Porodiliste - Gornji Milanovac

odgovora

Objavljeno

Vec dugo planiram da otvorim temu jer znam koliko bi meni znacilo da sam mogla da iscitam neka iskustva, dok sam se lomila izmedju porodilista u GM i porodilista u Cacku.

Porodiliste je odavno spremno za renoviranje. Prijemna soba je izuzetno mala, vrata od toaleta se ne zatvaraju a tus kabina je u potpunosti otvorena ka ostatku prostorije. Sobe su uredne i ciste, dvokrevetne, ali su kreveti uzasni, rasklimani, duseci su provaljeni, ugibaju se i ponegde vire federi. Posteljina je cista, ne mogu da se bunim, ali pocepana, kao i spavacice. Spavacice su njihove, peru ih svakodnevno, ali ih opet ima malo, tako da neretko nema menjanja u toku dana. Citavo porodiliste deli isto kupatilo. Jedna solja, jedna tus kabina. Ciste ga nekoliko puta na dan, a ionako nikad nema vise od desetak porodilja, tako da nije problem. 

Hrana je solidna, dobijali smo virsle i pastete za dorucak, ali je uvek bilo nesto kuvano za rucak.

Bebice su sa mamama preko dana. Uvece idu u boks, ali ako mama trazi, beba ostaje sa njom i preko noci. 

Ako nisu nista izmenili do sad, nosi se dokumentacija(vencani list, zdravstvena knjizica, izvestaji sa pregleda u trudnoci i rezultati analiza za koje se uputi dobijaju u devetom mesecu) , pribor za licnu higijenu, mrezaste gacice, mrezasti ulosci, metalni brijac(ne bune se ni ako je onaj obicni). Jos treba da se donese Pampers 1, ono manje pakovanje i Pavloviceva ili Pantenol, ali to moze i posle porodjaja neko da donese.

Posete nisu odredjene vremenski. Tj jesu, ali se niko ne pridrzava vremena. Doktori se ne bune. Postoji na samom ulazu ta neka zastakljena soba za pokazivanje bebe, ali obicno posetioci i porodilja sede zajedno u njoj, kao i u prijemnoj sobi kad nema guzve.

Ono sto je najgore u citavoj prici je cinjenica da nemaju lift. Operaciona sala je u prizemlju, sobe sa porodiljama na spratu. Tako sam ja poluonesvescena od bolova morala da sidjem sama na hitan carski. Za izlazak iz sale ti sama moras da pozoves nekoga svog da te iznese na nosilima na sprat u sobu. Uzas! 

Dakle, sve je staro, propalo, ali sve je cisto, tako da moze da se pretrpi tih par dana. Jos jedan plus je sto je osoblje stvarno ljubazno, narocito sestre i babice. Tu su za sve sto ti treba. M sestra me je bukvalno spasila kad su mi se upalile grudi. Babica mi je pokazala kako da okupam bebu, kako da previjem pupak(ako patronazna ne dodje odjednom-kao sto nije), kako da je postavim da doji... Stvarno su PREljubazne.

Toliko. Pisacu jos, ako se setim sta sam preskocila.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ne mogu da verujem sta procitah: SAM ZOVES NEKOG SVOG KO CE DA TE ODNESE IZ SALE NA SPRAT? Mislila sam da je porodiliste u Pozarevcu najgore i procitah ovo. NE VERUJEM.

Avri voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.