Aerobik u trudnoci

odgovora

Objavljeno

Zdravo svima! Imam veliku dilemu pa mi treba vasa pomoc, u vidu vaseg iskustva. Naime, ovo mi je druga trudnoca, tek sam 5 nedelja i nastavila bih da treniram normalno. Radim kao instruktorka aerobika, imam veliki broj vezbacica a ostala sam neplanirano truna i sada ne znam sta da radim. Dakle, nije u pitanju da bih sada ja po svaku cenu da treniram radi kilaze (jer sam se u prvoj trudnoci vrlo malo ugojila i lako vratila kilazu a nisam uopste trenirala), nego su vecina vezbacica vec platile mesec unapred i sada ne znam sta da radim. Planiram da nadjem sigurno zamenu za mene ali bez mesec-dva tesko da cu naci lako odgovarajucu instruktorku. Sta vi mislite? Da li da normalno nastavim, da li je neko od vas imao slicna iskustva, da li je neko od vas trcao u prvom trimestru?

Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Pozdrav, mihajlovic.

Ovo sam ja našla kada sam se informisala o vežbanju u trudnoći:

"U prvom trimestru i trener i lekar će posavetovati trudnicu da ne vežba, jer je u ovom periodu verovatnoća dešavanja spontanog pobačaja najveća. Bitno je naglasiti da vežbanje neće dovesti do pobačaja, ali ukoliko nešto nije u redu, može ga ubrzati. ." izvor

Savetovala bih Vas da, ako ikako možete, obezbedite zamenu za demonstraciju vežbi, ili da Vam asistiraju uvežbane devojke koje svakako treniraju kod Vas. Sigurno se niko neće ljutiti kada objasnite razloge za privremenu promenu metoda rada.

Lepu i ugodnu trudnoću Vam želim.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hvala na odgovoru. Iskreno, bas se kolebam jer godinama treniram i imam izuzetnu kondiciju ali ne bih ni na jedan nacin da ugrozum trudnocu. Problem je samo sto sam ja vlasnica aerobik kluba i imam odgovornost prema vezbacicama, ne mogu samo sa odlucim da prekinem da dolazim, moram da nadjem adekvatnu zamenu, a za to mi treba sigurno mesec-dva. Valjda ce sve biti u redu do tada:)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.