Upala grla kod odraslih - Gentamicin inj

odgovora

Objavljeno

Moja sestra i ja smo primale penicilin kad god smo bile bolesne (cesto kao i sva deca) kao i svi iz nase generacije, a sad injekcije generalno niko ne prepisuje. Moja deca su tinejdzeri i nikad injekcije nisu primali, a popili su tonu lekova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sta bi farmaceutske kuce radile sa silnom kolicinom sirupa, i lekova ako bi doktori prepisivali inekcije non stop.  Drugo sad se inekcije placaju, retko koje su na pozitinoj listi, sve te koje su na bazi penicilina su skupe, a trece sto bi sestrama dodatno oduzimali vreme jos i davanjem inekcija pored silnog posla kojeg imaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Sve se placa, ja Longacef placam 1500 kom (lek i bockanje).

Pricalice, jesi ga ti primala, koliko komada, dr mi kaze da je terapija bas jaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nisam , kad sam trazila da mi da inekcije, reko mi je da bi mi izasle preko 100e  i da se drzim lekova. Mogu naci izvestaj pulmologa pa da ti kazem sta mi je sve dao. Ozmedju ostalog secam se marocen il makropen tako nekako se zvao. Ludilo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Kada generacije i generacije "porastu" na penicilinskim injekcijama, bakterije koje su njima nekada uspešnije lečene jednostavno vremenom postanu rezistentne na tu terapiju. One mutiraju i preživljavaju i potrebno ih je lečiti novim antibioticima, čak iako su na penicilinskoj osnovi opet se i oni moraju modifikovati. Tome i služi farmaceutska struka, da proizvede nešto što će uništiti mutirajuće bakterije.

Baš zato što su injekcije prepisivane na prvu temperaturu ili kašalj (što se danas zna da je uglavnom posledica virusa), došli smo dotle da moramo da se kljukamo stalno novim antibioticima jer bakterije će uvek naći svoj put i preživeti. I danas doktori olako daju antibiotike, to se u inostranstvu uopšte tako ne radi i nije nam kriva farmaceutska industrija zato što trpamo u sebe antibiotike i kad treba i kad ne treba, nego ona lepo koristi situaciju. Koliko ljudi se prehladi i ode u apoteku i kupi antibiotik bez recepta i ičega. Tek sad počinju da sređuju to.

pricalica i Earl Grey volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ovde ne daju antibiotik barem bez belog recepta,  barem ja izbegaam maximalno antibioike  al kad vidim da vrag odneo salu onda se i njih latim i za mene i za decu. 

Kako je pocelo hladno vreme davala sam im  fructusov dciji caj svaki dan po 1. Par dana nisam imla gde da ga kupim, i nisam non stop bila sa njima, i odma su zaradile bronhitis. Izludela sam. Cim poceli kaljanje pocel sa inhalacijom, dodatnim cajevima, kad je vec temp skocila preko 39,5 morala sam kod dr. I H koja imala temp 40,3 dobije hemomicin,A koja je imala t do 37,5 dobije hemomicin, a G koja nije uopste imala t dobije pancef. Gde je tu logika. Dr se igra eci peci pec sa ab koji kojoj da prepise.

G kad je.pocela pancef dapije pocela joj i t od 39,7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Meni ce sve biti sigurno preko 100 eura,  hajde samo da mi bude bolje, uzasmo sam malaksala, ali dr danas kaze da je to normalno. Nastavila sam sa istom terapijom, pulmikort, berodual i Lonacef, ocajna sam zbog injekcija, matora zena od 40 godina danas samo sto nisam zaplakala kad mi je rekla da nastavljam. Tako peku, tako me boli zadnjica da izvinete, tako sam modra...strasno, ne znam sta vise da radim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.