Kako ste se izborili sa adaptacijom?

odgovora

Objavljeno

Kako se to uopste leci i dal se vidi u stolici...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

ma vidi se,kao bijeli končići,a djecu zna guza svrbiti.,pogotovo po noći...mogu imati proljev,povraćanje....mođeš na recept dobiti sirup,a možeš i prirodnim lijekovima probati,kažu da je dobro skuhati češnjak u mlijeku pa to djeci dati,koštice od bundeve....ma ima verzija,samo pogledaj po netu....svakako higijena pojačana,čista posteljina i odjeća,preporuča se da cijela obitelj uzima lijek jer se lako prenose....

Izmenjeno od strane iraela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Svašta. Vaspitacice su obavezne da obaveste roditelje o svakoj infektivnoj bolesti.

Ne znam dal se vide u stolici, posumnjas ako se dete ceše. Dokazuje se brisom banalne regije, leči se antiparaziticima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni nije jasno što se ne rade svi briSevi pre upisa u vrtić.I ako se samo jedno dete ne izleči potpuno,jajašca se prenose na drugo i sve tako u krug..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nema svrhe.

I da su svi negativni na upisu, nisu zatvoren kolektiv u smislu da ne komuniciraju sa drugom decom.

Samo naučiti dete da često pere ruke i da ih ne stavlja u usta, nos....

Samo:lol: 

iraela i paper_moon volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni nije jasno zasto cute roditelji,zasto cte vaspitaci,  to nije ni malo.bezazlena stvar. Da li se roditelji plase da ce njihovo dete biti optuzeno zbog nazovi epidemije glista,ili st vec, pa ne saopstavaju vaspitacima ili vaspitace bas boli uvo za ceo sistem pa ih briga da saopste roditeljima da im je mozda dete zarazeno, kako se sami ne plase da ce se mozda zaraziti i preneti svojim ukucanima???  ko zna sta bi mojoj drugarici sa bebom bilo da joj ;edijatrica nije dala da urade analize, jos poceli da sumnjaju da dete postalo alergicno na bebelac,sad ni ne znaju od cega bebi crveni pecati po telu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Nije mi jasno sta rade t vaspitaci i cistaci kad sva deca odu? Zasto ne ciste detaljno njihove ucionice,trebali bi imati veliki sterilizator za pribor za jelo kao i za igracke. Ko zna kako ove u kuhinji operu tak escajg i tanjire. Ne smem ni misliti. 

Citam danas koliko u kojoj grupi ima dece. U grupi bliznakinja ima 56oro dece na 3 vaspitacice. To za mene nije normalno. U jaslicma ima 13, a u starijoj grupi ima 20ak. U grupi bliznakinja su deca od 3,5 ;4-6g. 

Izmenjeno od strane pricalica
dodat tekst

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

kod nas u vrtiću suđe se pere u vreloj vodi i antibakterijskim deterdžentom,a sobe-stolovi,ormarići,podovi otopinom izosana....wc-i posebno isto antibakterijskim sredstvima,i to 3x dnevno....

a za igračke je sasvim nerealno očekivati sterilizaciju,zamisli samo količinu igračaka za-koliko ono reče-56 djece?svaki dan?tjedan?
mislim,ja prva ne perem igračke svog djeteta svako malo....a i nerealno mi je očekivati da mi je na jednom mjestu sve sterilno ičisto,a na drugom umirati od straha jeli netko nešto srušio na pod,stavio u usta,stao na to....

evo,ja nakon posla poredim po sobi što treba i idem kući,vjerovala ili ne :D

po tome,ne bi trebali nikuda ići,al to je druga tema....

 

paper_moon i pricalica volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ne znam kako kod vas u vrticu ali kod nas i nemaju nesto puno igracaka, imaju traktor motor i dzipcic koji se voze na pedale, imaju bebe lutke ,koke i lopte, u to grupi gd su bliznakine. U mladjoj tobogan,lopte i kocke. Toliko o tome.  Sami smiljaju igre,ubacuju u flase zrnca necega npr kukuruza,cepkaju papir i tako to. Vezbe za motoriku. Ka sam rekla steriliseni mislila da svaku igrackunposebno obrisu vec da se napravi neka kao velika komora gde sve to moze dase gurne unutra od jednom i sterilis barem 1 nedeljno.  Zamislite sad posle ove invazije glisti,izlecis dete, ono se vrati u kolektiv i o5 jovo nanovo . Cackaju sve i svasta, onda im upadne dlaka u usta i onakvim rukama krenu da je vvade,jeza me hvata. A mojoj drugarici nek je Bog na pomoci sa borbom protiv daljeg sirenja tih parazita. Mora celu kucu oprati da sse uniste.

iraela voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

uff,kod nas je s igračkama....kaos -_- ima ih,brate,na izvoz.....dijelom jer se kod nas održavaju i stručni ispiti,pa kad završe,ostane hrpa materijala i izrađenih stvarčica....
u jaslicama ima malo manje....a ovo zrnje i ostalo što spominješ-toga isto ima ajme....

mislim da ni komora za sterilizaciju ne bi pomogla na toliku količinu svega <_<

a gadno je to kad se donese nešto kući,gliste,uši,štogod,pa ribaj,čisti,nitko te ne pita kako ćeš....mo'š se ti polomit čisteć,nek ti netko dođe izvana i donese,eto vraga opet....bah....

pricalica voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni se N stalno žali da ga ujeda jedan dečak.On svakog drugog dana ima neku modricu,od štipanja,na ledjima je imao ujed.Na kraju mi je i rekao njegovo ime,mada sam pretpostavila jer se i ostala deca žale.Juče pokazuje na bojne rane i kaže Etar (Petar).

Taj dečak uopšte to ne radi mislim jer je agresivan,nego on tako izražava osećanja.Kaže vaspitačica da je jednu devojčicu mazio po ruci,a onda je jako uštinuo.Neka deca se valjda tako ponašaju i iz neke milošte,nemam pojma više.

A jednom mi je N kad se udario ovako napolju,i kad sam ga presvlačila pokazao na to i isto rekao Etar.E sad,izgleda on misli da uzrok svemu što je rana,modrica samo i samo Etar.

Ja sam već rekla njegovoj majci da joj ne zamjeram,jer se žena živa pojede zbog toga što joj vaspitačica skreće pažnju.

Jel neko zna kako bi ta žena mogla to da reši?Jel neko imao takav slučaj?Ona je pokušala da mu govori da to ne radi ali on je nije poslušao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Uh, Marijachi to je zeznuto kad su mali...nisu svesni da povredjuju i mozda nece shvatiti da ne bi smeo to da radi..mada, ako ima preko dve godine onda i nije tako mali da ne razume. Pa valjda vaspitacice imaju neki nacin da se nose sa takvim situacijama, sta kazu one?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

joj,to sa štipanjem i grickanje je koma :( ne možeš samo govoriti da ne radi to,bar je to moje mišljenje,treba ga ili odlučno maknuti na stranu i ne dati da druge povrjeđuje,makar i od dragosti ili,na kraju krajeva vratiti (u smislu čisto štipnuti malo da i on osjeti kako to boli)....džaba priče....

nije u redu da on grize i štipa jer "voli djecu",volim i ja,pa ne grizem....moglo bi se dogoditi da ga djeca odbace djelomično ili sasvim,pa tek onda da bi se pridružio krene još jače s tim,ili dok mu netko od djece ne vrati istom mjerom....

nezgodno je to i za djecu i roditelje i tete,trebaju zajedno smisliti što će i držati se dogovora,isto ponašanje od svih i trebalo bi se riješiti....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Vaspitačicama je nezgodno.Ja znam da one pokušavaju sve što je do njih,ali ne mogu baš da ga izopšte od druge dece.S druge strane druga deca ga i izbegavaju,a onda on još više juri za njima.Meni je čini mi se u najgorem položaju zapravo to dete jer deca i neće da mu pridju poslije toga što on štipka i grize.

Prva ja učim decu da se sklone kad vide nekoga ko hoće da ih povredi.S se pre sklanjala,sada vidim u igraonici krene da se obračunava.N se sklanja,i viče etar gize,gize,i ide na drugu stranu.Barem mi tako kaže medic.sestra.

Ne znam,evo videćemo još šta i kako.Ali da je problem,jeste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

gle,lijepo da ti razumiješ i mamu i to dijete,ali prvenstveno trebaš brinuti o sigurnosti svog djeteta gdje god ono boravilo,mislim da je ok poučiti dijete da se makne,ali dokd bi se pojedina djeca trebala micati da ih drugi ne diraju,a ovi nek rade što hoće?
i da,u jednu ruku ne treba to dijete izolirati,nego ga treba maknuti iz situacije u kojoj drugu djecu grize i štipa,usmjeriti pažnju na pravla i lijepo ponašanje i dati mu priliku da se umiri,e sad na koji način,to najboljezna njihova odgojiteljica......to jesu dječja posla,ali mislim da roditelji trebaju reagirati u nekim situacijama koje djeca ne mogu ili ne znaju sama riješiti....

tako sam i ja svojoj tupila:podijeli,makni se ako te gura,daj ovo,ono....e bome....dobih kmekavicu i tužakalicu,a da ju vidiš-grmalj od curice,a klofa ju fićfirić za glavu manji od nje,i to jer može,a ona se nije htjela braniti....e pa kad mi je pukao film,rekoh ma daj,meni se frnjiš i protiviš,a njemu pustiš da radi kako hoće,da ga jednom za ramena uhvati pa prodrmaj....bome nije više nikad na nju kad me je poslušala....ne volim i ne dam da se tuče i bude gruba,ali da se brani,neka se....
 

Izmenjeno od strane iraela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam razmisljala o ovoj mogucnosti kad je moje dijete polazilo u vrtic. Dakle, problem nije ni postojao, ali sam bila spremna i na to i upozorila ga da ako se neko od djece štipa ili ujeda da prijavi vaspitacici i da se od takve djece sklanja.

Sama sam bila dijete koje je to radilo, ali sjecam se dobro, ne od miloste vec iz ljubomore, lopovluka. Ako je neko dijete manje ili njeznije, ako mu stariji poklone paznju, moralo je biti ujedeno :mellow: Pogotovo dijete istog pola.

 Jesu to djeca, ali ima i medju malom djecom i zlica, i vodja, i dobrica i šefova. Svako ima svoj temperament, i ispoljava ga na neki nacin i to vrlo rano.

Ja bih Marijachi na tvom mjestu zamolila vaspitacicu da malog ujedača i štipača malo vise drzi na oku. Bar da proba na vrijeme da ga skloni od druge djece ako "napad" krene...

Jbg, zao mi Nenada, a tek kako je roditelju dovoditi dobro i pitomo dijete kuci s modricama.

 

paper_moon i iraela volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni je jako teško,mislim kad vidim ugriz na njegovim ledjima ne mogu ni da opišem kako se osjećam.On je prilično nježan i osjetljiv,i to sve stoji.

Ali trudim se nekako da imam objektivan pogled na sve.

Sjutra ću doći u vrijeme kad je tu njegova vaspitačica,pošto kad ga uzimam poslije posla vidim samo medicinsku sestru.

Baš ću joj na fin način skrenuti pažnju,razgovarati na tu temu.Evo videćemo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav za sve i htjela sam da se pridruzim ako me primate:)

Ja imam cerku od 4 ipo godine i kad je bila ispred 3.rodjendana kad smo je to popodne uzeli iz vrtica (da naglasim ustala je normalno i pricala normalno)  pocela je da muca ja nisam znala sto me je snaslo...i to u toj granici da nije mogla jednu rijec da izgovori...

Cudo nas bilo snaslo...isli smo kod psihologa kod logopeda cijelu proslu zimu i sad je Ok...

Sve se desilo kod dezirne vaspitacice za novogodisnje praznike i sama J.mi je rekla da je vikala na njih al sam ja bila nemocna skroz nista nisam mogla protiv nje sem da se borimo da pomognem djetetu...

Tako da sve u vezi vrtica razumijem i vaspitaca ima ih uzasnih i prosto ne znam kako mogu da rade taj posao...

Jel imala neka slicno iskustvo??? 

Nama je dijagnoza FIZIJOLOSKO MUCANJE koje bi trebalo skroz do 5.g da nestane...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Moja cerkica se tako fino adaptirala na vrtic da je danas palo i prvo javno priznanje da se zaljubila. :D Nama ukucanima, naravno.

Tog djecaka non stop pominje, kako ima lijepu facu, kako je lijep kad se smije, kako mu je odlicna frizura...kako jedva ceka da ga vidi sjutra....:ph34r:

Malo je reci da sam u cudu. I da ne znam kako da se postavim u ovoj situaciji. Novo iskustvo za mene.Zato davajte neke savjete, sta da radim, sta da joj kazem...kako da reagujem na njenu pricu o njemu...bilo sta...mozda i postoji neka tema?

I da li je uopste moguce zaljubljivanje u ovom uzrastu?! 

Brezica, In-Greed i jelena_ volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ojoj,zaljubljena cura,ha :)

kako nije moguće,moja je sa 3 godine upecala jednoh malog crnog karla,to je bila ljubav od skoro 2 godine....ajme što je od njega radila.....sva je bila :wub::wub: i u oblacima,te kajlo ovo,te kajlo ono....a jedan dan kad sam ju dovela u vrtić otišla ona po njega i dovukla ga-onmanji za glavu od nje-stisnula rukom oko vrata,njegova glava pod njenim pazuhom,mali izbečio oči crven ko paprika,udavila ga skoro,i onak dragajuć ga kao štene po glavi kaže MAMA OVO JE MOJ DJEČAK :wub:

eee,pomislih si,jadan ti.....eto doslovno-ljubav boli i guši ponekad :D

e sad se karlo zaljubio u drugu,pa je i persa našla drugoga-vilima....sad koliko o njemu priča,samo čekam da ga kući na ručak dovede :lol:

jelena_, Smey, amorfati i 10 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Joj, Iraela! :lol: Ala si me nasmijala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Uteha

 

Mi evo treća nedelja samo do 10 je u jaslama. NEće ni da se igra ni da pije vode ni da jede, samo je prošli četvrtak i petak malo nešto kao gricnuo, sad u četvrtak malo, niti dozvoljava da ga uzme vaspitačica, o spavanju ni reči... 

 

 

Šta raditi. 

Ne dajem mu ujutro ništa osim mleka, a sad se mislim i da mu mleko ukinem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

ništa...ustraj i dalje,polako će se privići...
mlijeko mu daj ako inače pije svaki dan,nek ima makar taj ritual kao neku sigurnost...moja je mjesecima išla u wc čim dođe u vrtić i to sam ja s njom morala ići....

nego....što je tako kratko tamo,ti ga tako upisala ili odlučila dok se ne privikne?ako je upisan na duže,dok god ga budeš ranije odvodila kući,nema vajde od toga....
 

jelena_ i Moja pesmica volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.