odgovora

Objavljeno

Kupili smo raznobojne slamcice. Sto pet kinti. Jedno 6 boja.  Igra se sa njima po celoj kuci pa ih ja nizem jednu na drugu pa on gleda pa ih vezujemo u cvor pa ih on rastavlja

 

Takodje igra crnim tj zutim pa crvenim lukom i belim kojeg razbuca na reznjeve, nikad nije dosadna. Naucio je da ne treba bas uvek sve da grize ;)

Kate Kapetanica i Magarence volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo i mene konačno. Od kada se sajt promenio, imala sam problema sa logovanjem tako da nisam mogla da komentarišem. U svakom slučaju, problem mi rešili admini :-)

Elem, napravila sam onaj plastelin tj. testo po nekom novom, vrlo prostom receptu. M je bila zbunjena. Ja sam modlama vadila oblike, ali ona nije puno čačkala testo. Ne mogu da kažem da nije bila zainteresovana, ali nije bila ni preterano oduševljena. 

Recept je sledeći: U šerpu sipati 250ml vode i veliku kašiku ulja. Stavite na šporet da proključa. U drugoj većoj vangli pomešajte 250gr brašna, 100gr soli, i jednu veliku kašiku limuntusa. Proključalu vodu sipajte u smesu od brašna i mešajte varjačkom, a zatim rukom zamesite testo. Može se bojiti prehrambenim bojama u samom procesu pravljenja ili farbati gotovo testo.

Inače, M obožava da se igra sa plastičnim čašama. Ja joj pravim piramidu, a ona je ruši. Medjutim, posle nekog vremena rušenja, od pre neki dan je počela da slaže jednu na drugu čašu. A te čaše koštaju manje od 100 din. 

A bojila sam i makarone i to nije tako uspešno prošlo (barem ne za mene). Kada se oboje, makarone postaju jako krte pa je i najmanji pritisak dovoljan da se polome, a onda nastupa haos u stanu i usisivač mora da radi. Moraću da smislim neku drugu foru :-)

Teuša, super je fora sa slamkama. Imamo ih pa ću još danas krenuti sa nizanjem istih :-)

Теуша i Sanja 79 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Hm, moze pomoc oko igara da se beba uci strpljenju. Nizemo one makarone na slamke, pokusavamo da ih ubacimo u otvor od flasice, ali mi se nekad cini da brzo gubi strpljenje. Mozda je faza, a mozda je i karakter.

Planiram da kovanice novca potopim u asepsol i kupim kasicu prasicu pa da ubacujemo, ali ideja ponestaje. 

Moze mala pomoc? ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Veceras sam ga prvi put videla da pokusava da uslozi kocku na kocku.

 

Sortiranje po oblicima mu ne ide. Nesgrpljiv je i brzonse iznervira. Finu motoriku lakse navezbavamo za vreme kupanja: sipam mu po ruci vodu iz plasticne case a on pokusava da "uhvati" mlaz. Onda imamo jedan poklopac od nekog mog kozmetickog srestva koji ima rupice pa kad se napuni vodom kroz njih curi u tankim mlazevima. Voda ga fascinira i tu se dosta igramo.

evo da svecano prijavimo da slazemo 10 bebecih gumenih kocki jednu na drugu u pravu veliku kulu! 

 

Moram da vam kazem da su nam bojice pomogle. 

Sve moguce varijante bojica, a ima i one sa metalnom okruglom kutijom i u nju slozi bojice, i to uredno sa vrhovima nadole 

 

mnogo je smesan

 

pre neki dan vracamo se zajedno iz neke nabavke, meni druga ruka puna kesetina, a on sedi u levoj, i ajde sad ko ce da upali svetlo u hodniku pa naravno beba. Ja mu kazem sine ajde oces molim te da upalis svetlo, on kaze DA. Rekoh ajde onda. I primaknem se. A taster onaj tvrd od plastike providne pa na feder, i nikako da upali nikako, onda uzme ladno promeni ruku, i desnim palcem lepo dete upali svetlo na stepenicama iz cetvrtog ili petog pokusaja :wub: bila sam ponosna al stvarno

 

 

Ajde pisite kako vase motorike napreduju pa da klicemo zajedno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Mom sinku je motorika dosta dobra, bas veceras dograbio ove sitne bombonice iz swislion paketica..sarene u duguljastoj kutijici. Prospe ih na tepih i sve jednu po jednu ubacuje, palac-kaziprst, u kutiju i crce od smeha. Sat vremena se zanimao...

Cim se probudi poslepodne pokaze mi na stekere, jos dok ga nosim bunovnog i obidjemo sve redom po stanu.. upali- ugasi svaki. Preponosan je naucenim. Tako svaki dan.

Mašimoto i Sanja 79 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

M po pitanju motorike stoji i vise nego dobro :-) ja je tesko pratim :D loptu obozava i sa njom svasta zna, skoro dva meseca ima kako je i sama sutira, dobacuje se uveliko, losije hvata, ali baca odlicno.  Isto pre jedno dva meseca je pocela sama da se penje i silazi niz stepenice (naravno pridrzavajuci se za gelender). Po krevetu skace i hoda bez problema, po kuci vrlo cesto trckara. Kocke joj nisu preterano zanimljive, ali se igra sa njima ponekad. Vise voli da pravi kule od plasticnih casa i sa njima se bas dugo igra (one od 100 dindzi). Krupna motorika joj je idealna, mada ne mogu ni na sitnu da se zalim. Uzme cackalicu i ubacuje u onu malu rupicu bez ikakvih problema. Ovih dana planiram da izbusim rupice na kutiji od jaja pa da ubacuje spagete. Kada izadjemo napolje, svaka bara je njena i pljuska sve dok je ne isprazni, a voli i da hoda po ivicnjacima uy moju pomoc. Svetlo pali i gasi i to je jako zabavlja mada je zbunjuje jer joj baba to brani u fazonu to je pec, struja. Ja babu nikako da naucim da dete time osim motorike uci i uzrok/posledicu. 

Planirala sam od nekih plastificiranih slicica zivotinja i voca i povrca da joj napravim puzle pa da slaze, ali sam odustala jer vidim da nije zainteresovana  jos uvek za tu vrstu slaganja. 

Danas sam je uhvatila u presmesnoj sceni. Razbucala je neku korpu koju imamo za igracke i oko struka je stavila deo te korpe kao obruc i pokusavala je da ga vrti oko sebe i to je neverovatno radovalo. Zna li neko da li postoji onaj hulahop obruc za tako male bebe?

Dajte neke ideje za vezbanje sitne motorike :-)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja sam D kupila pipetu,i obojila vodu prehrambenom bojom,pa je pipetom prebacivao iz jedne cinije u drugu,takodje sam izbusila kartonsku kutiju za jaja,pa je prvo zabadao stapice,posle smo presli na pertlu,crtamo bas dosta,poceo je da drzi olovku pravilno,kupila sam i neke domine azbuku,pa ih redjamo uspravno,pa jednu na drugu,pravimo kucicu,naucio je da razlikuje skoro sva slova uz pomoc njih,sada kada imenuje predmet prvo kaze slovo na koje pocinje (K-KON (konj)),zaista su korisne.Pevamo pesmicu porodica prstic iako je on peva samo  na engleskom,cak i kada ja pevam na srpskom,pa podizemo i pokazujemo prstice pojedinacno.Testo ,plastelin i slicne stvari ga ne zanimaju,probala vise puta,ali nema nista od toga..Hoce po nekad bockalicama da se igra,fino  ih stavlja ali mu ne drze paznju dugo.E da dobili smo bojanku sa stikerima,sada ih lepi svuda po kuci,a nasli smo i neku batinu za ucenje slova,pa u knjizi ima tacno odredjeno mesto sgde treba zalepiti pa se formira rec...Njemu je zanimljivo da lepi slicicu na slicicu tamo gde treba,i sada vec sam odlepljuje i lepi slicice.

http://www.megaplast-indjija.rs/portfolio-view/bukvar-cirilica/

Inace uglavnom kada nesto nece ne forsiram ga,ali sklonim vecinu igracaka i ostavim ono sto mislim da ce mu koristiti,vremenom se bas zaineresuje.Puzzle recimo dugo nije hteo da slaze,sada slozi sam onu iz 4 dela,vece slazeno zajedno posto posle par pokusaja ako ne uspe,lete po sobi.

Mašimoto, Jecy i paper_moon volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Znaci svaki put kad se raspisete date mi gomilu domacih zadataka :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.