VTO - procesi

odgovora

Objavljeno

Bubo ,ja sam radila ogtt sa insulinemijama,drzavno,sa 75gr glukoze.Ne sme nista da se jede,ni da se pije,strogo lezanje ili sedenje,i vadili mi krv u nultom,30,60,120-tom minutu

Reci mi jesi u NS-u radila ili...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ne,u Cupriji...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ok...hvala Oblacak....koliko jos brojimo do Uz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Leno jesi ti radila i na 90-i min...posto vidim da mnogi to ne rade..!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nista,tu smo da se posavetujemo i budemo podrska ;) U utorak je uz,i baaaas sam nervozna.Ovakvu tremu nisam imala ni za transfer,ni za aspiraciju,a ni za betu.

Mia-ns, Kikiriki, Lena 77 i 2 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Oblacak drzi se samo hrabro sve je to super,gde si radila vto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Bubo,jesam ali ja sam radila privatno. Kuma je radila na poliklinici...

Kako ne rade? Radi se na 0,30,60,90 i 120 minuta...radi Aqualab na bul.oslobodjenja

Izmenjeno od strane Lena 77

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bubo,jesam ali ja sam radila privatno. Kuma je radila na poliklinici...

Kako ne rade? Radi se na 0,30,60,90 i 120 minuta...radi Aqualab na bul.oslobodjenja

Rade....nije to problem....nego neke moje prijateljice nisu radile na 90 min...zato pitam....bila tamo 6 000 din...puno mi nesto..

Tamo sam pitala i za kortizol....pa me gledali belo....

Lena 77 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da vas obradujem ako vec niste videle:D 

Screenshot_20170112-185417.png

Sa njihovog sajta

Videlaaaaa, divnoooo:wub::wub::wub:

Plusic voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno (Izmenjeno)

Rade....nije to problem....nego neke moje prijateljice nisu radile na 90 min...zato pitam....bila tamo 6 000 din...puno mi nesto..

Tamo sam pitala i za kortizol....pa me gledali belo....

puno je nego sta,ja sam u pocetku dok sam ''kopala'' da vidim sta mi je (jer od dr nikakve vajde) davala po 12.000,00-15.000,00 svaka 3 meseca. Jos nisam jod proveravala a on je oko 13.000,00...uzas. Pojedinacni vitamini b grupe,sem folne i b12 sy od 3.000,00-6.000,00. Ma grozno...

E taj kortizol mi je hit,bas me cudi da vise ne daju epruvetice...jesi proverila kortizol? Kakav ti je ogtt? Odradila?

Izmenjeno od strane Lena 77

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

puno je nego sta,ja sam u pocetku dok sam ''kopala'' da vidim sta mi je (jer od dr nikakve vajde) davala po 12.000,00-15.000,00 svaka 3 meseca. Jos nisam jod proveravala a on je oko 13.000,00...uzas. Pojedinacni vitamini b grupe,sem folne i b12 sy od 3.000,00-6.000,00. Ma grozno...

E taj kortizol mi je hit,bas me cudi da vise ne daju epruvetice...jesi proverila kortizol? Kakav ti je ogtt? Odradila?

Idem u nedelju kortizol da radim...nemaju dovoljno epruveta a ja i subotom radim.

A posto sutra idem kod gin,probacu da uzmem uput za polikliniku da radim ogtt.

Pazi ja sam grupu B vitamina (ne sve)uspela da odradim preko drzavnog tj. preko hemastoziologa.Imala sam super gin koji mi je bez pogovora dao da radim trombofilije.U okviru tih pretraga ja sam saznala da imam veliki nedostatak folne kiseline i B12...sto je opet povezano sa malkorvnoscu i nedostatkom gvozdja.Ja kad vadim krv i odnesem opstoj praksi uvek se zeza sa mnom kako ja u opste funkcionisem

Lena 77 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nemaju epruveta...o majko mila! Reci ginekologu za ogtt da imas problem sa naglim padanjem secera,tako ce ti najpre dati a i zbog vto da moras proveriti.

Ja sam b12 i folnu vadila privatno...interesuje me b1,b2,b3 i b5. Oni su skupi a cesto ne mogu biti suplementirani nasim b kompleksom jer nisu dobri oblici b vitamina sto vodi u neku vrstu anemije. To je tipicno za hasimoto,crpi sve vitamine i minerale. Meni d vitamin bio kritican tj na donjoj granici i na to mi dr rekla da izadjem na sunce...tako bih ga podigla verovatno 2027 godine 

Bas me interesuje kakav ti je kortizol,zbog stitne i hasimota...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Postupak to se Mora uraditi u roku 12 meseci do tad vazi  svima.Vto ako se radi preko Drzave u privatnoj klinici, 2. stepena komisija se ne radi u toj klinici nego u nekoj Drzavnoj.:)

Buba82 voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Devojke stigli su mi nalazi krvi i briseva,brisevi su ok sem hlamidije pozitivan je,a muz negativan,malo me to buni,treba da odem po terapiju ,analize krvi na hiv i to negativni i sestra iz Ferone mi rece da doktorka jos nije pregledala nalaze krvi ali da su mi rubela i toxplazma malo poviseni pa ce videti sa doktorkom da li ce biti problema za komisiju.Bas se nerviram

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da li je neka imala iskustva?Inace koliko sam skontala to su virusi na macke i to,ja nemem kontakt sa zivotinjama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nemaju epruveta...o majko mila! Reci ginekologu za ogtt da imas problem sa naglim padanjem secera,tako ce ti najpre dati a i zbog vto da moras proveriti.

Ja sam b12 i folnu vadila privatno...interesuje me b1,b2,b3 i b5. Oni su skupi a cesto ne mogu biti suplementirani nasim b kompleksom jer nisu dobri oblici b vitamina sto vodi u neku vrstu anemije. To je tipicno za hasimoto,crpi sve vitamine i minerale. Meni d vitamin bio kritican tj na donjoj granici i na to mi dr rekla da izadjem na sunce...tako bih ga podigla verovatno 2027 godine 

Bas me interesuje kakav ti je kortizol,zbog stitne i hasimota...

Evo bila kod drzavnog....nece da mi da za Ogtt...

Zena je...ne znam...ne mogu da opisem...Dobar dan,nije mi uspela vto,molim da mi date upute za analize kako bi podnela paire za drugi krug.Kaze ona,dajte mi spisak...ja kazem kakav spisak...pa spisak analiza.Glava pocinje da mi kipi,doktorice vi treba da imate spisak i da mi date upute....pa Boze radile ste vto u Feroni dajte mi njihov spisak pa tamo ce te nastaviti.Ja,otkud  znam da cu tamo nastaviti,vi kao doktor treba da znate na koje me analize saljete.....Kaze,ja nemam pojma na koje analize da vam dam uput.

Tako ja vadim stare analize i diktiram joj....i,iskreno ne znam da li mi je sve dala...izgubila sam volju...

Pitam,da li mogu da zakazem Uz...kaze,donesi mi napismeno od tvog dr za sterilitet da ti treba.Ja,ali treba mi za komisju za vto....ne...ne...ne dam

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Da li je neka imala iskustva?Inace koliko sam skontala to su virusi na macke i to,ja nemem kontakt sa zivotinjama

Ne znam sta ti je ciniti...dr ce ti vec naci resenje.

Mozda postoji mogucnost da dobijes vakcine....ali mislim da bi se ceo proces onda odlozio.

Nemoj samo da se nerviras:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Eto,ako neko moze neka mi u poruci napise i da preporuku za dobrog drzavnog ginekologa u NS-u....

Moja stari,sjajni dr je otisao iz drzavne sluzbe.

Virdzinija i Lena 77 volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo bila kod drzavnog....nece da mi da za Ogtt...

Zena je...ne znam...ne mogu da opisem...Dobar dan,nije mi uspela vto,molim da mi date upute za analize kako bi podnela paire za drugi krug.Kaze ona,dajte mi spisak...ja kazem kakav spisak...pa spisak analiza.Glava pocinje da mi kipi,doktorice vi treba da imate spisak i da mi date upute....pa Boze radile ste vto u Feroni dajte mi njihov spisak pa tamo ce te nastaviti.Ja,otkud  znam da cu tamo nastaviti,vi kao doktor treba da znate na koje me analize saljete.....Kaze,ja nemam pojma na koje analize da vam dam uput.

Tako ja vadim stare analize i diktiram joj....i,iskreno ne znam da li mi je sve dala...izgubila sam volju...

Pitam,da li mogu da zakazem Uz...kaze,donesi mi napismeno od tvog dr za sterilitet da ti treba.Ja,ali treba mi za komisju za vto....ne...ne...ne dam

 

Ne znam sta da ti kazem,prosto ne mogu da verujem....pogledaj na sajtu rfzo da li ti je dala sve analize. Nemam reci..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Oni se svi generalno lose snalaze, ja sam i prvi i sada drugi put nosila spisak analiza koje treba da se urade. Ali nije ni to bitno ako je doktor ljubazan i korektno odradi svoj posao. Ja imam dva potpuno razlicita iskustva...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Bubo al si ubola dr. Ovaj moj jeste da je malo ne zainteresovan(pred penziju) i isto mu diktiram šta mi treba ali kad god sam otišla kod njega i tražila neki uput bez pitanja mi je sve ispisao. Čak me je neki dan potao da li sam radila trombofilije ja reko nisam nije mi niko do sad tražio a on kaže ako bude trebalo samo ti dođi po uput. Nisam iz NS tako da ne bih znala koda da ti perporučim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Zene meni sad dr rekla da treba da uradim stecene i urodjene trombofilije.Malo sam istrazivala i videla da se uput daje samo zenama koje su imale pobacaje,a ja nisam imala trudnoce.Inace kome treba stecene u institutu za transfuziju rade na uput uz doplatu od 6000din,a u Zemunu urodjene na uput termin je ili 12ili 14.02.jos moram da proverim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Evo bila kod drzavnog....nece da mi da za Ogtt...

Zena je...ne znam...ne mogu da opisem...Dobar dan,nije mi uspela vto,molim da mi date upute za analize kako bi podnela paire za drugi krug.Kaze ona,dajte mi spisak...ja kazem kakav spisak...pa spisak analiza.Glava pocinje da mi kipi,doktorice vi treba da imate spisak i da mi date upute....pa Boze radile ste vto u Feroni dajte mi njihov spisak pa tamo ce te nastaviti.Ja,otkud  znam da cu tamo nastaviti,vi kao doktor treba da znate na koje me analize saljete.....Kaze,ja nemam pojma na koje analize da vam dam uput.

Tako ja vadim stare analize i diktiram joj....i,iskreno ne znam da li mi je sve dala...izgubila sam volju...

Pitam,da li mogu da zakazem Uz...kaze,donesi mi napismeno od tvog dr za sterilitet da ti treba.Ja,ali treba mi za komisju za vto....ne...ne...ne dam

 

Bubo, sve mi je jasno, skoro ista situacija, samo na malo drugaciji nacin... Poenta je da u domovima zdravlja ginekolozi znaju samo oko klasicnih ginekoloskih problema, a sterilitet kao tema je nesto njima potpuno strano... I apsolutno sve im se mora nacrtati, tako sam ja bas od ginekologa u domu zdravlja dobila odgovor... '' izvinite, ali ja o hiperstimulaciji i tome sto pitate ne znam nista, mi se ovde tom tematikom ne bavimo'' what?!

Plusic voli ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.



  • Postovi

    • Drugi trimestar
      Započeo/la KruelaDeviL · Objavljeno
      sena,drži se! Želim vam da izgura te i da prodje sve sto bolje da može. Javljaj nam se obavezno!
    • Drugi trimestar
      Započeo/la Sena13 · Objavljeno
      Da se javim posle nedelju dana u bolnici. Napisala sam vec da sam u 34-oj nedelji pocela ozbiljno da oticem u licu i rukama ali posto je pritisak bio ok nisam tome pridavala vaznosti. Na pola 35-te nedelje, usred noci, skocio mi je pritisak i primili su me hitno u bolnicu sa dijagnozom preeklampsija. Sva srece uhvaceno je na vreme, proteini u urinu tek na gornjoj granici tako da su uspeli lekovima da zaustave sve i da me sasvim stabilizuju. Nadam se da cu za koji dan kuci na 2 nedelje pa onda nazad u bolnicu do porodjaja. Sada smo usli u 36-tu nedelju tako da se bas primaklo. Pisem ovo da podsetim sve trudnice da proveravaju krvni pritisak u osmom mesecu i da ne ignorisu otecenost jer moze da bude MNOGO opasno i za mamu i za bebu. Mene je iznenadilo sto me nisu odmah poradjali jer sam mislila da se samo to moze u preeklampsiji - ali su mi objasnili da to zavisi od stepena preeklampsije i da ako se uhvati rano, moze da se zaustavi i stabilizuje dovoljno da se bebi da jos vremena da sazri bez ugrozavanja maminog zivota. Naravno, rezim je jako strog - lekovi za pritisak, blagi sedativi, vitamini, kompletno neslana hrana, odredjena kolicina tecnosti svaki dan, strogo lezanje... ali to je nista u poredjenju sa time sto moja beba ima sanse da bude u terminu ako izguramo jos dve nedelje ovako. 
    • Spisak trudnica
      Započeo/la ivannnica · Objavljeno
      Ja se ne javljam iz razloga sto ovaj forum nije vise isti i jako mi je zao...otvaranje tema u kojima se uslovljavaju postovi...ako je tako neka bude.Forum bi trebao svima da bude distupan
    • Hypospadio
      Započeo/la Jovana29 · Objavljeno
      Moj sin takodje ima teži oblik hipospadije, bukvalno isto kao i kod Vašeg sina samo što još plus mom sinu se nije spustio levi testis. Da li možete da mi kažete koliko je trajala operacija, oporavak? i kako ste zadovoljni dr.Kojovićem? Puno bi mi značio Vaš odgovor. Da li ste Vaše dete operisali prvatno ili državno? Pošto smo mi iz Novog Sada, pa bismo morali da se raspitamo o proceduri operacije u državnoj bolnici. Nadam se da ste i dalje aktivni i prisutni na ovom forumu
    • VTO - procesi
      Započeo/la KruelaDeviL · Objavljeno
      Držim pesnice ali zaista,zaista! Šaljem ti bebeci prah sa moje bebe!  
  • Teme

  • Ko je online? (See full list)

    There are no registered users currently online