Pojacano lucenje pljuvacke

odgovora

Objavljeno

Drage trudnice, 14 sam nedelja trudnoce i trebaju mi konsultacije u vezi sa pojacanim lucenjem pljuvacke koje je pocelo u 13 nedelji. Usta se kao luda pune pljuvackom, totalno neprijatan osecaj da vise ne znas gde da pljujes, trosis hrpu maramica, a pljuvacka i dalje curi.Da li se neka od Vas susrela sa ovim problemom? Navodi se kao uzrok hipersalivacije disbalans hormona i umesto da simptomi prtestaju...ovo mi bas neda mira. Na sajtovima nisam nasla nista sto bi mi pomoglo da koristim i da to prestane.

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja san u trudnoci, u prvom trimestru posebno imala problem sa tom hipersalivacijom, znaci odjednom bi mi bila puna usta pljuvacke i ne samo preko dana nego sam se znala i iz sna probuditi jer su mi se usta napunila.Nekad je to predhodilo mucnini a nekad ne i proslo je kako se i pojavilo. Tako je bilo kod mene, da li je isto ne znam. Mozda da pitas dr?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

U pitanju je normalna pojava, nekome se posreći pa prođe bez nje, nekome ne, kao uostalom i sa svim drugim trudnickim smetnjama... U prvoj trudnoći mi je ovo užasno smetalo, ali je prošlo relativno brzo, za par nedelja. U drugoj trudnoći nisam imala ovaj problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Doktor mi je preporucio da idem kod specijaliste orl  i ono sto sam se raspitivala smatra se da je psihosomatski problem.Nadam se da ce samo prestati, primecujem kada radim nesto i ne razmisljam o tome da se smanji lucenje. Plasim se da to mozda duze ne potraje, jer mi bas psiha nije jaca strana, nazalost.

Hvala Vam na pomoci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.