih mama. Evo poslednji podaci: Avgust 2019-imala 5. pa opet 29! Sepembar-28. Oktobar-uopšte nisam dobila. Novembar-18. Decembar-15. Januar-još ništa, znači preskočiće i ovaj mjesec... Leni, kako kod tebe stoje stvari?    
  • Teme

  • Ko je online? (See full list)