Test za utvrđivanje trudnoće


odgovora

Objavljeno (Izmenjeno)

Pobrljavi mi post..proveri trakama kad je ovulacija to ti je najpouzdanije

Izmenjeno od strane neca79
Greska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zdravo devojke.

Imala sam naravno namerno nezasticen seksualni odnos 24og maja. Posle par dana krenula mi je krv, malo drugacije od menstrualne krve za sta sam ja pomoslila da je implantaciono i jelte postala sva euforična. Medjutim posle 3-4 dana ja dobijem pravu menstruaciju 10 dana ranije nego sto je trebalo. Trajala je 5 dana, i krvarenje i bilo veliko. I tu mi raspolozenje opadne. Medjutim pre 7 dana mi je opet krenula krv. Uradila sam test pre 3 dana, racunajuci posto je proslo skoro mesec dana od seksualnog odnosa i negativan je. Medjutim ja imam neke jutarnje mucnine pa valjda dajem jos nekih 10%. Da li da radim betu ili da muž i ja pokusamo ponovo? 

Poljubac za sve :*

Micili voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nisam spomenula da imam problem sa stitnom zlezdom i da uzimam neki lek koji mi vraća hormone u normalnu uz male turbulencije, pa mi je rečeno da krvarenje moze da bude zbog toga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Devojke, da li je beta 8 u redu za jedan dan kasnjenja menstruacije? Da li je to trudnoca?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Devojke, da li je beta 8 u redu za jedan dan kasnjenja menstruacije? Da li je to trudnoca?

znaces kad je ponovis i vidis raste li. Devojka sa foruma je imala 4 betu i bila je trudnoca

Dzindzer voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Molim za pomoc. Muz i ja smo u nedoumici. Da li su ovo zaista dve crte ili ipak ne? Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Molim za pomoc. Muz i ja smo u nedoumici. Da li su ovo zaista dve crte ili ipak ne? Hvala

daj sliku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Molim za pomoc. Muz i ja smo u nedoumici. Da li su ovo zaista dve crte ili ipak ne? Hvala

nema slike,stavi da vidimo;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

nikako ne mogu da smanjim rezoluciju slike. Prevelik format. Imate li ideju kako migu da je postavim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

nikako ne mogu da smanjim rezoluciju slike. Prevelik format. Imate li ideju kako migu da je postavim?

cime slikas? Ako ne telefonom muz neka slika pa tebi viberom posalje. Viber smanji sliku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nadam se.:)Jedva cekam sutra da uradim betu. Nekako mi je preeebleda ova crta.

i moje su takve bile cak i bledje

blesava voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nadam se.:)Jedva cekam sutra da uradim betu. Nekako mi je preeebleda ova crta.

Nema veze sto je bleda crtica,svakako su obe tu,cestitam. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Dobila sam i nalaze bete. Pise ovako 

                        Rezultat             referentna vre.

Beta hcg            <0.100                 0-1

Teka sada mi nista nije jasno:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Dobila sam i nalaze bete. Pise ovako 

                        Rezultat             referentna vre.

Beta hcg            <0.100                 0-1

Teka sada mi nista nije jasno:(

jedino da nije missed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Dobila sam i nalaze bete. Pise ovako 

                        Rezultat             referentna vre.

Beta hcg            <0.100                 0-1

Teka sada mi nista nije jasno:(

Bas mi je zao!Moze biti i biohemijska trudnoca!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam nazalost moju prvu bebicu izgubila osecam se tuzno I jadno :((( Zbog cega se dwsavaju spontani u prvoj trudnoci?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bas mi je zao Jasmina :( znam kako se osecas... i ja sam izgubila prvu. Jednostavno se nekad desi. U mom slucaju je bilo zbog losih spermica mm. Ako kod tebe ne postoji neki potvrdjeni problem,  onda moze biti raznoraznih razloga. Glavu gore. Znam puno zena koje su nakon prvog pobacaja imale ok trudnoce. Bar znas da mozes da zatrudnis. Posle kise dolazi sunce. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bas tako.Da li znas Neon mozda koje su sve analize potrebe da se urade nakon pobacaja ? Tj.sta sve treba da se uradi :( Sutra idem na kiretazu da ociste prljavu krv :( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jasmina, ja mogu da ti kazem i ispricam moje iskustvo i ono sta su meni rekli i nacin na koji sam se ja borila. Ti poslusaj razlicita misljenja pa sama odluci kako i sta. Molim te da to shvatis tako, jer kod svakog je posebna situacija, i najbolje je cuti razlicita misljenja. Ja cu ti reci sta sam ja prosla i sta ja znam. 

Elem kako je meni moj dr objasnio, prvo se krece od toga, na koji si nacin imala spontani. Ako srcana radnja kod ploda nikada nije utvrdjena, tj, plod nije ni oziveo, velika je verovatnoca, skoro sigurno, da je jajnu celiju oplodio spermatozoid koji nije bio morfoloski ispravan ( u svakom ejakulatu imas odredjeni broj nenormalno formiranih spermatozoida, to se naziva morfologija, kad spermici imaju kraci rep, dve glave, nemaju vrat itd). To je inace kod mog muza bio problem i nama razlog za vto. To se puno puta desava i ovde kod nas u Austriji tek kad imas pobacaj 3 ili 4 puta kreces da radis analize jer  smatraju normalnim da se takve stvari desavaju.

Ako je do spontanog doslo posle utvrdjivanja srcane radnje, onda razloga moze da bude milion. Ako prestane da se razvija plod, bez krvarenja, moze da znaci da je imao neku hromozomsku gresku i da je doslo do prirodne selekcije npr. Takodje urodjene trombofilije ili IR moze da bude razlog spontanog, takodje neke bakterije ili virusi. Ako hoces da pocnes sama da radis analize ja bih ti preporucila sledece:

-Hormone 2 dana ciklusa i progesteron 21 dana

 TORCH test : toxoplasma,citomegalovirus,herpes,rubela

Vaginalni bris na hlamidiju, micoplazmu i ureaplazmu

OGTT test sa insulinemijama

- testovi zgrusavanja krvi :

- parcijalno protrombinsko vreme

- protrombinsko vreme

- vreme koagulacije

- vreme krvarenja

- protein C

- Protein S

- lupus antikoagulans

- antifosfolipidna antitela

- beta-1-glikoprotein

- C3 i C4

I naravno pappa test,ultrazvuk i vaginalni i cervikalni bris

Pre svega ja bih uradila spermogram kod tvoga muza.

Izvinjaavam se na duzem postu, htela sam da ti objasnim sto bolje znam i umem, jer veruj mi znam koliko je tesko kad ti se takva stvar desi. Najbitnije je da ne upadnes u zacarani krug depresije i razmisljanja samo o tome sta ti se desilo i zasto bas tebi. Ima nas puno koje smo prosle kroz to, nisi sama.

Pitaj sta god ti treba.:babymommy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam nazalost moju prvu bebicu izgubila osecam se tuzno I jadno :((( Zbog cega se dwsavaju spontani u prvoj trudnoci?

zao mi je,glavu gore!

Moja sestra je imala spontani,posle tri meseca ostala trudna,sad je ušla u deveti mesec,sve bilo ok!

miliccam i Jasmina.S. volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.



  • Postovi

    • Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi
      Započeo/la Doroty · Objavljeno
      Ja sam radila Verified test. Dobro sam se raspitala o svim testovima i mislim da je taj najpouzdaniji jer posmatra sve hromozome bebe i može da se radi već od 10.nedelje. Mislim, znam da i svi ostali kažu da može ali to nije tačno. Mojoj drugarici je stigao prazan nalaz testa i morala je ponovo da vadi krv. Rezulat ponovo nije mogao da se izda jer je imala nisku fetalnu frakciju i u 14.nedelji pa je radila na kraju Verified i dobila odmah rezultate. Nifty test izdaje incidentalni nalaz što u prevodu znači - može biti ali ne mora da znači kao kod dabl testa. Takođe ne radi Di -Džordžov sindrom, a ja sam htela kad ga već radim da radim na sve moguće što je kod nas dostupno 
    • Antidepresivi u trudnoci
      Započeo/la Jelena luka · Objavljeno
      izvinite mozete li mi.reci da li ste do kraja trudnoce koristili eliceu i rivotril,jel bilo.nekih problema ? Znam da je post odavno....ali cisto da pokusam
    • ureaplazma-urealiktium
      Započeo/la Dorcholka · Objavljeno
      Cao devojke, Pokusavam da zatrudnim vec par meseci, nista se ne desava, radili smo svakakve provere, momak i ja smo oboje u redu sto se toga tice, jedino sto su meni jajnici malo policisticni kako mi kaze moja dr i sto su mi nasli Ureaplazmu u mokraci. Da li ona moze da spreci da dodje do trudnoce? Dobila sam odredjenu terapiju al treba da je pijem samo ako dobijem sad, ako ne, treba da se javim doktorki ako sam trudna da mi prepise drugu terapiju. Ne bih zelela da imam komplikacije zbog te bakterije a citala sam da moze biti opasna. Molim za iskustva. Pozdrav,
    • Pupak
      Započeo/la ana988 · Objavljeno
      Zdravo svima. Da li je neka od vas imala iskustva sa crvenilom pupka bebe izazvanim stafilokokama ili streptokokama?   Pupcani patrljak je otpao, pupak lepo zarastao, nije flisovao i bio je uredan dok se u drugom mesecu nije pojavilo crvenilo. Beba sad ima 5 meseci, a jos nismo otkrili uzrok niti trajno zalecili infekciju.
    • Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi
      Započeo/la inna86 · Objavljeno
      Tada je bio oko 81000. Pouzdan je, ja sam zadovoljna, koliko se secam oko 99.7 % je pouzdan al proveri na netu.
  • Teme

  • Ko je online? (See full list)

    There are no registered users currently online